aurelia napisał: trzeba by się dowiedzieć, czy VOLTA nie jest znakiem zastrzeżonym.
Halo, halo, nazwa serwisu to Voltahorse, ale pomysły bazujące na tym raczej w ogóle nie wchodzą w grę 😉
Rejestracja znaków towarowych to proces niezwykle żmudny, trudny, kosztowny i dotyczący określonych pól wykorzystania. Jedyne zgłoszone do Urzędu Patentowego Volty dotyczą oświetlenia, akumulatorów i środków owadobójczych, a tym się raczej nie będziemy zajmować 😉
Ja ubolewam strasznie nad tym, że zajęta jest domena
www.revolta.pl. Doskonale zahaczałaby o powszechnie używany skrót, a poza tym oznaczałaby prawdziwą rewolucję
Mam też kilka innych pomysłów, forum będzie dostępne pod kilkoma domenami - pod voltopirami też 😉
Aktualnie przenoszę wątki z fora.pl (napisałam do tego robota, więc robi się "samo"😉 i sądzę, że w weekend będziemy u siebie.
Poza tym naprawdę nie ma mi co czapkować, i tak mam serwery, wrzucam je w koszty mojej aktualnej działalności, a każdy projekt jest świetnym pretekstem do nabycia nowych umiejętności i sprawdzenia aktualnych. Nie martwcie się, jeśli forum mnie przerośnie transferowo i będę musiała wydzielić na nie zupełnie nowy serwerek za 1500 złotych miesięcznie, to zacznę publicznie popłakiwać na forum. Na razie mam jednak zapas na kilka volt, więc to nam nie grozi.
Jeśli się z czasem forum skomercjalizuje, to zamiast zbierania na emeryturę dla mnie (ja naprawdę sobie radzę i nie narzekam) zrobimy budżet na zorganizowanie kliniki dla voltowiczów, konkurs z wypasionymi nagrodami, cokolwiek, co posłuży ogółowi i będzie fajne.
Powiedzmy, że Quanta przyłoży rękę do dobrego tematu i pójdzie kiedyś do nieba