Jeśli chodzi o przyczepność, to nie zauważyłam jej spadku. Chyba nawet lekki wzrost. W każdym razie absolutnie się to nie ślizga po siodle. Ale grip pikeurowy nie jest klejący, więc nie ma też efektu "przyklejenia" 😉
Chodzą za mną bryczesy z kwadratowym lejem. Kiedyś był taki model w jednej z kolekcji Lauria Garelli, ale zniknął ze sprzedaży. Czy kojarzycie może co to była za kolekcja albo znacie inne spodnie tego typu?
Hm, mam tylko fotkę robioną przez miłą Panią ze sklepu w którym pamiętałam że je widziałam i nie za bardzo wiem czy mogę je wstawić 🤔 Niestety została im tylko jedna para, nie mój rozmiar ani kolor 😕
Jak nazywa się model bryczesów Pikeur, który jest 2kolorowy (z przodu 1 kolor, a z tyłu inny). Nie jest to lugana kontrast, wyszukiwarka niestety mi nic nie podpowiada innego. Ktoś pomoże?
Dramka, a jako znawca tematu powiesz jak wygląda wymiarówka pikeur - cavallo? Jestem wierna Pikeurowi od dawna jednak nowe Cavallo kuszą mnie bardzo. Jak to wygląda pod względem jakości leja materiału?
Dramka, a jako znawca tematu powiesz jak wygląda wymiarówka pikeur - cavallo? Jestem wierna Pikeurowi od dawna jednak nowe Cavallo kuszą mnie bardzo. Jak to wygląda pod względem jakości leja materiału?
Nie jestem Dramka ale znam obie marki. Rozmiarowka wyglada z grubsza tak samo, mozesz smialo brac ten sam rozmiar co Pikeur. Jesli chodzi o jakosc materialu i leja to Cavallo to najwyzsza polka, a nawet maja te przewage, ze nie wylaza luzne nitki przy szwach jak to sie lubi dziac w Pikeurach
Pozwolę się nie zgodzić 😉 Miałam i Cavallo i Pikeury i różnica była spora - pewnie to też zależy od poszczególnych modeli. Z resztą zdjęcie z moich ogłoszeń Cavallo to te środkowe, przy czym w momencie robienia zdjęcia miały już trochę jazd za sobą a Pikeury były nowe.
Oczywiście, że w spodniach z podwyższonym stanem pas wypada nieco wyżej, ale te spodnie Cavallo są ogółem węższe, co bardzo wyraźnie czuć. Gdziekolwiek ich nie zmierzysz - są jednak węższe niż Lugany.
Moje cavallo są lepiej wykonane od piekurów, które mam. Są mega porządne, w piekurach zdarzyło mi się, że lej się w kroku rozszedł, czy w kolanie nitka puściła, w cavallo nigdy, ogólnie materiały cavallo wydają się solidniejsze. W dodatku w tym podwyższonym stanie wygląda się super moim zdaniem 😀 Co do rozmiaru, to nie mam żadnych nowych modeli piekura, ale stare modele wypadają bardzo podobnie rozmiarowo, z tym, że cavallo mają dość długie nogawki.
Czy ktoś farbował kiedyś lej? Mam ukochane sztruksiaki, właśnie cavallo, ale niestety, w koszmarnej kolorystyce, bo granatowe z ciemno-zielonym lejem i zastanawiam się, czy idzie coś z tym zrobić, żeby mnie to tak w poczucie estetyki nie szczypało 🤣 Nie chcę ich zniszczyć, bo strasznie je lubie, wolałabym więc nie eksperymentować na ślepo.
Jak jest z rozmiarami bryczesów Animo. Wedle tabelki włoskie 40 to normalne 36 a włoskie 42 to normalne 38, ale..... jakim rozmiarom one odpowiadają ? Pytam, bo np. Pikeur noszę raczej 36, a Euro Star raczej 38. ?? Jakie powinnam wybrać Animo ?
Klami to zależy, czy lubisz bryczesy blisko ciała czy luźniejsze. Animo są wykonane z bardzo elastycznego materiału - bardziej niż Pikeur czy Amigo - więc w we włoskie 40 na pewno się zmieścisz, ale będą mocno przylegać.
Kurczę.... teraz to juz zgłupiałam. Odkopałam w szafie jedne Animo, które tam leza dłuższy czas, bo jest mi w nich średnio wygodnie (ciasno właśnie) i one maja na metce 40 włoskie, ale 34 zwykłe ?? To jak to w końcu jest ?
Firma Animo "cofa" włoską rozmiarówkę o 3 rozmiary np. włoskie 44 to dla nich niemieckie 38, ale ta numeracja jest błędna. Włoskie 44 najbardziej odpowiada europejskiej 40.
Royalitka Przepraszam że dopiero teraz odpisuje..niby cavallo i pikeur to ta sama półka natomiast jeżeli chodzi o nową kolekcje wolę Pikeury.. :kwiatek:
Moze mi ktos podlinkowac jakies fajne bryczesy silikonowe (w sensie silikonowy lej )? cena nie gra roli byle fajne. Kolor najlepiej biale lub czarne. Moze szare ? Bo szczerze mowiac nie wiem co teraz jest na topie a musza byc naprawde fajne. 😉
Klami ja większość spodni/bryczesow kupuje 36, Animo 40 leży idealnie. Na zdjęciu moj udziec i wlasnie Animowe 40stki😉 Wlasnie leży u mnie torba z Just Riding z takimi cudeńkami z Animo ze Hooohoho;-) niestety dziewczyny zbyt optymiastycNie oceniły mnie na włoskie 38 i płakałam jak mierzyłam;-) Ale w tym tygodniu jadę po swoje rozmiary wiec pewnie jakieś nowe cuda przygarnę 😍 😍
Sama nie wiem już. Przymierzyłam 40 włoskie i na nogach itp. leżą bardzo ok, ale w pasie są mało wygodne, mocno ciasne. :/ Duża jest różnica między tym włoskim 40 a 42 ? Nie będzie tak, że utopię się w 42 ??