Zastanawiam się czy Warszwiakom realnie opłaca się jechać autami w ta pogodę. Dworzec w Poznaniu jest obok targów - wychodzi się wyjściem tzw. Północnym, przechodzi przez jezdnię i stoi pod budynkiem targów. Pociąg jedzie 3h... autem tyle nie polecicie. Dookoła targów wszędzie strefy parkowania. A w pociągu zjecie w restauracyjnym śniadanie za normalną kasą, z powrotem też jakiś obiad albo kolację.
Ja często jeżdżę trasę Poznań - Warszawa i z powrotem w jeden dzień służbowo i autem nam się w ogóle nie opłaca czasowo...
Ja chętnie bym pojechała pociągiem,ale wieczorem nie ma powrotnego-ostatni o 19.30. Jeśli nie uda mi się z nikim zabrać to pojadę sobie pociągiem w niedzielę,bo wtedy wcześniej kończą się targi.
Będziemy 😀 jeśli ktoś chciałby porozmawiac z Bogdanem na tematy różne 😉 to dzwońcie 660 682 592, umówimy się w jakimś strategicznym miejscu.
Głupie pytanie - czy forumowy Bogdan mógłby dokładnie powiedzieć czym się zajmuje - bo kojarzę jak przez mgłę, że siodła... ale nie wiem dokładnie jakie i mam wrażenie, że nie jestem jedyna...
Zastanawiam się czy Warszwiakom realnie opłaca się jechać autami w ta pogodę. Dworzec w Poznaniu jest obok targów - wychodzi się wyjściem tzw. Północnym, przechodzi przez jezdnię i stoi pod budynkiem targów. Pociąg jedzie 3h... autem tyle nie polecicie. Dookoła targów wszędzie strefy parkowania. A w pociągu zjecie w restauracyjnym śniadanie za normalną kasą, z powrotem też jakiś obiad albo kolację.
Ja często jeżdżę trasę Poznań - Warszawa i z powrotem w jeden dzień służbowo i autem nam się w ogóle nie opłaca czasowo...
dokładnie, jestem w szoku że też chce sie ludziom jeździć autem z Warszawy na MTP - które są 200m od dworca...
Nie chce się, ale tak jak pisałam wcześniej-nie ma pociągu powrotnego o sensownej porze. Ja już miałam wszystko dogadane na niedzielę,miałam już kupować bilety na pociąg a oczywiście moja uczelnia pokrzyżowała mi plany:/
Może ktoś z Was jedzie z Warszawy na piątek pociągiem?Szukam towarzystwa;p
Ej, a jest w okolicach bliskich mtp jakieś miłe miejsce, gdzie można piwko wypić?
Z MTP do starego rynku jest jakiś 1km (no może 2, to zależy od którego wejścia) więc myślę, że warto sobie spacerek zrobić i przejść się pod Poznański Ratusz - tam się znajdzie piwko dla każdego 😉
Ja będę z mężem i teściową stać ze stanowiskiem reklamującym naszą agroturystykę, także wszystkich revoltowiczów i voltopirów zapraszam na pogaduszki 😉
W okolicach mtp jest sporo lokalików, ale ktoś słusznie zauważył, że może być w sobotę cienko z miejscem 🙂
Hmm.. głupio, że w tym roku targi i zawody są rozdzielone na 2 hale, nie będzie atmosfery 🤔 Ale myślę, że nawet w sobote wieczorem coś się znajdzie dla przemarzniętych voltowiczów 😉
Ja będę na pewno w piątek po robocie i w niedzielę, być może nawet na cały dzień. Jak revoltowe spotkanie będzie w sobotę to może też uda mi się pojawić, tylko fajnie byłoby wiedzieć wcześniej, to wtedy bilet kupię na cały weekend, a nie na każdy dzień osobno 🙂