Forum pomoc, uwagi, testy »

Czy volta padła na amen? [przeniesiony z voltazastepcza.fora.pl]

Quanta- kłaniam sie do kostek.
masz u mnie ciasto do końca życia.
wątek zamknięty
aurelia napisał: trzeba by się dowiedzieć, czy VOLTA nie jest znakiem zastrzeżonym.

Halo, halo, nazwa serwisu to Voltahorse, ale pomysły bazujące na tym raczej w ogóle nie wchodzą w grę 😉
Rejestracja znaków towarowych to proces niezwykle żmudny, trudny, kosztowny i dotyczący określonych pól wykorzystania. Jedyne zgłoszone do Urzędu Patentowego Volty dotyczą oświetlenia, akumulatorów i środków owadobójczych, a tym się raczej nie będziemy zajmować 😉

Ja ubolewam strasznie nad tym, że zajęta jest domena www.revolta.pl. Doskonale zahaczałaby o powszechnie używany skrót, a poza tym oznaczałaby prawdziwą rewolucję

Mam też kilka innych pomysłów, forum będzie dostępne pod kilkoma domenami - pod voltopirami też 😉

Aktualnie przenoszę wątki z fora.pl (napisałam do tego robota, więc robi się "samo"😉 i sądzę, że w weekend będziemy u siebie.

Poza tym naprawdę nie ma mi co czapkować, i tak mam serwery, wrzucam je w koszty mojej aktualnej działalności, a każdy projekt jest świetnym pretekstem do nabycia nowych umiejętności i sprawdzenia aktualnych. Nie martwcie się, jeśli forum mnie przerośnie transferowo i będę musiała wydzielić na nie zupełnie nowy serwerek za 1500 złotych miesięcznie, to zacznę publicznie popłakiwać na forum. Na razie mam jednak zapas na kilka volt, więc to nam nie grozi.
Jeśli się z czasem forum skomercjalizuje, to zamiast zbierania na emeryturę dla mnie (ja naprawdę sobie radzę i nie narzekam) zrobimy budżet na zorganizowanie kliniki dla voltowiczów, konkurs z wypasionymi nagrodami, cokolwiek, co posłuży ogółowi i będzie fajne.
Powiedzmy, że Quanta przyłoży rękę do dobrego tematu i pójdzie kiedyś do nieba
wątek zamknięty
Quanta- dobroczyńco Ty nasz =)

Ja myślałam, o tym, że jeśli by na prawdę zaczęło przynosić jakieś dochody, można by było wesprzeć finansowo jakaś fundację, np. zaadoptować w niej jakiegoś konika i utrzymywać go z tych pieniędzy. Było by i charytatywnie, bez kłótni i sporów o kasę i końsko...
wątek zamknięty
Quanta jesteś wielka, na prawde
wątek zamknięty
Quanta, dzięki wielkie! Super, że bedziemy mieć włane miejsce w sieci 🙂
wątek zamknięty
zajebiocha!

teraz myśleć, myśleć. revolta brzy fantastycznie. Trzeba coś wymyślić w tym stylu.

nananana ale się cieszę 😀
wątek zamknięty
zawsze może być www.re-volta.pl ;p
wątek zamknięty
no właśnie też myślałam o dodaniu jakiegoś znaczka między re a volta. Bush, super 🙂
wątek zamknięty
Tylko byłoby fajnie gdyby wszyscy się odnalezli. Gdyby nie Sigmna to nie wiedziałabym ze to forum w ogóle istnieje.

A wiadomo czy ktokolwiek próbuje postawić starą volte na nogi?? To już trwa zdecydowanie za długo :/
wątek zamknięty
Re-voltę też sprawdziłam zaraz po revolcie właściwej, ta druga jest do wzięcia. Tylko niestety domeny z wszelkimi dodatkowymi znaczkami są fatalne, połowa osób i tak wpisze inny adres, podawanie komuś werbalnie nazwy forum re myślnik volta vel re kreska volta też nie jest za wygodne. No i dobre logo z taką kiepską typografią zrobić gorzej - ale zawsze jest to jakiś pomysł i nie wiem czy nie najlepszy "na szybko" na w miarę oficjalną nazwę serwisu. Ale może udałoby się wymyślić coś równie fajnego także dla nowicjuszy, którzy nie będą w ogóle wiedzieli skąd volta i co to za rewolta miała być...
wątek zamknięty
A może 'voltomaniacy'? Lub coś w tym stylu. Bo volta to w końcu my 😉

Jak już parę razy zostało stwierdzone =)
wątek zamknięty
wątek zamknięty
super ze prace juz tak zaawansowane ;D
domena forum na zrywac z nazwą volta czy ma powstac cos na bazie tej nazwy?
wątek zamknięty
przyszło mi do głowy...Skoro jesteśmy solidarni...www.voltatomy.pl 😀(ale to tylko zart)
No bo Volta To MY!
wątek zamknięty
voltopiry.pl
wątek zamknięty
yegua napisał: Proponuję
www.voltaforum.pl
mi się ta wersja podoba, bez udziwnień i łatwo zapamiętać.
wątek zamknięty
Moim zdaniem powinniśmy się odciąć zupełnie od użycia słowa "volta".
Volta to było tamto stare forum. Teraz idziemy na nowe, na "własne".
Volta to MY, ale MY to nie tylko Volta.
wątek zamknięty
też mi taka myśl chodziła po głowie ascaia, może tego powinniśmy się trzymać?
wątek zamknięty
xxagaxx napisał: Tylko byłoby fajnie gdyby wszyscy się odnalezli. Gdyby nie Sigmna to nie wiedziałabym ze to forum w ogóle istnieje.

A wiadomo czy ktokolwiek próbuje postawić starą volte na nogi?? To już trwa zdecydowanie za długo :/

xxagaxx zawsze jest nasza klasa i tam w znajomych volty osoby udzielajce sie na volcie 🙂 gdyby sie ktos nei znalazl zawsze mozna do niego napisac i podac nowy adres 🙂

co do starej volty wydaje mi sie ze skoro tak dlugo nikt z nia nic nie robi to znaczy ze nikt sie tym nie interesuje 🙁
wątek zamknięty
a ja sie w sumie dziwie dlaczego nikomu nie zalełżało na tym by Volta dalej funkcjonowała ... pamietacie , zawsze były z forum problemy , od kilku lat , a kolejne zmiany miały poprawic wszystko , niestety , czasami wychodziło to na gorsze ... sama opusciłam Voltę na prawie rok ... i przyznaje sie , wpadłam w ten voltoholizm ... ale potrafiłam powiedzieć nie ... udało sie , tak mnie jak i kilku innym osobom ...
mam tylko nadzieje ze to forum nie bedzie takie jak Volta , moze bedzie to zasługa innych ludzi , a moze nas samych ... choć nie powiem , forum Volty to była kopalnia wiedzy , pomocnych rąk i heheh loż szyderców ... miała jakiś taki posmak krytyki w kazdym słowie ...
cieszę sie że i do mnie dotarła zastepcza ...
papmiętajcie jednak by nie podzielić losu , innych for , które miały być inne niz Volta , na których sam zapał nie wystarczył i teraz świecą pustkami ... nie czarujmy się ale chyba to Voltowe forum było jedyne w swoim rodzaju z tak wielka ilościa ludzi z całego kraju i z poza niego ...
czy nazwa ma sie kojarzyć? wdg mnie powinna , bo choć macie na celu inne forum , jednak pamietajcie ze za nazwą pójda ludzie , którzy pamietali uprzednią voltę ... sama rozesłałam link do znajomych co ich miałam z volty a mam na gg ... niech się przyłaczą ...
wątek zamknięty
Może być nazwa Wolta -przez W .
Niby,że taką woltę zrobiliśmy sobie.
wątek zamknięty
a może m.indira masz pomysł na jakieś fajne logo?
wątek zamknięty
też myśle ze nazwa powinna miec w sobie cos z volty
jednak mowiąc o nas czesciej mówimy voltowicze a nie forumowicze - ta nazwa juz się dośc mocno wgryzła
wątek zamknięty
Też zdecydowanie uważam, że nazwa powinna nawiązywać do volty i kojarzyć się ze źródłem. Revolta byłaby idealna, szkoda.
wątek zamknięty
.a może domena forum.revolta.pl?
wątek zamknięty
voltarevolta.pl
wątek zamknięty
quanta- powtarzam. ciasto do konca zycia

mnie sie najbardziej podoba: voltopiry, szkoda ze revolta zajeta ;]

czekam na kolejne postanowienia 🙂
pzdr, ciec
wątek zamknięty
logo to nie nazwa Goha ... o tym można póżniej ... może prosto Voltoholicy , bo do nich sie zaliczalismy ... a w sumie dlaczego nie sama Volta ? może tylko zamiast V to przez W ?
wątek zamknięty
hoho, cos drgnelo na volcie - zmiana opisu

"Forum czasowo nie działa - przepraszamy. Staramy się usunšć awarię. Prosimy jeszcze o chwilę cierpliwo�ci..."
wątek zamknięty
Czym jest chwila? 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.