Niestety czas na zakup nowych bryczesów - wczoraj podciągają je ku górze, materiał puścił, i mam piękną dziurę w poprzek uda 🙁 Pewnie zmęczenie materiału po kilku latach, choć wizualnie nic na to nie wskazywało 🙁 I teraz szybkie pytanie... miałam Pikeur Laguna w rozm. 80. W udach mogłyby być luźniejsze troszkę... i teraz nie wiem czy brać o rozmiar większe, czy jest duża różnica i czy się w nich nie utopię. Laguny (nie wiem jak inne modele) z tego co kojarzę miały zawyżoną numerację, czyli nosząc 38 powinnam brać 40... no ale widzę, że 40 teraz to tak na styk głównie w udach - jakieś rady?
Lugana to nie to samo co Laguna a tym bardziej Mondega 😉 Lugana jest prostym krojem, standard taki, Laguna i Mondega sa bardziej na kobiece ksztalty 🙂 Racja, mam Lugana 😉 i niestety pomimo że są przedłużane to dla mnie sporo za krótkie, skutkiem czego kolano wypada mi w innym miejscu... 🙂 Czy pozostać przy rozm. 80 tylko zmienić model?
Cobrinha, w Luganach nie ma wielkiej różnicy pomiędzy kolejnymi rozmiarami, ale wymiary minimalnie mogą się różnic zależnie od materialu z jakiego są uszyte. No i niektóre są bardziej rozciągliwe od innych. Jestem akurat na etapie mierzenia wszystkich Pikeurów, które mamy w sklepie, więc jak chcesz, to podaj mi wymiary swoich bryczesów i popatrzę jutro co by było podobne/szersze w udach/bardziej rozciągliwe.
Dworcika, wielkie dzięki. Jutro mam nadzieje że uda mi się jakąś miarkę skombinować bo z racji tego że jestem zagranicą w robocie, to nie mam tego w podręcznym zestawie hehe Ten materiał z których moje sa wykonane jest bardzo elastyczny, dobrze się rozciąga a materiał jest dość cienki (można powiedzieć że to letnia wersja), dlatego przyszedł mi do głowy pomysł zakupu o rozmiar większych, pytanie czy się nie utopię. Ja nie mam niestety budowy klepsydry i jestem dość wąska w biodrach, na dodatek mimo dłuższej nogawki jest ona o co najmniej 10cm za krótka hehe przez co całość mi się osuwa zawsze w dół, więc często gatki muszę podciągać hehe mimo, że są bardzo dobrze dopasowane 😉 w udach ciut nawet za bardzo ;/
Cobrinha, coś się poszuka. Tyle, że jak wymiary swoich podasz mi jutro, to pewnie będę w stanie zerknąć dopiero we wtorek. Ale jutro zrobię sobie fotkę tabelek, które już zrobiłam, to coś tam pod ręką będzie.
Zastanawiam się nad kupnem bryczesow z kolanowym, silikonowym lejem ale nigdy jeszcze takich nie miałam. Jak one się sprawują? Jak z użytkowaniem? Zastanawiam się nad właśnie takimi z silikownowym lejem albo z normalnym, pełnym Myślalam nad tymi dwoma: Jakies opinie??
Czy bryczesy pikeur laguna są warte swojej ceny? Teraz mam master janga maja kilka lat, zaczynalam w nich lonze, teraz jazda raz dwa razy w tygodniu. Sa prawie jak nowe. Nowych szukam bo są mi za krótkie i podczas jazdy podciagaja się nogawki. Mają krótki skórzany lej, teraz chciałabym pelny, jest duza roznica w jezdzie?
julka177, na 2 razy w tygodniu kup sobie jakieś zwykłe HKMy czy nawet Yorki... Pikeur Laguna nie znam 😉, ale Lugana mam od lat , bardzo lubię i planuję zakup kolejnych Ponadto skoro nogawki się podciągają - zdecydowanie warto zainwestować najpierw w sztylpy lub choćby czapsy... I tak - jest różnica w jeździe w krótkim i pełnym leju, ale nie każdemu dobrze się jeździ w pełnym. To już sprawa indywidualna.
Ja nie uważam, żeby nie warto było kupować Pikeurów jeśli jeździ się 2 razy w tygodniu. Jeśli tylko się wie, że się będzie chciało dalej jeździć, to są to wtedy spodnie na lata. Warte swojej ceny.
Ja ostatnio 2 dni startowałam w bryczesach Cavallo, na 3 dzień musiałam ubrać moje stare Horki... I naprawdę jest ogromna różnica. W kroku ciągnęły, na kolanie wisiały, lej jakiś taki śliski.... 🤔wirek: Muszę przy jakiejś okazji kupić sobie 3 parę białych Cavallo, Pikeura czy ESa bo w innych jeździć nie potrafię.