Forum konie »

Bryczesy

nie ma ich ceny na stronie
http://www.equishop.pl/zobacz,895,kat,188,pikeur-bryczesy-damskie-calista
a ja chce daphne różowe r. 34 w przecenie, jak się komuś rzucą w oczy niech da prosze znac
Dramka jak Ci sie trafia jakiekolwiek czerwone z granatowym lejem to daj znac🙂
Ja sie strasznie nakrecilam na takie a nic sensownego jak narazie nie znalazlam...
Niby sa jeszcze z rts, ale okser ich nie ma;/
Te pikeury sa piekne, ale jeszcze nie zwariowalam do konca i nie kupie bryczesow za 800-900zl😉 Tymbardziej, ze nie jezdze aktualnie i nie bede jezdzic przez najblizsze miesiace😉
wiele osób napisało, ze bryczesy nowak-center to dno,
miałem doczynienia z tymi bryczesami i przy bryczesach MASTER-JANG, to conajmniej cudo.
Takiego syfu jak masterjang to jeszcze nie widziałem, wybkłakły po 1 praniu, porwały się leje.. MASAKRA
To dobrze że się na nie nie skusiłam. Master jang ma fajnie zrobione fotki na aukcjach. Takie...zachęcające. I chyba jako jedni z pierwszych zaczęli produkować bryczesy dwukolorowe ( inny przód, inny tył)
Kilka lat wstecz patrzyłam na te aukcje z zachwytem. Cieszę się w takim razie, że nie kupiłam.
Naprawdę aż takie złe?
Córka kupiła fioletowe bryczesy z pełnym lejem,
po praniu były całe w plamy, kolor spłowiał.
Lej PĘKŁ, dosłownie pękł, zaczęło się pruć.
Są fatalnie dopasowane, nie można normalnie się w tym poruszać, masz wrażenie jakby leje były z jakiejs stali, która łatwo się jednak rwie.
Dla mnie to totalna porażka...
W dodatku są dziwnie skrojone..

Najgorszy w sumie jest ten lej, tak jak w pikeurach, es masz go jak druga skóra, tutaj masz wrażenie jakby się coś do tyłka przykleiło... Mam sam nowak center także i porównując te bryczesy są dużo lepsze
szukałam ale nie znalazłam ...

jaki to model pikeurów z wysokim stanem czy one są nadal w sprzedaży ?? 😁
Tunrida "I chyba jako jedni z pierwszych zaczęli produkować bryczesy dwukolorowe ( inny przód, inny tył)"

Pierwsi byli PIKEUR  😉

juliadna Podałam pare stron wcześniej...Ricarda
A jednak 👿
Pikeur rozmiar trzyma ... to moja dupa zdecydowanie nie utrzymała rozmiaru. 😵

wiem co piszę... w locie przygotwywałam się do pracy (spotkanie z klintem) i chwyciłam spodnie w kancik co to ich od ponad pol roku na tylku nie mialam... i sie dopielam... ale nie odwazyłam usiąć bo by było po portkach.

Na pocieszenie rozdzewiczylam moje cavallo Colletta - boskie są! 🏇 To są aktualnie moje bryczki nr 1... ale są tak obłędnie piekne i tak super wygodne że aż mi ich szkoda zaciurać...
"Pikeur rozmiar trzyma"

Nie trzyma..niestety  🙄

Gwarantuje swoja dupą, pasują na mnie: 36, 38 i 40  🤔
Dramka-dla jasności. Nie mówię o połączeniu inny kolor materiału i inny kolor leja. Mówię o wykorzystaniu 2 kolorów materiału (niezależnie od koloru leja). Możliwe, że Pikeur był pierwszy, ale takie bryczki Pikeura to ja widziałam jeden jedyny RAZ na allegro. Do tego zresztą wystawione za kosmiczną cenę.
A Master-jang wystawiał co i rusz i był cenowo dostępny.
Tyle, że nie spodziewałam się opinii aż takich jakie wystawił Szczery.

"Nie mówię o połączeniu inny kolor materiału i inny kolor leja. Mówię o wykorzystaniu 2 kolorów materiału "

Ja też  😉

Pikeury 2 farb-mix to model z katalogu standard.  😎
wiele osób napisało, ze bryczesy nowak-center to dno,
miałem doczynienia z tymi bryczesami i przy bryczesach MASTER-JANG, to conajmniej cudo.
Takiego syfu jak masterjang to jeszcze nie widziałem, wybkłakły po 1 praniu, porwały się leje.. MASAKRA

Raz sie nabrałam na te piękne zdjęcia w aukcji. Niestety tylko zdjęcia były ładne, kolor w rzeczywistości był okropny ( ciemna zieleń ), lej klejący, a matereiał miałam wrażenie , że rozleci mi sie  w rękach 😵  W sumie w normalnych sklepach internetowych można zwrócić towar do 10 dni, ale nie w Master Jang, tam pani wyraźnie mi napisała: widziały gały co brały; odmówiła zwrotu pieniędzy  🤔
ODRADZAM MASTER JANG  😤
imo pikeur nie trzyma rozmiarówki, mam 72 i są idealne, kupiłam drugie 72 i są za duze- i to całkiem sporo.. teraz boję się co przyjdzie...
Dramka- z katalogu standard mówisz? Hm...to czemu tak rzadko spotykane? Czy u Ciebie, czy na rynku wtórnym?
Hm....wiem...pewno dlatego, że podejrzewam, że niewielu osobom się podobają takie zestawienia.
Takie bym sobie sprawiła. Tylko żeby krój miały inny niż Lugany. Ty wiesz jaki.  😉
Ja mam lugany 2 farbe mix (czyli standard) szary ciemny z jasnym z equishopu z Baranowa, kupione rok jak nie dwa lata temu - wtedy ich mieli sporo.
Są nie do zajechania - materiał micro 2000  - taki jeszcze grubszy- rewelacja. Sporo już przeszły - łącznie ze spieraniem dziegciu z nich rozpuszczalnikiem.
2 farby pikeura mogę polecić.
LOVELY Jak kupujesz od mnie zawsze moge wciagnąć na swój zadek i cie powiem na jaki rozmiar wypadaja  :kwiatek:

Tunrida Wiem  😀 Ja w chwili obecnej mam 2 pary i dosyć często mi się trafiają.
co do master jang to o dziwo nie znalazłam żadnych bryczesów które by na mnie tak dobrze leżały  😲 jestem bardzo problematyczną klientką jeśli chodzi o kupno bryczesów - w dwóch wrocławskich sklepach mierzyłam po 10 par i nic na mnie nie pasowało, jeśli w pasie jest ok, to nogawki za krótkie itp...  😵

jakość, wydaje mi się (przynajmniej w moim wypadku) jest adekwatna do niskiej ceny - materiał bardzo cienki, leje z bardzo cienkiego materiału skóro-podobnego, ale o dziwo są nadal całe, nigdzie nie przetarły się, szwy trzymają, a i kolor jak nowy 🤔wirek:
Fair Play Elena [w kratkę]- co myślicie?
Powiem tak..

Kiedyś miałam FAIR-PLAY i byłam usatysfakcjonowana.

Ale odkąd nosze PIKEUR nie założę FAIR-PLAY..
Dziewczyny, ostrzę sobie zęby na dżinsowe Horze DenimRider, ale boję się trochę o jakość.. Czy któraś z Was je nosi, albo chociaż widziała na żywo?  🤔

Fajnie wyglądają..ale bez pełnego leja..

Jakość porównywalna do Fair-play
przyszły moje arissy- juz dawno, tak jak Dramka napisała trzymają rozmiarówkę, materiał bardzo fajny elastyczny, najfajniejsze ze wszystkich jakie miałam 🙂
marzą mi się jakieś jeansowe pikeury, przymierzałam kiedyś w equishopie ale nie trzymały rozm. wogóle- były krótkie i szerokie..
Materiał micro + 2000 - mój ulubiony na lato 😉

Fajnie wyglądają..ale bez pełnego leja..
Właśnie to mnie trochę boli, ale chyba jakoś przeboleję  🏇
Nie mogę nigdzie doszukać sie jednoznacznej opinii o bryczesach Cavalliero. Czy możecie mi pomóc w tej sprawie? Znalazłam w przystępnej cenie jeansowe zarówno jodhpury jak i standardowe.
Ewentualnie jak spisują sie HKMy, tez jeansowe?
Pikeur 72 to jaki to rozmiar ? 😉
przedłużane 36
Ktoś pytał o białe bryczesy z kieszeniami z tyłu. Podałam CAVALLO. Ale odkryłam na zawodach że HKM też ma białe z kieszeniami z tyłu  🙂
Dzinsowe hkm REWELACJA!!!
Julita , a takie coś: http://sklep.bergo.pl/bryczesydamskiepelenlej-p-1110.html

niestety z czarnym lejem, ale zawsze cena zadowalająca 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się