elwa28, - animo niestety nigdy nie były top jakości 😅 Co prawda jako jedni z pierwszych wprowadzili silikonowe leje i był na nie szał przez to, mają często ładny design, ale szczerze za ich cenę można mieć lepsze gatki.
Mam jedne zimowe, bo tak się rozciągnęły przyjaciółce, że zaczęły jej z tyłka lecieć - idealnie na mój grubszy 😂 Są śliczne, ale tak sobie lubię w nich jeździć.
Jeśli miałabym dać za gatki więcej - Pikeur, Cavaleria Toscana, Euro-Star (mimo, że kupno w PL graniczy z cudem). Bardzo też lubię legginsy Eskadrona Heritage, aż żałuję, że już na nie za ciepło.
ZacZess i Maya Delorez - najwygodniejsze jakie mam. Animo są szyte na chude osoby bez bioder, dla mnie zawsze za niski stan i zawsze za wąskie w biodrach
Potwierdzam Animo są fee.. Dla mnie numer jeden jeśli chodzi o wygodę to Maya Dolorez i też legginsy z Equiline, mam 2 pary i je uwielbiam tak samo jak Maye. ZacZessów nie mam, ale też planuje zakup jak będę w potrzebie na nowe gacie do jazdy.
Dziękuję za odpowiedzi, do powrotu do jazdy mam jeszcze parę miesięcy. Skłaniam się ku Pikeur lub MD, ale może na jakimś stoisku pomacam te nowe Animo 🙂
A mi się MD nie sprawdziły 😕 Kupiłam model Function, materiał jest świetnej jakości i są śliczne. Niestety pas w ogóle nie trzyma i mam wrażenie, że nie ma tam miejsca na pośladki 🙈 Ciągle mi się zsuwają, dosłownie co parę kroków muszę je podciągać 😝 A szlufek na pasek brak.
keirashara, ja ostatnio kupiłam breginsy Euro Star i są bardzo fajne. Dobrze mi się w nich jeździ.
Niedawno przymierzałam legginsy Maximilian Equestrian "Studio" i zrobiły na mnie dobre wrażenie. Nie wiem jak by się jeździło, ale po założeniu byłam zadowolona.
Constantia piona! Też kupiłam Eurostary i ich ekonomiczna wersję easyrider i jakość top. Pikeury spraly mi się po 3 miesiącach ( jeżdżę 1-2 konie 5 razy w tygodniu I mega dbam o ciuchy), lej już nie trzyma tak jak na początku. Leginsy z Cavallo też dają radę.
Czy ZacZess summer są rzeczywiście super na lato? Czy polecacie coś innego? Legginsy z pełnym lejem poszukiwane.
Na takie pogody bez upałów to mam podstawowy zestaw par z horze, ale wymyśliłam, że na lato chcę sobie kupić porządne
xxagaxx, - produkują, sporo firm 🙂 Tylko niska popularność sprawia, że mało ich w sklepach.
Choć tego, ja mam z 20 par z pełnym i chętnie sprzedam za grosze 🤣 Znajdzie się Pikeur, Cavallo, Euro-Star... nie umiem do nich wrócić, zad się poci, chodzi się ciężej, jestem team silikon - tylko dobry.
keirashara, no widzisz, to pewnie dlatego mi isę to nigdzie w oczy nie rzuciło. I uważam tak samo jak ty, team silikon i team dobre bryczesy. Bo muszą nam jeszcze na tyłek dobrze pasować.
adriena, naprawdę wieki nie widziałam, stąd moje pytanie.
Xxagaxx pewnie że są, ja sobie ostatnio Pikeur softshell pełny, syntetyczny lej kupiłam bo też to nr 1 u mnie. W lato silikon jeszcze przejdzie, ale bryczesy muszą być "grube" ale na chłody tylko pełny lej.
wistra, swoje zaczessy kupiłam na vinted i nie jestem do końca pewna jaki to model. szukałam takiego na lato i zdecydowanie mają najcieńszy i najbardziej oddychający materiał
adriena, pełny lej to i silikonowy może być 😉 I powiem ci że jak trafisz na dobre ciepłe bryczki to nie ma znaczenia lej jeśli chodzi o ciepłotę (pomijam preferencje).
No ten model.co miałam to była masakra...nie wiem czy wszystkie tak mają, ale no serio byłam zdegustowana, mało się dopasowywały i były niewygodne, serio.
Hej, czy któraś z was kupiła bryczesy Pomme Nelie i również po jednym użyciu slikonowy lej zaczął się ścierać ? Czy udało się dokonać zwrotu lub wymiany ?
Napisałam do nich maila, zero odpowiedzi, wystawiłam złą opinię produktu na ich stronie w celu zwrócenia uwagi, ale widzę że moja recenzja nawet nie została opublikowana.. Nie oczekiwałam jakiś cudów od tych spodni, ale brak 1/3 leju po jednym użyciu to trochę żenada..
garwola, wooowww to coś jest nie tak bo ja tych bryczesów mam ok 15 par. Silikonowy lej faktycznie się ścierał ale długofalowo tak po roku mniej więcej choć bardziej obwiniam o to moja skórzana tapicerkę w aucie. Jeśli chodzi o kontakt i reklamacje to jakieś 2 lata temu reklamowała 3 pary bryczesów pod rząd i za każdym razem dostałam zwrot pełnej kwoty (125 euraszków) bez konieczności nawet odsyłania towaru. Problem polegał na tym ,że przy pierwszym użyciu rozchodził się szew przy zamku - ich odpowiedz była taka że zmieniali szwalnie i maja jedną serie kiepską zwracają pełna kwotę a bryczesy mam sobie zostawić - koszt naprawy tego to było 10 pln u krawcowej, więc pełna kultura. Masę znajomych śmiga w tych bryczkach bo to jedne z wygodniejszych i serio piorę na 40 stopniach nie ma cudaczenia z płynem do płukania itp
garwola, Ja mam dwie pary z pełnym lejem kupione w październiku 2024 - na brązowych (chocolate) zszedł mi cały lej, na czarnych trzyma się idealnie (ale te z kolei są jakoś dziwnie uszyte i odstają w talii). Prane zawsze na lewej stronie, bez płynu do płukania. Obie pary kupione przez amiko, nie pisalam do niech i nie reklamowałam
Hej, jestem nowy w tym wątku i nie wiem czy już coś takiego było wspomniane, ale kojarzy ktoś jakieś modele lub przynajmniej firmy produkujące dobre męskie bryczesy, najlepiej z pełnym zamszowym lejem?
Grzebałem w tym temacie na prawie wszystkich polskich sklepach online i wybór z tego punktu jest okropnie okrojony, powiedziałbym, że mniej niż polowa z tego co można znaleźć z damskich, a nawet w nich trudno dorwać jest zamsz/sztuczna skórę. Najbliższe co znalazłem to Pikeury z modelu Liostro Stretch ale w miarę możliwości chcialbym mieć z czego wybierać bo kiepsko jest z dostępnymi rozmiarami. Wszędzie dominują głównie damskie i silikonowe, więc nawet już od ogromnej biedy zerknę na jakieś porządne silikony, choć nie jest to mój gust