W wątku Historia mojego konia, któraś z ostatnich, w zasadzie nowych voltowiczek napisała historię swojego konia i wstawiła mega-duże zdjęcia. Da się coś z tym robić? Forum się rozjeżdża
Myślę, że forum ma taką opcje, aby jeśli ktoś wpisuje ten sam e-mail do rejestracji, nie może się zarejestrować, a jeśli forum nie ma takiej opcji tzn. , że można tylko po emaliach dojść czy to ta osoba, stylu wypowiedzi na forum i nicku. No myślę, że największe opcje na forum ma administrator i moderatorzy i chyba oni tylko mogą do tego dojść poprzez swój panel jakim sterują. A użytkownicy po obserwacji danej osoby. No to tyle co wiem.
uciszonych użytkowników mamy dwóch. Obydwoje są sobą 🙂
Nie da się do rejestracji wpisać tego samego adresu e mail, gdybyśmy gonili tylko po "stylu wypowiedzi" to nikt nie został by zbanowany, bo nie wiem jakby się trzeba podłożyć byśmy mogli być w 100 % pewni, że będzie ban 🙂
Chyba chcą, pewnie chcą się pochwalić tym, ze ominęły/ wygrały z systemem 😉 Mojego ulubienca banowalam chyba z 7 razy, nie musiałam się zastanawiać czy to ob, czy nie on, bo sam pisał do mnie pw z nowych kont, albo swoje wiadomości kończył zwrotami "taki nick ładny ?", "może ten lepszy ?".
Czy ktoś może zrealizować prośbę galopady o osobny przyklejony wątek o sprzedaży/kupna/ dzierżawy konia? Też uważam że te ogłoszenia tonął w stercie ogłoszeń szmatkowych 😉
Ew mogę zrobić tylko czy będę miała błogosławieństwo i mnie potem nikt nie zje?
Proponuję takie zasady:
Ogłoszenia Sprzedam/Kupię/Wydzierżawię konia
Zasady :
Imie konia: Rasa: Płeć: Data urodzenia: Opis:
Max 3 zdjęcie
Kontakt
Ew. przy kupnie podać płeć, wiek, rasę, maść, przeznaczenie lub oczekiwania, kontakt do siebie.
Presja i Galopada - ja jestem na nie z dwóch powodów. Po pierwsze nie jestem fanką wielu przyklejonych wątków, a po drugie [ i ważniejsze ] nie uważam żeby nasze forum miało wyglądać jak allegro, jeżeli ktoś chce kupić konia to sobie znajdzie te ogłoszenia. To raczej ulatwienie dla sprzedających i wieksza darmowa reklama. Za chwile się dowiemy, że fajnie by to podzielić na sprzęty do koni i dla jeźdźca, potem, że siodła trudno znaleźć. Modów jest jeszcze 2ch może mnie przegłosują.
Presja, nie zgadzam sie. przeszukanie kilku stron to nie jest jakis straszny problem, a jak ktos szuka konia do kupienia to tym bardziej zwraca uwage na wszelkie tego typu posty. zgadzam sie z ninevet, ze to tylko niepotrzebne zabieranie miejsca.
No okej, po prostu mówię z własnej perspektywy. Sama jestem na etapie wstępnego szukania konia i biorąc pod uwagę prędkość mojego internetu a tego że w ogłoszeniach jest mnóstwo zdjęć czapraczków, ubrań, ogłowi i innych to czasem muszę czekać dobrą chwilę za załadowanie się wszystkiego. Pozatym uważam że jest to o wiele łatwiejsze. Można by powiedzieć że idź sobie na allegro poszukaj albo inne strony, ale prawda jest taka że tutaj jakoś inaczej się na to patrzy.
Jak Ci za dużo stron to korzystaj z wyszukiwarki. Wchodzisz w ogłoszenia i w szukajke wpisujesz np. "klacz" i gotowe. Ludzie nie szukajcie problemów tam gdzie ich nie ma 🤔
Ale dlaczego uważasz że szukam problemu? Chyba po to jest ten temat żeby wnioskować o pewne rzeczy i zgłaszać ew. swoje propozycje. Napisałam co uważam a Ty starasz się mi wmówić że szukam problemu. Denerwuje mnie takie podejście.
Bo Twoja argumentacja jest dla mnie (słowa mi brakuje ale chyba wybrałam najlepsze) słaba . Laduje się za dużo czapraczkow to wrzucasz w wyszukiwarke co Cie interesuje. Tutaj jest inaczej ? Jak inaczej ? Tak samo patrzysz na zdjęcia na których jest koń, tak samo kosztuje, tak samo musisz go pojechać zobaczyć, przebadac, zapłacić i zabrać.
Łatwiej by było ogólnie zrobić kategorie "ochraniacze", "czapraki", "siodla" etc. Bo szukając popregu muszę wiele zdjęć zobaczyć... Na szczęście regulamin wyraźnie oznajmia czym R-V nie jest.
Edit: jak Cię to denerwuje to mamy na to wątek specjalny 😉