Forum pomoc, uwagi, testy »

Czy volta padła na amen? [przeniesiony z voltazastepcza.fora.pl]

Dworcika a jak trzeba mu podać te emotki? Ja sobie pare skopiowałam, i ich używam...

Może dać te takie najczęściej używane? typu
wątek zamknięty
Dworcika, cała lista voltowych ikonek jest tutaj:
http://voltahorse.pl/forum/images/smiles/

A teraz moja refleksja: jestem szczerze zdziwiona tym, że nawet moderatorzy forum nie mają bieżącego kontaktu z adminem i informacji "z pierwszej ręki". Ten facet w ogóle zauważył, że padło mu forum? Na jego miejscu, jeśli nie dałabym rady postawić ponownie strony w ciągu 1-2 dni, to skorzystałabym z bazy maili aktywnych uczestników forum (wierzcie mi, że ma do niej dostęp) i napisałam szczerego i od serca maila, że forum się popsuło, pracuję na jego naprawieniem, nie umiem jeszcze rozwiązać problemu, ale będę informować na bieżąco, jak postępuje ten temat. Tyle - minimum szacunku do użytkowników. To oni tworzą forum Jeśli ich nie będzie, nie będzie ani forum, ani serwisu, ani też banerków na stronie. To w ogóle chora sytuacja - jeśli osiąga się jakieś dochody dzięki odwiedzalności strony - to tym bardziej trzeba dołożyć wszelkich starań, aby każdy user serwisu był usatysfakcjonowany po uszy - w myśl złotej zasady, klient nasz pan.
Jeśli admin nie dał rady sobie pomóc sam, to niech do licha zapłaci komuś za pomoc - za kilkaset złotych ktoś by mu to forum zreanimował. Widać tyle, jako użytkownicy forum, nie jesteśmy warci. Biorąc pod uwagę, jak serwis jest obwieszony reklamami (polecam lekturze cennik...), czuje się tylko niesmak.

Stąd też dziwią mnie osoby, które w rozmaitych wątkach "nie mogą się doczekać", aż volta ruszy. I co, wciąż pokornie będziemy przeczekiwać zwieszki, włamania na forum (btw. nie boicie się o swoje maile, które wpadną wraz z innymi rozmaitymi danymi w niepowołane ręce?), brak zainteresowania ze strony admina? Coś mi się wydaje, że w tym wszystkim powinno chodzić o ekipę, voltowiczów - tych, którzy piszą, którzy czytają i których mocną grupę mamy w kontaktach na gg 😉 A nie o żółte forum z gifem w kratkę w tle.

Podchodząc do tego od strony handlowej, zawieramy z serwisem umowę - korzystamy z jego funkcji, odwiedzamy stronę, a serwis na tym zarabia, wyświetlając banery, za które - bez odpowiedniej ilości oglądających użytkowników - nikt by nie zapłacił. Wolałabym się czuć w tym układzie po partnersku, a nie olana przez właścicieli strony.
wątek zamknięty
W takim razie jak tylko będę miała chwilkę dziś wieczorem, to piszę do admina o dodanie naszych emotek - bo kilka jest takich, które przecież wszyscy kochamy
wątek zamknięty
quanta co w takim razie proponujesz? Jeśli admin volty ma nas gdzieś - nie zmusimy go do naprawienia forum nawet setką maili dziennie. To jak walka z wiatrakami, a raczej z jednym... On chyba sam wie, że traci na tym, że forum nie działa, więc jeśli nie wyciąga z tego wniosków - sprawa wygląda kiepsko.
wątek zamknięty
Napisałam dzisiaj do admina z pytaniem czy uda się naprawić forum i odzyskać to, co zginęło i otrzymałam jakże wyczerpującą odpowiedź "Pracujemy nad tym..."
wątek zamknięty
alleluja dobrze ze odpisał
wątek zamknięty
Znaczy - żyje i zajmuje się niczym
wątek zamknięty
Na mój gust sensownym działaniem byłoby odciąć pępowinę i przenieść się gdzie indziej. Trochę to potrwa, nie wszyscy się dowiedzą od razu o forum, ale spokojnie to da radę - zobaczcie, w ciągu paru dni zarejestrowało się tu prawie 200 osób 🙂
Wystarczyłby uzgodniony flash-mob w postaci powieszenia adresu forum w opisie na gg wszystkich zarejestrowanych tu osób i aktywnych forumowiczów przybędzie.

Sorki, ale mail "pracujemy nad tym" zakrawa na kpinę. Ja też administruję różne duże serwisy - w tym dużo większe niż volta - i w momencie pojawienia się problemu z konfiguracją serwera 2 lata temu zaliczyłam drużynowo 48godz. przy kompie, żeby to wszystko do poniedziałku rana ponownie postawić - i kolejną nockę, aby zabezpieczyć się przed błędami na przyszłość. Dostałabym solidnej nerwicy wiedząc, że ludzie nie mogą wejść na stronę, zalogować się, nie mogą z niej korzystać i ich to zwyczajnie wkurza - a nie tam 2 tygodnie laby "pracujemy nad tym". To nie jest tkanie arrasów, żeby zajmowało tyle czasu.
wątek zamknięty
Przeniesienie się gdzie indziej jak najbardziej wchodzi w grę 😉 Tylko pytanie: gdzie?
wątek zamknięty
lena - przecież tu już jest 😉

mi nawet by nie robiło problemu zmienienie nazwy na coś bez dodatku volta... nie to w tym wszystkim jest najważniejsze
wątek zamknięty
Jasne, że jest, ale czy ten serwer da radę? To był chyba pomysł na chwilowe miejsce. No nie wiem, niech się wypowidają ci, co znają się na tych sprawach.
wątek zamknięty
quantanamera napisał: To nie jest tkanie arrasów, żeby zajmowało tyle czasu.

dobre, dobre, to mi sie podoba
a do Volty stracilam cierpliwość juz jakis czas temu, więc teraz sie juz nie denerwuje
wątek zamknięty
ehhh, szkoda starej volty ale poki co witam sie tutaj z nadzieja na rychły powrót na stare smieci 🙂
wątek zamknięty
he he, to ja założyłam na nk topic o tym, że volta padła - dzięki mnie teraz tu jesteśmy, kłaniać się!!
tylko czemu mi emotki nie wchodzą? :/
wątek zamknięty
Bo tu są inne kody. Wejdź tam w "odpowiedz" i po prostu wybierz jaką chcesz.
wątek zamknięty
quantanamera napisał: Sorki, ale mail "pracujemy nad tym" zakrawa na kpinę.

quantanamera napisał: To nie jest tkanie arrasów, żeby zajmowało tyle czasu.

jakby chcieli postawić forum na nogi, to juz by stało.
wątek zamknięty
też się właśnie tego obawiam - że gdyby chcieli, to nie trwałoby to tak długo...
wątek zamknięty
quantanamera a co z tym administrowaniem w zamian za bannerek?
wątek zamknięty
może warto napisać do admina tego serwera z pytaniem na jak długo mu wystarczy jego serwer jak przyfruną tu wszyscy voltowicze 😉
wątek zamknięty
To kiedy organizujemy "stype " za stara volte?
wątek zamknięty
OT ja dzwonie do grene zamówic widły i pochodnie
wątek zamknięty
i stosik, i stosik. będzie, gdzie upiec kiełbaski (i nie tylko...)
wątek zamknięty
wreście i ja tu trafiłam - a linka zapodała jakować dobra dusza na transtermie. Z nudów ostatnio na qnwortalu siem udzielałam ale tamuj zakaz totalny innych forów reklamować
wątek zamknięty
Może warto by było dodać tą Voltę bis do googlów czy innych wyszukiwarek?

A słuchajcie tak w ogóle to jak się nastawiacie (skoro już zaakceptowaliśmy fakt, że stara Volta jednak chyba nie zmartwychstanie z braku chęci "u góry"😉 - czy to będzie docelowo forum tylko dla "starych znajomych" (to wtedy nie dodawać do szukajek) czy otwarte na nowych też?
wątek zamknięty
i trzeba by jakąś nazwę wymyślić...
wątek zamknięty
ElaPe ja w ten sam dzien co załozono forum pisalam do ciebie na maila ale wrociło mi takie cudo
This is an automatically generated Delivery Status Notification

Delivery to the following recipient failed permanently:

mail@elapedersen.com
wątek zamknięty
Taaaaaaaaaaak, pochodnie i zapuścić mu kura na dom ! 😀
wątek zamknięty
I ściągnąć Sheptoohę ( chyba mam nową, ulubioną emotkę..)
wątek zamknięty
Ascaia napisał: A słuchajcie tak w ogóle to jak się nastawiacie (skoro już zaakceptowaliśmy fakt, że stara Volta jednak chyba nie zmartwychstanie z braku chęci "u góry"😉 - czy to będzie docelowo forum tylko dla "starych znajomych" (to wtedy nie dodawać do szukajek) czy otwarte na nowych też?

Volta ma IMHO 2 mocne strony:
obecną tu gawiedź
i liczebność
to dzięki tej drugiej cesze, jest taką dobrą bazą danych i źródłem informacji "o wszystkim". zawsze się znajdzie ktoś, kto stosował, sprawdził, widział, słyszał...
wątek zamknięty
Volta mi wchodzi, ba, posty są aktualne z dzis, ale...

no właśnie. Nie mogę się zalogować...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.