Baś te złote świetne ! Ja już widzę komplet z brązowymi oficerkami 😜 co to za firma? i jaki dokładniej materiał? 🙂 miałam kiedyś takie spodnie błyszczące czarne, i bardzo szybko się zniszczyły - a były elastyczne.
Chciałam kupić Euro Stary Ruby w rozm 84 ale z racji że nie mam możliwości przymiarki, może ktoś wie jak one wypadają w stosunku do Pikeur Lugana 80? Niestety te drugie są na mnie już za ciasne, i potrzebuję ciut większe... nie wiem jak jedne mają się do drugich.
Cobrinha wybacz, do majowej to było 🙂 co do rozmiaru to jak dla mnie wypadają tak samo, ale nie wiem jak z długością, bo ja jestem karłem, nigdy przedłużanych nie miałam
Jakieś preferencje kolorystyczne ? Przedłużane robi HKM i są na prawdę bardzo fajne 🙂 przeglądałam ale tam tylko normalna numeracja a ja z uporem maniaka szukam 76 lub chociaż informacji że przedłużane.
Zielona Herbatka, Mam dokładnie te same bryczesy. Wygodne, materiał rozciągliwy. Kieszenie dość pakowne, same bryczesy wytrzymałe. Fakt, że do jodhpurów chyba się trzeba przyzwyczaić... bo materiał na nogawce się przesuwa i nie przylega tak ściśle jak czaps, niestety. Mnie jest w nich trochę "za cienko" w tych łydkach i jednak wolę czapsy (aczkolwiek ja się szybko obcieram od puślisk). No i pranie jest kłopotliwe - lej jest jasny i naprawdę bardzo szybko się brudzi, ale to chyba wiadomo samo przez się - skoro taki jasny. Ale dobrze wyglądają. 😉
[quote author=BaŚ link=topic=217.msg2134473#msg2134473 date=1404727133] 465 zł 🙂 Są srebrne i złote. Oficerki w takich świecących kolorkach też już widziałam :P [/quote]
Ten kto je zaprojektował ma mój gust 😜 mam nadzieje, że szybko spadną z ceny 😁 oficerki też widziałam, są świetne !
Sankaritarina, dziękuję za informację! 🙂 To będą moje pierwsze (jeśli się zdecyduję) "profesjonalne" spodnie do jazdy konnej, także może okażą się być okej. 😀 Dzięki wielkie raz jeszcze!
Czy bryczesy z wyższej półki, jakieś Pikeur'y czy Euro-Stary, są istotnie wytrzymalsze od Horze, FairPlay czy York? Pytam bo wychodzi mi, że bryczesy pod moim tyłkiem wytrzymują jakieś 150 godzin jazdy (w tym pewnie 20% na oklep). Po tym lej już zmechacony, na tyłku się zaczynają przecierać, obraz nędzy i rozpaczy. Zastanawiam się, czy jeśli na kolejne wydam 2-3x więcej, to wytrzymają odpowiednio dłużej?
Dla mnie jest kolosalna różnica... miałam Pikeury i Horze. te pierwsze w zasadzie nie do zdarcia, w drugich widać było bardzo szybko że jakościowo dużo odbiegają od tych z wyższej półki - nitki w zasadzie po 2 tygodniach zaczęły puszczać na leju, i bardzo szybko się zmechacił. Pikeury miałam kilka dobrych lat, użytkowane intensywnie 😉
Czy bryczesy z wyższej półki, jakieś Pikeur'y czy Euro-Stary, są istotnie wytrzymalsze od Horze, FairPlay czy York? Pytam bo wychodzi mi, że bryczesy pod moim tyłkiem wytrzymują jakieś 150 godzin jazdy (w tym pewnie 20% na oklep). Po tym lej już zmechacony, na tyłku się zaczynają przecierać, obraz nędzy i rozpaczy. Zastanawiam się, czy jeśli na kolejne wydam 2-3x więcej, to wytrzymają odpowiednio dłużej?
Oczywiście, że tak 🙂 Ja jeżdżę tylko w Pikeurach i to przy jeździe po parę koni dziennie i są meega wytrzymałe. Moje pierwsze Pikeury które już się pożegnały z życiem służyły mi jakieś 6 lat oczywiście na zmianę z kilkoma innymi parami 😉
Kupiłam kiedyś Fair Playe i po miesiącu sprzedałam je koleżance.... A i miałam też Isabell Werth - jakość gorsza od Pikeurów, ale też swoje wytrzymały 😉
A ja się nie zgodzę. Owszem te starsze modele Pikeur czy ES nie do zdarcia, ale te nowsze już zależy jak się trafi. Jeśli chodzi o Pikeury to nie wiem jak obecne się trzymają, ES na pewno nie kupię choćby nie wiem jak piękne były. Horze są ok jak ktoś jeździ jednego, dwa konie, ale też szału nie ma. Dałam teraz szansę FP i póki co jestem zachwycona, ale mają dopiero rok. Przymierzam się teraz do BVertigo, bo słyszałam same pozytywne opinie.
Horze są ok jak ktoś jeździ jednego, dwa konie, ale też szału nie ma.
W moim przypadku wytrzymały jakieś 3 miesiące jazdy - od 1-2 koni dziennie (i ze 4 konie tygodniowo na oklep, co chyba bardziej jednak niszczy). To, ze lej zmechacony po miesiacu to jeszcze bym odpuscil, ale to, ze w kroku material zaczal sie przecierac po 3 miesiacach - to juz naprawde wstyd dla producenta. Nastepne kupie Pikeury, zobaczymy ile wytrzymaja. (Kupilem sobie jeszcze HKM ostatnio ale po pierwszym zalozeniu tak niesamowicie sie rozciagnely ze czekaja w szafce az dostatecznie przytyje - i urosne w pionie :-))
Mnie wprawdzie ani w Horze ani w Fair Playach nitki nie popuszczały, nic się też nie przetarło... ale pełny lej po roku jazdy wyciągnął się tak, że wyglądam jak w papmersie 👿 I to jest w zasadzie główny powód, dla którego szukam nowych spodni. Horze zmechaciły się szybciej niż FP, za to FP naciągnęły się dużo mocniej... I znudziło mi się już czekać aż urosnę i będę miała dobre 😀
Witam Czy ktoś z Was może polecić jakieś dobre bryczesy najlepiej z pełnym (ale niekoniecznie) lejem? Do 200zł. Wolałabym pełny, ponieważ krótkich lejów mam już dość 😁