Forum konie »

Bryczesy

Właśnie nie ma! Jestem załamana,musiałam po zawodach wyrzucić jedne swoje i zostały mi jedne! Wierzcie mi,ciężko się jeździ 3 dniowe zawody na min. 2 koniach w jednych białych bryczesach  🙁 Na dodatek podobaj mi się teraz Animo tyle,że nie mogę ich przymierzyć bo jedynym sklepem,który je ma jest cavallo.
no to (nie)stety zostaje tylko ebay. polecam jego angielskie wydanie 😉
Właśnie szukam i szukam,i nic.  🙁
No niestety problemem jest to,że nie mogę mieć krótkiego leja - w grę wchodzi tylko pełny dlatego tak trudno.. Dzięki caroline!
http://www.horsesandriders.co.uk/engine/shop/product/LL+JNP+S488/Kingsland+Jessica+Breeches
Na allegro są beżowe nowe kingslandy w dobrej cenie http://allegro.pl/item1163445230_bryczesy_kingsland.html.
Skusiłabym się, ale kolor mi nie pasuje.

salto piccolo
, a może takie? http://www.okser.pl/mountain-horse-bryczesy-jeanie-p-3165.html
Mam od niedawna bryczesy MH (inny model) i jestem nimi zachwycona!
Tylko Salto chce z pełnym lejem..
Widział ktoś już takie bryczesy w Polsce?

Córka mojej pracodawczyni ma dwie pary takich i jest strasznie zadowolona. Lej jest podzielony na 2 części dzięki czemu nie ma uczucia krępowania ruchów. Niestety bryczesy kupiła w Ameryce. Właśnie pokazywała mi katalogi sklepu Dovery Saddlery i niestety cena to aż 225 dolarów, a i to po promocji...  😵
Ja takich w niemczech nie spotkałam. Ogólnie wyglądają tragicznie na pupie. No i skóra naturalna z sarny odpada.
Mi się też nie podobają, może i są wygodne ale ja bym takich nie ubrała, zostaje przy wielkiej trójcy + GD
A ja bym chętnie wybróbowała, może taki lej nie przykleił by mi się do tyłka w upały tak jak teraz się to dzieje.
do ogłoszeń proszę
Jakbym miała mały, zgrabny tyłek, to bym założyła.  😀 Z tym, że celowałabym w ciemny materiał z ciemnym lejem. Bo już taki kontrast jak na zbliżeniu byłby bardzo odważny przy takim kroju.
Mogą być mega, mega wygodne w letnie tereny po lesie, kiedy się często schodzi z konia, wchodzi, schodzi, wchodzi, spaceruje, wchodzi itd itp.
Dla mnie te bryczesy są po prostu brzydkie 😉
Brzydkie jak kupa  😁

Mi tam lej nie przykleja się do tyłka..
Mnie nie kręcą dziurki w leju, tylko ich krój. Można se kucnąć, rozkraczyć się, zrobić szpagat. Nie pytajcie po co. Ważne, że można. Wyglądają na takie, które nie ograniczają ruchów nie troszeczkę.
Eleganckie to one NIE są. Są takie.....sportowe. Dla bardzo szczupłych osóbek z płaskim tyłkiem.  😉
tunrida, nie umiem zrobić szpagatu ale nie mam problemu z poruszaniem się w bryczesach, kucaniem itp 😉
Ja tam tez nie mam problemów z akrobackami w swoich pikeur..
Burza- z kucaniem nie mam. Ale jeśli bym se chciała usiąść na niziutkiej ławeczce i rozwalić nogi na boki i się schylić po kawę stojącą między nogami, to lej będzie przeszkadzał.  Albo usiąść tyłkiem na swoje podwinięte udo ( tak piłuję kopyta swojemu) to już mi bryczesy ciągną się w kroku.
Podczas wsiadania na wysokiego konia i zadzierania nogi w górę, też pełny lej ciągnie w kroku i często trzeba podciągać portki w kroku.
Dlatego też niektórzy nie lubią pełnego leja.
Te by nie ciągnęły wcale. Byłby to kompromis między krótkim w pełnym lejem. Tyle, że kompromis.....dość ekstrawagancki.
tunrida, łażę w bryczesach z pełnym lejem całymi dniami i jakoś mi w niczym nie przeszkadzają, nigdzie nie ciągną i w ogóle nie czuję różnicy między nimi a zwykłymi portkami 😉
A mnie czasami ciągną. I Pikeury i Fair Playe i Ferotti i TCM i no jakieś no-name też. Nie powiem, by utrudniało mi to życie jakoś mocno, ale jednak ciągną.

Mi się te zapodane dziwaczne podobają i gdybym miała mały tyłek, to bym sobie takich może nawet poszukała.
a ja odkryłam, że komary nie lecą do bryczków w kratkę natomiast kąsają jednobarwne i do tego ciemne, poprzedziłam to lipcowymi badaniami na dwóch osobach i różnych bryczesach🙂, testowane lugany w kratkę od Dramki i Horze w kratkę i jednobarwne🙂

Dzięki Dramka za oszukiwanie komarów🙂
Odczułam nagłą potrzebę posiąścia (jest takie słowo?) jakiś bryczesów letnich w kolorze miętowym. Taka jasna miętka.
Będę wdzięczna za sugestie

Gdzieś dziś widziałam bryczesy w kolorze miętowym. Sprawdź w Tundrze albo Okserze 🙂

Edit: Znalazłam! http://www.tundra.pl/catalog/product_info.php/manufacturers_id/52/products_id/595
Z tym, że nie wiem czy nadają się na lato no i co z jakością...
kasia&figa Ciekawa teoria  😜

Ja tylko odkryłam że bryczesy w kratkę mają inny materiał niż bryczesy gładkie. Bryczesy w kratkę są zawsze grubsze. Mam na myśli PIKEUR.  😎

Kupiłam bryczesy SARA. Miałam raz na sobie i odsprzedałam. Nie polecam.
Widział ktoś już takie bryczesy w Polsce?

Córka mojej pracodawczyni ma dwie pary takich i jest strasznie zadowolona. Lej jest podzielony na 2 części dzięki czemu nie ma uczucia krępowania ruchów. Niestety bryczesy kupiła w Ameryce. Właśnie pokazywała mi katalogi sklepu Dovery Saddlery i niestety cena to aż 225 dolarów, a i to po promocji...  😵

czułabym się w nich jak... pawian 😉 śmieszny mają tyłek   😂
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Cytowanie zdjęć 7 dni
Pawian  😁 Podoba mi się  🤣
Ja tak trochę wrócę do moich starszych postów. Nadal nie kupiłam białych bryczesów  🤔 i nadal mam chrapkę na te z kontrastowym lejem , konkretniej to z czarnym .
Znalazłam  inny model niż te Nowak Center które mi odradziłyście .
A znalazłam taki :
http://www.masterjang.pl/?14,pl_6(3)42-1400-art.23-bryczesy-na-zawody-biale-model-full-master-z-pelnym-czarnym-siedziskiem

Jest jakaś pozytywna recenzja .. sama miałam już bryczesy master-janga i byłam zadowolona.
No i te białe bryczeski będę używać sporadycznie. Kwestia farbowania tylko... Ma ktoś takie ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się