Forum konie »

Służbowa Skrzynka Moderatorów

a mnie dziwi, że miarą tego, czy ktoś powinien zostać ostrzeżony jest to, czy druga osoba poczuła się urażona.

Jak dla mnie też dziwne kryterium.  Wobec tego niniejszym zglaszam (publicznie, żeby nie było, że się kryję), że duunia w wątku o kontrowersyjnych naturalsach napisała, że jestem "gupio". Poczułam się urażona.
wątek zamknięty
ależ ci naturalni to wrażliwcy

najprzód guli przylatuje na skargę  że we  wspomnianym  wątku znęcają się nad koniarzami (w domysle nad nią się ktoś znęca śmiąc jej odpowiedzieć w podobnym tonie w jakim ona ma we zwyczaju pisać do innych), i że w związku z tym wątek ma ulec zamknięciu.

teraz trusia jest obrażona że ktoś ja "gupio" nazwał  przez żarty.

ciekawe który naturalny następny na skarge przyleci.
wątek zamknięty
No cóż, EluPe, w swoim zacietrzewieniu nie potrafisz wyjść poza schematy, na których opierasz swoje oceny. Tak, masz rację, przyleciłam na skargę    🤣   
wątek zamknięty
No cóż, Trusia, jakoś dziwne,że swoje skargi popierasz cytatami innych użytkowników( patrz str.56 skrzynka moderatorów) no i teraz też. Miej odwagę na indywidualne skargi z twojej strony.Kura zawsze będzie piała za kogutem.
o przepraszam, będzie gdakać,
I znowu edytuję, moderatorzy, dlaczego emade został(a) uciszony(a)?
wątek zamknięty
za całkowitą edycje posta
wątek zamknięty
czas na chwilową zamianę tematu.
nie piszę w wątku o rozmiarze zdjęć, bo to się tu bardziej kwalifikuje.
rozmawialiśmy niedawno o ograniczeniu rozmiaru zdjęć dodawanych w załącznikach. w regulaminie nie jest jasno określone, czy wymiar 800/800 dotyczy obowiązuje zdjęcia wstawianych w poście jak i w załącznikach. jedyne sprecyzowanie dotyczące załączników to maksymalna waga (512kb).
postuluję zaznaczenie w regulaminie tych dwóch form dodawania zdjęć.
jestem również za ograniczeniem wielkości załączników. obojętne mi, czy to będzie również 800 na 800 czy więcej, ale niektórzy walą takie kloce, że żeby zobaczyć obrazek trzeba zmniejszyć stronę.

okej- drugi aspekt- zapis o wielkości zdjęć można rozumieć dwojako. do czasu zmiany regulaminu należy przyjąć wspólną interpretację. ja odnoszę wrażenie, że jest powszechnie akceptowane, że załączniki mogą mieć większe boki niż to przewidziane w normalnie wstawianych zdjęciach.

bardzo proszę o podzielenie się opiniami, taka niejednoznaczność może okazać się krzywdząca i chciałabym żebyśmy ustalili jedną wersję  🙂
wątek zamknięty
Ja uważam, ze zapis jest precyzyjny i jasny gdyż odkreśla wielkość zdjęcia a nie wagę.

9. Zamieszczaj zdjęcia, które nie przekraczają swoją wielkością 800 na 800 pikseli. Usprawni to działanie forum i nie będzie sprawiało, że forum się "rozjeżdża".

Co do drugiego aspektu - ja nie odniosłam takiego wrażenia  😎
wątek zamknięty
Czy to moje wrażenie, czy mamy wyjątkowo dużo ostrzeżeń ostatnio? Wygląda to tak, jakby "straciły na wartości"
Może czas na nowy regulamin? Np. 3 ostrzeżenia w miesiącu = wypowiedź moderowana.
Inne uaktualnienia też by się przydały. Zdecydowanie jestem za jakimś wstępnym testem ze znajomości podstawowych zasad w trakcie zakładania nowego konta (wielkość zdjęć, niedublowanie ogłoszeń, edycja postów itp). Potem można by powoli odchodzić od ostrzeżeń na rzecz cichego ciachania i uciszana po niestosowaniu się do upomnień. Tak sobie luźno publicznie myślę...
wątek zamknięty
ninevet, tu racja, ale brak doprecyzowania, których zdjęć to dotyczy. można domyślnie uznać, że wszystkich, ale moim zdaniem powinno być to zaznaczone.
tym, bardziej, ze jak już napisałam w 90% przypadków jest to interpretowane tak, jakby nie dotyczyło to załączników.
co jest trochę głupie, bo jakieś 60% załączników jakie widziałam było powyżej tych wymiarów...
wątek zamknięty
To klikaj "zgłoś do" , a ja dopilnuję by w nowym regulaminie zostało to zawarte precyzyjniej  :kwiatek:
wątek zamknięty
Poproszę o przeniesienie postów z "Kącika dla żółtodziobów" do wątku o kastracji. Chodzi o wpisy
- od postu adrianny32 nr #3361 do #3381, który napisała katija.
- post #3384 autorstwa adrainny i #3385 autorstwa szam.
-od postu adrianny nr #3393 aż do #3443 Sankaritarina
Będę wdzięczna :kwiatek:
Mam nadzieję, że nic nie namieszałam  😡
wątek zamknięty
Averis, faktycznie uważasz że jest taka potrzeba?
jak zaczniemy kroić szczypiorowy wątek na poszczególne tematy jego istnienie przestanie mieć sens...
wątek zamknięty
Za późno. Poszło. Offtop był potężny, to nie było pytanie na kilka postych odpowiedzi. Uzbierały się 3 strony.
wątek zamknięty
deborah, Dworcika mnie uprzedziła. Ten wątek zaczynał obracać się wokół kastracji i niektóre pytania mogły przestać być zauważane.
wątek zamknięty
Dlaczego w moim ogłoszeniu znika numer telefonu? Ogłoszenie wyedytowałam, by wpisać go raz jeszcze, ale niestety nie wyświetla się w ogóle.
wątek zamknięty
Ja go widzę o.O
wątek zamknięty
Ja nadal nie, ale skoro inni widzą to znaczy, że nie ma problemu 😉
wątek zamknięty
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,20194.0.html mogłabym prosić o dopisanie "ch" w tytule ponieważ mój komputer czasami sam sobie poprawia błędy i zmienił z "innych" na "inny". Przepraszam za problem i z góry dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
Właśnie to zrobiłam 😁
wątek zamknięty
dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z tymi beznadziejmymi ogłoszeniami w wątku ogłoszeniowym ?
typu konie klasy CC za 1000zł ??
wątek zamknięty
1 kwietnia ?  😎
wątek zamknięty
ninevet nawet jeśli, to mało śmieszne  🤔
wątek zamknięty
Kolejny żart w ogłoszeniach  🙄
wątek zamknięty
żarty w ogłoszeniach poniżej krytyki, nie wiem czy to 1 kwietnia, czy komuś zdrowo odbiło
wątek zamknięty
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,11960.30.html

Lenna, całkowita edycja 2 postów, przez to wypowiedzi rewira tracą sens...
pierwotnie użytkowniczka Lenna opisała swój problem z koniem, po czym wszystko edytowała...
wątek zamknięty
Dzięki, załatwione.
wątek zamknięty
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,12803.msg534454.html#msg534454

Czy dalo by sie zaczynając od tego mojego posta wydzielić nowy temat i przykleić ankiete?
Myślę ze może to być ciekawy temat.
ninevet?
ankietę trzeba przemyśleć jeszcze ,ale ja to moge wieczorem zrobić dopiero.
wątek zamknięty
Poprosiłam pozostałych modów o wydzielenie tego, ja (szczęściara 🤔) leżę w łóżku z gorączką i chwilowo nie dam rady.
wątek zamknięty
Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" 😉

gigantyczny i idiotyczny off topic. na ostatnich... trzech stronach?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.