Forum pomoc, uwagi, testy »

Czy volta padła na amen? [przeniesiony z voltazastepcza.fora.pl]

quantanamera -

wątek zamknięty
quantanamera- super!!

rowniez jestem za jak najszybszym terminem przenosin i jak najbardziej jestem za dzisiejsza noca. pomysl z zamknieciem wszystkich watkow jest super, bo wiadomo, ze nie wszyscy komunikaty czytaja.

hmm, co do sekty i przepisywania mieszkan- to chetnie wezme jakies w centrum wawy- aktualnie poszukuja, ale jakos sensowne ponizej 2 milionow to ciezko utrafic
wątek zamknięty
voltopiry.pl? to nie będzie głosowania na nazwę?
wątek zamknięty
wątek zamknięty
a ta nazwa jest brzydka? myślę że adekwatna
wątek zamknięty
Koniczka bez obrazy, moja personalna opinia jest taka ze trzeba dać szansę porządzić nowej brygadzie, jak się nie sprawdzimy to inna sprawa.

Ada deko to zaczynanie od nowa po raz 5? jest żenujące...
wątek zamknięty
Diakon'ka napisał: voltopiry.pl? to nie będzie głosowania na nazwę?
Ja też jestem za głosowaniem na nazwę.
Albo danie "voltopiry" jako podtytuł jednak.
Moja propozycja to WOLTA
albo reWOLTA
wątek zamknięty
ja jestem za voltopirami, ale głosowanie to nie jest zły pomysł. od woolty wole już rewolte.
rozumiem ze przenieść infotmacji z volty sie nie da? wylacznie z tej zastepczej?
bedziesz przenoscić uzytkownikow? bo ja okwiata nadal kocham ale to nasze konto tymczasowe
wątek zamknięty
k_cian, a ja myślę, że nazwa powinna zostać wybrana demokratycznie. było wiele propozycji - niech powstanie ankieta.

moim zdaniem powinna mieć w nazwie volta, żeby osoby, które jeszcze tu nie dotarły (a niektórych nie mogę odżałować) mogły ją znaleźć przez wyszukiwarkę. oczywiście można pogrzebać w kodach strony voltopiry.pl i wpiąć słówko "volta" aby się wyświetlała w googlach- ale to już będzie utrudnienie.
wątek zamknięty
quantanamera Jezus Maria dziewczyno, padam Ci do stóp. Wreszcie porządnie zaprojektowane forum, żadna badziewna szablonówka. Mój brat się ucieszy, bo psioczył strasznie na te końskie fora, że jak można takie gówniane rzeczy robić i ludziom się to jeszcze podoba i się nie buntują 😉

Mnie się strasznie podoba Twój pazur i już widzę to po tym dziewiczym pomyśle, że będziemy mieć wreszcie profesjonalne forum... właśnie nie tylko od strony technicznej, ale designerskiej. SUPER!
wątek zamknięty
Quanta-dopiero teraz zobaczyłam pazur.Piękny. Niech będą i Voltopiry.
To w nocy mamy się trzymać klawiatury mocno? Odlatujemy?
wątek zamknięty
voltopiry.pl
???

moim zdaniem kiepski pomysł...
przynajmniej nigdy się nie poczuwałam, nie poczuwam i obym nigdy tak o sobie nie pomyślała.
Brzmi to jak publiczne przyznanie się do bycia grupą zgryźliwych bab, które tylko ostrzą sobie pazury na nowe ofiary. Jak tu komuś dogryźć, jak komuś szpilę wsadzić, itd. Odkrycie kart względem tego o czym niedawno się toczyła rozmowa - czy stara Volta była wyznacznikiem braku kultury i nieposzanowania netykiety. Taka nazwa to jak jawne przyzwolenie na brak życzliwości. Hulaj dusza, piekła nie ma!

To już dużo lepiej ReWolta.
wątek zamknięty
Cieciorka, wystarczy że zostawicie to konto i nie będziecie używać a założycie dwa nowe, już właściwe 🙂

Ja się zastanawiam jeszcze nad jedną rzeczą. W necie jest sporo śladów po starej volcie i jestem ciekawa czy jest jakiś sposób na zabezpieczenie tego przed utratą.
wątek zamknięty
Quanta - proponuję dzisiejszą noc. Zablokuję forum, jeśli będziesz potrzebowała, to hasła oczywiście dostaniesz i od jutra buszjemy na nowym serwerze 😀

W razie czego pisz na gg: 4255111
wątek zamknięty
czyli konta uzytkownikow tez zostana przeniesione?
wątek zamknięty
Deklaruję, że:
1. nie mam ochoty wracać na "starą" Voltę
2. jestem za głosowaniem co do nazwy (zdecydowanie optuję za reW(V)oltą)
3. nowe forum- nowe moderatorki (czyli obecne rzecz jasna 🙂
wątek zamknięty
abre napisał: Cieciorka, wystarczy że zostawicie to konto i nie będziecie używać a założycie dwa nowe, już właściwe 🙂

Ja się zastanawiam jeszcze nad jedną rzeczą. W necie jest sporo śladów po starej volcie i jestem ciekawa czy jest jakiś sposób na zabezpieczenie tego przed utratą.

co to znaczy zabezpieczenie? jest tam jeszcze co zabezpieczać?
wątek zamknięty
No,może tak szukając kompromisu-niech Voltopiry w tej pięknej szacie zostaną jako Dział -powiedzmy Towarzyski.
Bo nazwa zdecydowanie pejoratywna.
Ale -mam pytanie- to co mamy jutro zrobić? Przekieruje nas jakoś?
wątek zamknięty
wpisz sobie np. szpat site:voltahorse.pl/forum i kliknij na kopię strony

Wyskoczy Ci strona wątku w którym pojawia się słowo szpat. Pytanie tylko jak długo te kopie będą dostępnę :|
wątek zamknięty
jakis pomysł jak to zapisać i gdzie kliknąć żeby kopia była dostępna??

no i czy takie kopiowanie jest zgodne z prawem?
wątek zamknięty
Hejka,

Ascaia, trochę dystansu 😉 Nie bierzmy - przede wszystkim siebie - tak super poważnie. Ja tam się mogę ze mnie uśmiechnąć pod wąsem czasami 😉

Odnośnie nazwy - nie wiem, czy jakoś wyraźniej o tym pisałam, ale ja bym zrobiła równolegle 2-3 nazwy, które wszystkie będą prowadzić do jednego, tego samego forum. Wówczas forum, "wchodzone" z różnych nazw, może mieć inny wygląd, inny toper, inną grafikę, z tym absolutnie nie ma problemu. Dlatego proponuję voltopiry dla hardkorowców, chyba jednak re-woltę jako bardziej uniwersalną i mniej hermetyczną nazwę, plus jeszcze coś, co będzie forum dla wszystkich - nawet tych, którzy nie korzystali - i co będzie ładnie się identyfikowało z końskim forum.

Ponieważ mam dziś w robocie pogrom (pochorowało się 5 osób, nieźle), to będę wolniejsza wieczorem - koło 9tej chciałabym się skontaktować z moderatorkami i uruchomić dla nich dostęp do forum. Miło, gdybyście tam były pod PW zatem 🙂
Wtedy od godziny 0 można będzie juz hulać na nowym forum.

p.s. na forum v. aktualnie widać trzy tematy - awaria wyszukiwarki, brak edycji, i jeden o stajniach z 2005 roku. Normalnie kwintesencja tego serwisu Jak strona nie jest produkcyjna, to wypadałoby ją przynajmniej zahasłować, inaczej można boki zrywać ze śmiechu.
wątek zamknięty
i te posty z 1970 roku, dobre, nie?
wątek zamknięty
volta ma długoletnia tradycję 😀😀
nie wiem czy wtedy już był w Polsce internet 😉
wątek zamknięty
Quanta
Po prostu taka nazwa mi się zdecydowanie nie podoba i już! Napisałam dlaczego.
Moje prawo, czasami podejść do czegoś na serio, a nie jak zazwyczaj z przymrużeniem oka!
wątek zamknięty
tez zauwazylam te posty z 1970, ale nie zdziwilo mnie to az tak... bo kiedys dostalam powiadomienie z taka data!
wątek zamknięty
Spójrzcie na to voltahorse.pl/forum/index.php Czyżby Volta zmartwychwstała, czy to tylko jakaś wersja testowa?
wątek zamknięty
quanta - BRAWO ! dzieki wielkie
nie przenoszę się na starą volte - tylko zajełam swój nick
cciałabym głosowanie,podobnie jak Ascai nie podoba mi się za bardzo nazwa voltopiry, nie identyfikuje się z tym
wątek zamknięty
kurde, tak długo tutaj nie zaglądałam czytam i nie mogę się doczytać.
Co teraz z voltą starą?
na tym forum teraz ''voltujemy się'' 😀 ?
wątek zamknięty
nie uwierzycie - admin volty mi odpisał!!!

napisałam do nich:

"Witam,
zapraszam na stronę http://www.voltazastepcza.fora.pl/ - polecam dział "Volta". Proszę sobie poczytac jak ważne było dla nas forum, jak czujemy się olani, potraktowani kompletnie bez szacunku. Szkoda, ze Panstwo w tak lekcewazacy sposob podeszli do tematu FORUM. Nie zdaja sobie chyba Panstwo sprawy, jak bardzo nabijalo ono odslon na waszej stronie i jak ogolnie postrzegana jest teraz ona przez kilkaset osob zwiazanych z jezdziectwem...
z zalem
MP"

admin odpisał:
"Witam serdecznie,
niestety forum padło, a nie zostało przez nas odłączone.
Cały czas trwa odzyskiwanie bazy danych, przez wyspecjalizowane firmy.
Absolutnie, nie było naszym zamiarem odłączenie czegokolwiek, a
zwłaszcza forum.
Cały czas dokładamy wszelkich starań, aby wróciło do życia, nie mniej
nie ukrywam, że w związku z awarią (największą jaką mieliśmy) jest
problem z przywróceniem zawartości bazy. Posty i pozostałe dane które
zostały odzyskane, niestety na chwilę obecną nie tworzą spójnej całości
po wgraniu na nowy serwer (wątki są pomieszane, część postów brakuje).
Od wczoraj trwa kolejna próba odzyskania całej zawartości.
Ponieważ czas jaki to zajmuje, przy tak obszernej bazie jest długi,
zastanawiamy się nad postawieniem nowego skryptu, a ew. odzyskana
zawartość będzie stanowiła archiwum. Jest to już ostateczność w tej chwili.
Proszę o wyrozumiałość, czasem nie jestem w stanie przewidzieć awarii i
jej konsekwencji, brak działającego forum nie jest wynikiem
lekcewarzenia, a skutkiem wydarzeń jakie miały miejsce.

Pozdrawiam
admin"

czyli coś tam robią - szkoda, że tak długo, że tak mało informacji i że musiało dojść do tego, że nie są w stanie podnieść forum wraz z całą zawartością...
wątek zamknięty
Obawiam się, że teraz już po ptokach ze starą-odnowioną Voltą... Zawsze to oni moga robić przekierowanie do NASZEGO forum
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.