Nigdy więcej bryczesów Animo. Ładne są, to prawda, ale tak nietrwałe, że trudno bardziej.
Używane może od 2 miesięcy na zmianę z innymi i już w niektórych miejscach w zasadzie nie ma śladu po slikonowym leju. Musze sprawdzić kiedy je kupowałam, bo trochę przeleżały nieużywane w szafie, bo aż się prosi o reklamację.
Co ciekawe miałam już wcześniej inne bryczesy tej marki (ale zdecydowanie starsze) i nadal są ok mimo już dłuższego użytkowania. A te nowe giną w oczach. Albo coś im nie wyszło akurat z tym modelem albo jakość z czasem poszła .... jak u wielu firm. Za taka kasę trochę słabo eksperymentować która opcja.
zembria O to super. Bo z metki to zrozumiałam że to ręcznie trzeba prać to troche mnie przeraziło 😅
A tak w ogóle to szczerze je wszystkim polecam są świetne i bardzo wygodne. Faktycznie jakimś cudem skóra w niej oddycha i nic się nie poci. No i praktyczne bardzo - wystarczy przemyć wodą i są czyste.
Szukam breginsów z dużą kieszenią na telefon na udzie, które standardem będą na poziomie tych z PS of Sweden. Tak w granicach 300-350 zł. Jest szansa coś takiego znaleźć, czy czekać na nową kolekcję z PS?
Szukam czegoś w miarę budżetowego, cienkiego, na lato, z pełnym silikonowym lejem. Zadek mi jakby urósł przez to pauzowanie konia i zajadanie stresów, a nie chce wywalać większej kasy na gacie na chwilę. Jeszcze mam nadzieję, że wrócę do swoich mniejszych 😉
Mogą być legginsy, byle nie takie całkiem gaciowe, jestem zdecydowanie bardziej fat niż fit i wolałabym się tym nie chwalić 😂
_Gaga,xxagaxx, - Horze Tara to była u mnie wtopa totalna, a ich legginsów trochę sie boję, że będą gaciowe. Musiałabym zmacać i mierzyć, a nienawidzę bawić się w odsyłanie. Chyba, że macie jakieś konkretne modele do polecenia? 🙂 zembria, - a one mają lej? Potrzebuję silikonu na całości, mój dzierżawiony czasem widzi ducha i wtedy bardzo doceniam dobrą przyczepność 😂
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 20 maja 2022 12:44
<b>faith,</b> <b>zembria,</b> dectahlon to się bojkotuje za wspieranie Putina :P xxagaxx,
Decathlon wycofał się, ale nie ze względu na bojkot tylko ze względu na sankcje nałożone na Rosję i przerwane nimi łańcuchy dostaw co uniemożliwia im działanie w Rosji.
Kurde fajne te leginsy. Nirv a jak odczucia na tyłku ? W sensie tak jakby się w rajtuzach chodziło czy jednak nie ? Ja generalnie nie lubię w rajtuzach.
Nirv, - o kurde, to jestem w szoku. Już bryczesy są turbo elastyczne. Chyba sobie skocze po pracy do Deca 😁 Aleks, - ja też nie lubię, ale dobre legginsiki w upały to jest super wygoda. Nawet jak człowiek cały popuchnięty to nic nie wkurza 😉
Hm, w odczuciach jak typowe leginsy, totalnie elastyczne, dla mnie jak druga skóra. Mają dość wysoki stan. Ale nie są tak cienkie jak np Spooksa, czy typowo letnie leginsy-bryczesy jeździeckie z Deca (te najtańsza). Nie są rajstopowo-prześwitujące jak niektóre bywają.
Nirv, - czy one Ci się w użytku się rozciągnęły? Poszłam sobie zmierzyć stacjonarnie, S mam trochę ciasne w brzuszku, M idealne górą, ale luźne w kolanch i łydkach. Z jednej strony to nienawidzę mieć luzów i boje się obtarć przez nie, a z drugiej właśnie chciałam takie, które nie cisną mnie w brzuch, nie odcinają się na nim 🙄
Generalnie materiał jest fajny, choć imo nie najcieńszy, na pewno grubszy niż Pikeur czy True Rider, grubszy też od bryczesów z Deca (tych fullgrip, z lejem zachodzącym na kolana). Spoko się układają, elastyczne, gacie nie prześwitują. Wchodzi na luzie duży telefon.
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 22 maja 2022 12:09
Nirv - dzięki za opinie. Kurcze co prawda granatowych mam trylion, ale no kuszące są. keirashara - fajnie, że o tym napisałaś, ja bym w S chyba musiała celować w takim razie 🤔 .
Podbijam pytanie z przed kilku postów.
Szukam letnich bryczesow, takich typowo na upały. Z kieszenią na telefon. Nie Decathlonowe mesh, bo te mierzyłam i nie leżą na mnie zupełnie. Im tanie, tym lepjej, wiadomo 😉
zembria, - True Rider ma puścić na dniach z siateczką mesh, choć ich letnie legginsy ogólnie są cieniutkie i polecam. Mam z pierwszej serii, muszą spoko wyglądać, bo dużo osób zwróciło na nie uwagę 🙂 Z Deca lubię fullgrip, one 199zł stoją, mam szare już trzeci sezon, polecam. Kupiłabym sobie drugie, ale zrobili pomarańczowe i złote... choć te złote na żywo są bardziej beżowe i trochę myślę 😂 Są mega elastyczne i dopasowujące się, grip trzyma elegancko, kieszeń zapinana i wchodzi duży telefon w pokrowcu. TR nie mają kieszeni na zamek, są legginsami, bardzo elastyczne. Na największe upały to moje dwie ulubione pary.
keirashara, deca odpada, bo mierzyłam i nie psaują na mnie kompletnie. Legginsow wolałabym uniknąć, najchetniej zwykłe bryczesy bym wzieła, ale z braku laku rozważę i legginsy, byle nie miały tych paskudnych zewnętrznych szwów 😝