Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

Abre to już chyba zależy od twojej przeglądarki bo ja jak najbardziej mam linie 🙂
chciałam tylko zwrócic uwagę, że w nagłówku do zdjęć zmniejszanych przez skrypt
"Ten obrazek został zmniejszony. Kliknij tutaj, aby zobaczyć cały obrazek. Orginalne wymiary to 700x442."
jest błąd.  "oryginalne" pisze się inaczej.

jeśli by ktoś miał chwilkę żeby to naprawić, to byłoby super
dempsey Ty to masz wzrok 😉 Ja nie zauważyłam 😉
dobby, używam FF i do tej pory wszystko było ok. W dniu w którym zamieściłam posta nie pokazywały się wszystkie linie (niezależnie od powiększenia). Następnego dnia linie wróciły do normy 🙂
Ja nic nie zmieniałam w międzyczasie 🙂
Może łącze, może się coś nie dociągało, mam nadzieję, że będzie już OK.

Swoją drogą pozdrowienia spod Jeleniej Góry 🙂
a propos watkow o zmarlych, zamiast [ * ] robi sie kropka: [*]
O, dzięki zen za oświecenie, bo nie mogłam zrozumieć czemu ludzie nagle zaczęli kropki wpisywać  😉
ja nie wiem czy to się tu nadaje, ale: czy wątek "Złote rady koniarzy i prosto z photoblogów" zostanie jeszcze otwarty, albo będzie wątek zastępczy, czy to już przepadło na amen 😕
No chyba komentarz uzasadniajacy zamkniecie jest jasny?
Helcia jest wątek 'laicy o koniach' i to w zupełności powinno nam wystarczyć...

Aha i od tego wątku wara z linkami do fbl bo jak nie to... 🤬
helcia, jeśli powstanie wątek zastępczy, to i tak zostanie zamknięty. Tego nie zamknięto "dla picu". Sprawa została jasno wyjaśniona, na ostatnich stronach wyraźnie widać co się działo.
Nie damy rady naokrągło sprzątać awantur jakie tam się pojawiały, a sam wątek zaczynał przybierać dosyć kontrowersyjną postać daleką od pierwowzoru.
czemu jest taki bur## w wątkach o ogłowiach? posty Dramki wklejone są jeden po drugim, bez ładu i składu. jej odpowiedzi nie pojawiły się bezpośrednio po postach, do których się odnosi.
można by to jakoś posprzątać?
Posprzątałam. Burdel robi się dlatego, że Dramka jest na moderowanym i nie ma możliwości edytowania swoich wpisów.
Co zrobić, żeby forum pokazywało godzinę po zmianie czasu?
Profil -> Opcje wyglądu forum -> Przesunięcie czasu: -> wpisz 1 i kliknij Zachowaj zmiany

działa?
Ha, tak zrobiłam wcześniej i przez moment nie widziałam żadnych zmian, ale po chwili już się poprawiło 😉
Czemu voltowy zegra spieszy się az 7 minut?
a ja myslalam ze to tylko ja cos zepsulam ze sie tak spieszy ten zegar, a jednak nie.
ale strasznie mnie to irytuje
Mi też coś z godziną się 'powaliło'. Po pierwsze: minuty... Zegar się okropnie spieszy  😁 Po drugie: zmieniłam czas tak jak napisała Caroline i wszystko było ok. Teraz patrzę na forumowy zegar a tu już po północy  🤔 Więc znowu idę w ustawienia czasu (tam gdzie jest to przesunięcie o x godzin), a tam pod tym polem wyświetlana godzina właściwa (czyli po 23)  🤔wirek:
karolinag4, mam dokładnie to samo, a najśmieszniejsze jest to, że zauważyłam to dopiero po przeczytaniu Twojego posta 🤔wirek:
bo zegar został już chyba "globalnie" przestawiony na nowy czas, tak mi sie wydaje 😉
(w kazdym razie - ja musialam przywrócić ustawienia "fabryczne", bo dzisiaj mi sie forum zaczeło o godzine śpieszyc 😉)
Czy mozna zwiekszyć limit prywatnych rozmów na godzinę? Po 20 pw musze 1h odczekać by wysłac nastepną, a nie każdy forumowicz ma gg. Quanto, czy jest to możliwe?
dragonnia, ok, limit zdjęty, ale mimo wszystko apeluję o umiarkowane wykorzystywanie forum jako gg. Teraz jeszcze to nie grozi, ale przy kilkuset czatujących na PW userach w godzinach szczytu może się strona przytykać - a wtedy pozostanie tylko zbiórka na jakieś mocarne serwery.
czy któraś z moderatorek mogłaby mi wytłumaczyć dlaczego uciszenie które miało wygasnąc 26 kwietnia wygasło nagle teraz w bliżej nie znanych okolicznościach?
o co chodzi?
po cholerę te informacje o terminie wygaśnięcia jeśli są one nierzetelne, albo umownie usuwa się blokadę z jakichś prywatnych? pobudek?
Uciszenie bez naszej wiedzy zdjęła Quanta, bo Ktoś wyraziła obietnicę poprawy. W tej sprawie zgłaszaj się zatem do Quanty.
zgłaszam się zatem tutaj.
Quanta co to znaczy obietnica poprawy i gdzie jest na to podpunkt w regulaminie? skoro któraś z moderatorek nałożyła karę za całkowite wyedytowanie posta to chyba niepolitycznie zachowujesz się zdejmując owe  ostrzeżenie?
Zabawa w dobrego i złego policjanta?
tym bardziej w stosunku do kogoś kto jeszcze niedawno nazwał CIę założycielką złodziejskiego forum
to chyba żart jakiś.
deborah, ja nie noszę w sobie uraz. Życie nie jest po to, żeby się obrażać i tłamsić w sobie złość.

Poza tym, z tego co zaobserwowałam, do tej pory użytkownicy po edycji posta / usunięciu zdjęcia otrzymywali ostrzeżenie, a nie uciszenie.
Mylę się? 🙁

Niestety Quanta, ale do tej pory każdy użytkownik otzrymywał uciszenie. Chyba, że przeoczyłyśmy jakiegoś użytkownika, bo to się czasem zdarza. jednak taryfikator mówi jednoznacznie, jakie kary przysługują i po to został stworzony.

pozdrawiam.
UCISZENIE - możliwość czytania forum i wysyłania PW, ale bez możliwości zamieszczania postów:
na DWA TYGODNIE
-gdy użytkownik edytuje w całości swojego posta, lub w znacznej części zmiana jego treść, tak, że zaburza to płynność wątku (punkt 5 regulaminu)

myślę, ze to smutne, ze muszę moderatorce cytować regulamin który jest przyklejony i nader jasno mówi co grozi za jakie przewinienie.

edit : takie zachowanie podważa kompetencje moderatorek, powoduje, ze każdy uciszony będzie straszył moderatorki że pójdzie do Ciebie na skargę. poza tym przez takie akcje w necie krążą zdania:

ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że istnieją granice bezczelności, których Aurelia jednak przekraczać nie może i jej "wyrok" został uchylony...

no proszę, nie spodziewałam się tego. Dobrze że tam ktoś jeszcze myśli. Dziwi jednak fakt wiecznego tolerowania osoby oficjalnej której poczynania świadczą o jej niezrównoważeniu psychicznym odbijającym się przecież na bycie forum które wskutek tych poczynań traci ciekawych dyskutantów.

to podcinanie gałęzi na której się siedzi przecież.
to po co nam regulamin? 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się