Forum konie »

Targi jeździeckie w Poznaniu - CAVALIADA 10-12 grudnia 2010

czyli jak...targi są, a zawodów nie ma?  🤔wirek:

Nie ma zawodów nie ma targów.
"  Z przykrością informujemy, że Komitet Organizacyjny HZO-B3* (06-08.12.2009) i CSI2*-W (11-13.12.2009) w Poznaniu z przyczyn organizacyjno-finansowych został zmuszony do odwołania ww. zawodów. "

wyczytałam własnie na str pzj.

😕 😕 no to lipa
ale oni nie mogą mi tego zrobić  🍴

na stronie PZJ w kalendarzu na pozycji 170 i 171 cały czas widnieją te zawody - bez wzmianki o odwołaniu.
Z resztą przecież się reklamowali w obecnym (listopadowym  :!🙂  Koniu Polskim,a mamy dopiero 4 listopada.
NA stronie Targów www.targijezdzieckie.pl też zero informacji o odwołaniu - więc może jest nadzieja  👀
No jak to jak to jak to?!?!?!?
I co z zakupami?
Nie mamy juz Poznaniu żadnych ciekawych zawodów 😕
ale oni nie mogą mi tego zrobić  🍴

na stronie PZJ w kalendarzu na pozycji 170 i 171 cały czas widnieją te zawody - bez wzmianki o odwołaniu.
Z resztą przecież się reklamowali w obecnym (listopadowym  :!🙂  Koniu Polskim,a mamy dopiero 4 listopada.
NA stronie Targów www.targijezdzieckie.pl też zero informacji o odwołaniu - więc może jest nadzieja  👀

Blondyna a czytałaś komunikat na str głównej? btw który masz wyżej w moim poście.

Ramires dokładnie, to wszystko przez Paradę.Chyba wydawało im się ,że jak się wcisną w grudniu to będą jak MTP.. i tu byli w błędzie.
Czyli dobrze mi zawodnicy donosili 🤔

Ech wolałabym się mylić  🙄
nie!! Ja chcę Poznań! Ja chcę zakupy,chcę popodziwiać te konie i mieć jeszcze większą chęć treningowania się 🏇 oni nie mogą tego zrobić  👿
No i dupa zbita. To się niektórzy wystawcy wkurzą, bo już zamówienia pod te targi robili.
Zostaje berlin...
No to lipa, szkoda bo zawsze była okazja do spotkania ze znajomymi, popatrzenia na "wielki sport" i zrobienia ogromnych zakupów. eehhhh
Jeśli chodzi o zawody, to najbliżej Poznania zostaje Leszno.

http://www.wsmiz.edu.pl/jks/propozycje.html

W najbliższy weekend CSI**, kolejny CSI***W Eliminacje Pucharu Świata.
Niestety, nie wiem, czy zawodom towarzyszą jakieś targi.
Jeśli chodzi o "widowiskowość" i atmosferę Leszno nie dorasta MTP do pięt.
Fatalna atmosfera.
Nigdy nie było tam stoisk ze sprzętem (poza jednym z miodowymi świeczkami, rękawiczkami roeckl i siodłami devoucoux).
Jedzenie iście spartańskie i jak na jego standarty drogie.
Na hali zimno, więc bez siedzenia w kurtce się nie obędzie.
Brak pokazów.
No i trzeba uważać aby się czymś (czymkolwiek) kanclerzowi nie narazić, bo można się o sobie nasłuchać.
Prawda.
Miejsc na trybunach o wiele mniej, no i przemarznąć można nieźle.
Bufet - tak jak pisze Laguna.
Do tej pory wstęp był zawsze wolny. Nie wiem, jak tym razem.
NIE !!! 😫
Kurczeno  😕
Przynajmniej nie mam juz dylematu: Berlin czy Poznan  😁
A moglby ktoś podesłać jakąś stronke na temat tych targów w Berlinie albo cos wiecej powiedziec?
Bo po niemiecku nie mówię więc trudno mi jakieś sensowne informacje zdobyć 😉
Tylko że niektórzy już nie mają takiej alternatywy ...  🙁
No tak, ale ja za to mam strasznie daleko do Katowic i tam nie pojade  😉
Fajnie na tej stronie to wygląda. A byłaś już kiedyś asior? Warto jechać?
7 i 6 lat temu bylo ekstra. Strasznie duzo stoisk, pokazow. Bylismy tam 7 godzin i i tak nie przeszlismy wszystkich hal. Za to 4 lata temu bylo juz duuzo gorzej. Powierzchnia hal mniejsza o polowe, pokazy nadal fajne, ale nie porywajace. Mimo to kupilam pare ciekawych i tanszych rzeczy, wiec obylo sie bez tragedii  😁
Nawet jesli w tym roku Berlin wypadnie kiepsko jak na siebie, to bedzie o niebo lepiej od Poznania  😉
Dla mnie to Poznań był bombą 😍
Tylko czy da się coś taniej dorwać?
Bo to jedyny pretekst pod którym mogłabym namówić familię na wycieczkę 😀iabeł:
Derke dralonowa Eskadrona kupilam za polowe ceny, czyli 200zl. Napiersnik Prestige normalnie kosztowal ponad 600zl, dalam za niego 400. Czaprak Eskadrona Impuls o prawie 100zl tanszy. Czasem trzeba bylo sie targowac. Podobno te 3-4 lata temu mniejsza ilosc stoisk byla spowodowana tym, ze miejsca na stoiska byly mega drogie i wystawcy sie zbuntowali.
Zarcie ma kosmiczne ceny, ale to chyba nie problem wziac sobie kanapki  🙂
Dzięki za informacje i koniec  🚫 !
Tylko jeszcze jedno małę pytanko. Bilety przy wejściu kupie czy mogę się rozczarować?
odwołane??? 😵 ale przykro  😕
"Przynajmniej nie mam juz dylematu: Berlin czy Poznan"

Ja nie miałam takiego dylematu..ponieważ i Poznań i Berlin i Katowice  🤣

Targi nie są odwołane.. ❗

http://www.targijezdzieckie.pl/pl/
Nie mamy CSIO i teraz to... Targi mi wiszą, zawodów żal. Smutno 🙁
E, targi bez zawodów IMO nie mają racji bytu.
Miałam jechać, kilka osób mnie ciągnęło. Ale jak nie ma zawodów to się mogą w tyłek pocałować, bo targi bez zawodów są nieporozumieniem :/
Bez sensu  🙄
Decyzja dotycząca tego, czy targi się odbędą czy nie, będzie w przyszłym tygodniu. Taką informację dostałam od MTP.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się