Forum konie »

Taranty

Znalezione w necie - ten drugi to tzw. tarantowaty "duch" - ma charakterystyczne ciemne trójkąty nad kopytami (tutaj niezbyt widoczne).
On się jakoś zmieni ten duch?
Jeśli tak, to niewiele. Generalnie on jest prawie cały biały, ciemne ma tylko te trójkąty, czasem nieduże plamki na piersi lub brzuchu, uszy i dookoła oczu. Tutaj jest inny duchy - lepiej widać te trójkąciki:
Przepraszam - duch, nie duchy  😡
Jak w temacie kropkowane koniki
kobyłka na której kiedyś jeździłam,

miała swoje zdanie..... ale na pewno nie była powolna  👀 raczej szybcior po zbóju.
http://www.allegro.pl/item797129652_zimnokrwista_szpakowata_klacz_2_5_roku.html
czy to sie kwalifikuje do taranta?

trzeba by znać rodowód. Jeżeli ma ojca norikera to być może. Trzeba by obejrzec okolice oczu, pyska, sromu i pomiedzy wymionkami. Jesli sa plamy -tarant, nie ma plam wątpliwe. Czasem siwe konie łapią taki dziwny rzucik.
Pierwszy koń z postu Severus to Bukiet, syn jednego z najpiękniejszych tarantów jakie widziałam - Bachmata. 😉
Raczej nie może tu zabraknąć mojego kawalera 🙂 No i ma ogon i grzywę 🙂

Saper sp - Serbia (Sawoj)/ Pegasus HB

Pierwszy koń z postu Severus to Bukiet, syn jednego z najpiękniejszych tarantów jakie widziałam - Bachmata. 😉

Bachmat z czasów Harendy [foto by Harenda]
drugie u nas , z płaszczowego zmienił się na werniksowego ducha few spots
zostawił u nas super potomstwo, przeważnie żeńskie.
Ostatnie foto wałach po Bachmat
to i może ja pochwale sie moim byłym podopiecznym..
Mesado kochany konik..
"mały" ciamajda.. ponad 180 cm w kłębie..
Fajny chłopak... trochę jakbym swoją blondynkę widziała tylko on ma z 10cm więcej heh
Znalazłam takiego:
sliczny  😍
z tego co pamietam to .Kropka. ma slicznego taranta  🙂
z mojej bylej stajni , kobyłka a teraz z 2 lata ma  , ale nie mam fotek bo tam juz nie jezdze

Małopolanka , łaskawa dama , po jakims znanym ogierze z Bogusławic (zapomnialam jak sie zwie  :lol🙂

Klacz nietypowa , przy zadzie ma serduszko  😉

naciau, Mnie to wygląda na zwykłego srokacza 😉 Co miał wpisane w papierach?

I ogier to przypadkiem nie Klejnot? 😁 Znam jednego dzierżawionego i niezłe ciasteczko z niego jest 😉
naciau - dla mnie też to srokacz.
W Wilczeńcu (Łomianki) są dwa świetne taranty: półbracia Jaśmin i Monaco po ogierze Patric. (Foto ze strony Wilczeńca)

Po lewej Jaśmin, po prawej Monaco. Przy okazji - Jaśmin jest bardzo ciemnym kasztanem (na niektórych zdjęciach wygląda jak kary)
Dawno nas nie było :-)

DAKTYL młp/ DENAR / DYWIZJON
naciau klacz jest srokata, po srokatym Artedym hodowli janowskiej🙂 a malutka pochodzi od mojej znajomej ze stajni z Zofiowki
Mamy wątek z ogłoszeniami, wiesz? 😉
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] OSTRZEŻENIE ZWYKŁE na TYDZIEŃ otrzymuje forumowicz, jeśli:
- umieszcza reklamy i ogłoszenia w miejscach do tego nieprzeznaczonych
[/center]
Ojej ... nie wiem za co to ostrzezenie, bo nie było to w formie ogłoszenia , ale dobra...

w każdym razie wstawiam tylko zdjęcia i nic już nie piszę....

kolejny TARANCIK 😉 w temacie

kupczak, było w formie ogłoszenia. Hasło "jakby co, na sprzedaż" czy coś w ten deseń, które widniało gdzieś w dole Twojego postu pachnie przemytem ogłoszenia, a tu się wszystkiego pilnuje. 😉
Niemniej jednak - koń bardzo bardzo sympatyczny! Można wiedzieć po jakich rodzicach?
kupczak, ile masz jeszcze w zanadrzu takich ciapków cudownych? 😍
Wklejam zdjęcia sukcesywnie co by nie było za dużo szczęścia na jeden raz...może mam coś jeszcze w zanadrzu ale zostawiam na później  😎
Może i było 'na sprzedaż' ale to tak tylko informacyjnie 😉 hehe
teraz będę uważać bo widzę ze tu faktycznie pilnuje się regulaminu 😉

kupczak kasztan boski, a ta grzywa  😜 i jak lata. Ja bym go chętnie schrupała  🍴 jakbym miała teraz pieniądze to nawet bym się nie zastanawiała  🙇
kasidzi - to Daria z Panderozy?
No to do tematu 🙂

Dunkierka-P ( Corleone Z / Drezyna po Saracen )
Moja 21letnia w tej chwili wnuczka słynnego Lamparta, wyhodowana w Czechówce pod Krakowem Wilga 😀:
TaiMyr furmanka - boskie zwierzaki! 😍
Noriker (z neta):

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się