obraza sie na pewno ale trzeba miec trochę rozsądku i wiedziec co jest pleple prawie jak na gg a co konwersacją końską a to ze ktos z kims jedzie do aro a jeszcze ktos inny spotkał w kinie kogoś to zdecydowanie mało merytoryczne i końskie
do tej pory pytał na towarzyskim i nie bylo problemu chodzi ogolnie o to ze albo moim zdaniem trzeba ganiac za OT albo przeniesc na towarzyskie, bo tak naprawde przecietny rekreant bedzie miał wrazenie o tym ze to trochę taka mailow-gadakowa rozmowa
niby tak, ale równie dobrze wątek sopocki by si e momentami na towarzyskie kwalifikował..
rekreacja to nie tylko ścisła jazda prawda? uważam oczywiście, ze rozmowy prywatne pomiędzy kilkoma użytkownikami zamiast na PW na forum nie powinny się znajdować.. niemniej czy zaraz rekreancki watek na towarzyskie? wiadomo, ze nikt tam nie będzie o wielkim sporcie gadał ale jest też dużo merytorycznych rekreanckich zagadnień
"Rekreanci" zostali przeniesieni na końskie na zastępczej. Przeniosłam, bo dostałam kilka PW z taką prośbą. I w sumie nie widzę powodu dla którego nie miałby tam zostać. Fakt - są wypowiedzi zdecydowanie niezwiązane z samą jazdą, ale dotyczą sobie tych naszych rekreantów, którzy się tam wypowiadają, ich spraw, ich koni itd. Tak samo jak i wątek sopocki.
kurcze, ale KR wylecial na towarzyskie za takie głupie pogaduszki, tylko od dawna ich nie ma! poczytajcie jak teraz wyglada - gadamy o koniach - naszych koniach. na tym polega jazda rekreacyjna, zyjemy zyciem naszych koni, bez wzgledu na to jak niesportowe są, i o tym gadamy. ostatnie strony daloby sie nawet spokojnie wydzielic w odrebny watek "dopasowanie jezdzca do konia" 😉
moim zdaniem to jest nie fair zeby wywalac KR z powrotem na towarzyskie, tak dlugo jak on pozostaje konski w tresci. a w sumie jesli zaczalby znowu dryfowac w zlym kierunku, to co za problem ostrzec uzytkownikow? nie podoba mi sie takie odgorne decydowanie.
i BTW - sznurka - sama "konsko" ostatnio z tego watku korzystalas - nie rozumiem twojej prosby.
własnie dlatego ze sama tez korzystam nie widze w tym nic nie fair
ale skoro korzystasz, to znaczy, ze on jednak jest konski w tresci 😉 bo nie da sie skorzystac z umawiania kolezaneczek na spotkanie (swoja droga - w warszaffce dawno sie to przenioslo na maile 😉), ale nie rozumiem dlaczego odmawiac rekreantom pisania o ich rekreacyjnych jazdach - na koniach, zamiast na towarzyskich.
moze w takim razie oddzielne podforum - dla rekreantów 😉 (zarcik 😉)
Wątek sopocki też nie jest czysto koński, zdarzają się offy, ale przydaje się często przed zawodami w celach informacyjnych, co kiedy i o której godzinie.
To ja wspomniałam o spotkaniu w kinie i nie widzę w tym nic nagannego- w każdym wątku czasem się trafi jakieś PS w stylu co to za derka albo czy to (i tu nazwa stajni). Nie popadajmy w skrajności, przecież duużo większa część dyskusji toczy się o koniach i nikomu nie przeszkadzają wtręty z życia prywatnego.
Tez wole KR na końskim. Praktycznie nie zagladam na towarzyskie- nie zdażam. 😁 A KR bardzo lubie- więc super, ze jest w końskim dziale. Masę czasu siedze na końskim często w wielu wątkach. Widzę Wasze konie, zakupy, wypady w teren, siodła, kopyta waszych koni itp. Ale to wszystko jest w takich strzepkach- bardzo trudno powązać to w całe pary. Dopiero gdy Kr pojawił się na koniach zaczęłam łączyć te wszstkie puzle w całośc. 🙂
No i faktycznie nowy rekreant, niech ma taki luzny wątek, w którym może zapytać nawet o najprostsze sprawy.
Popieram. Może zamiast wszystkich przycisków typu profil, email, gg, www, pw dałoby się zostawić sam profil, a zamiast reszty dorzucić miejsce (skąd ktoś jest)? Informacje o email, gg, www i możliwość wysyłania pw i tak są dostępne po wejściu w profil.
muli Cię się? mój komp strasznie muli, ale na forum voltowym nic. wszystko dobrze działa. chociaż na starym forum kiedy pamiętam, strasznie muliło, aż mi sie nie chciało wchodzić 😜 ale teraz ok.
Dodatkowo, poza tym, że forum działa w takim tempie, to przestały mi dziś przychodzić na skrzynkę powiadomienia o pw... Ktoś jeszcze tak ma czy jestem w tej kwestii osamotniona?
mi brakuje prostego sposobu na znalezienie linka do czyjegos postu.
bo wlasnie chcialam podlinkowac moj post z jednego watku, w drugim watku. wymyslilam taka konstrukcje - zacytowalam ten post w "jego" watku, zrobilam podglad i na podgladzie kliknelam w odnosnik do postu, ktory automatycznie ustawia sie w cytacie. wtedy w drugiej karcie otworzyl mi sie ten moj post i moglam skopiowac do niego link z adresu na gorze.
czyli da sie znalezc sposob na linkowanie postow 😉 ale moze jest jakis latwiejszy? (plis oswiećcie mnie gdzie to jest, bo sama nie umiem znalezc :kwiatek🙂 a jesli prostszych sposobow nie ma - to moze Quanta moglabys z tym pomoc? :kwiatek:
Cały czas mam dużo więcej swojej roboty niż planowałam na ten miesiąc, ale co mamy aktualnie zrobione na forum:
- ustalenie wielkości avatarów na możliwie największe: proponuję 122x122px, bo 2 ikonki (te profil, email, pw itp) obok siebie mają właśnie 122px
- określenie wielkości podpisów: aktualny limit długości podpisu to 300 znaków. można to zmienić, mi nie przeszkadzają, jak ktoś zdrowo przegnie, to dostanie ode mnie stosowny komunikat. w profilu jest opcja wyłączenia pokazywania podpisów (i avatarów), więc jak komukolwiek przeszkadza ich oglądanie to można całość wyciąć
- automatyczne wstawianie wyboldowanego nicku przy odpowiedzi: zrobione, klikanie w usera, dodaje jego nick do okienka szybkiej odpowiedzi
- numerki przy liście użytkowników: są
- ikonka „odpowiedz” w czasie wylogowania przekierowująca do logowania: działa
- widoczne „skąd” pod avatarem: widoczne
Ascaia (albo ktokolwiek przyjazny adminowi 😉 ), może by udało się odkreślić w/w punkty z listy dwie strony temu, a dopisać co się tu nowego pojawiło? Ułatwia mi to robotę.
quanta, mi to wyboldowanie nie działa, automatycznie przechodzi do profilu użytkownika :/
Postulaty z postu ascai są już odkliknięte, zostały:
eliminacja czerwonego koloru (Diakon’ka, m0niSk4, Ascaia) - - brązowe boki na Re-volcie (Ascaia, m0niSk4, Dorotheah?) - przewijanie stron tematu, zamiast przeskakiwania do następnego wątku (cieciorka, Moona) - rozjaśnienie interlinii w poście, na rzecz przyciemnienia linii pomiędzy odrębnymi postami (Dorotheah, Ascaia) - w „normalnej odpowiedzi” inny kolor nicków w podglądzie poprzednich postów (Dorotheah) - funkcja „pokaż wszystkie wątki założone przez użytkownika” (abre) - - - - opcja „cytuj zaznaczone” (ushia, Ascaia) - opcja „cytowanie wielu postów jednocześnie” (ushia) - wyboldowanie nieprzeczytanych wiadomości w skrzynce (cieciorka) - - kategoryzacja ze względu na ilość postów oraz usprawienie licznika
niech któraś z modek zajmie się uzupełnienieniem listy, bo ja muszę grzać na seminarium 😉
słuchajcie, mam problem, przestały mi na poczte przychodzic powiadomienia w ogóle... już pomijając fakt, że przychodza raz z voltopirow a raz re-volty to teraz ich wcale nie ma... 🙁