Domiwa akurat USG jak najbardziej odradzam ze względu na jakość wykonania, w tym przedziale cenowym można znaleźć dużo innych, lepiej wykonanych bryczesów. 🙂
a ja wyprałam bryczesy Animo w 60 stopniach z nadzieję,że się skurczą trochę... haha wiem wiem głupota 😀 Kurcze no to jestem zmuszona puścić je w świat 🙁
Materiał się nie skurczy natomiast lej silikonowy odklei 😉
klejony lej silikonowy 😲 to trochę badziew... szczególnie w bryczesach za takie pieniądze. tyle dobrego, że ponoć przeżyły to pranie w 60 stopniach 😁 w takiej temperaturze to ja jeszcze nigdy żadnych bryczesów chyba nie prałam
[quote author=pantofel link=topic=217.msg1759507#msg1759507 date=1366917938] możecie polecić jakieś fajne tanie letnie bryczesy z lejem kolanowym? Najchętniej takie, które wytrzymają więcej niż jeden sezon?
Ja lubie zwykłe bawełniane z Decathlona. Skóra w miarę oddycha a materiał szybko wysycha nawet jak się spoci. Tanie i nie jest ich szkoda 🙂 [/quote] Te z decathlona są bardzo wygodne, ale też szybko się niszczą. Nie wiem czy wytrzymają jakieś intensywniejsze jazdy.
Pialotta, moooże 7 lat temu były mocniejsze... bo 2 lata temu znajoma kupiła i po 2-3 miesiącach trochę bardziej intensywnego użytkowania (codziennie na 2-3 koniach) bryczesy się przetarły w kroku. Materiał jest bardzo cienki. Nie dałabym za te bryczesy tyle, ile proponują w sklepie.
Moje przy intensywności jazdy kilka razy w tygodniu tylko wyblakły, jedne się trochę rozciągnęły i puścił im szew przy leju co jest i tak mało widoczne. Może faktycznie kilka lat temu były mocniejsze 😉
Cały czas się zastanawiam czemu ludzie zaczynają szaleć za silikonowym lejem? 🙄 Po pierwsze to silikon, po drugie (przynajmniej dla mnie) nienaturalnie trzyma w siodle, a po trzecie takie bryczesy są dużo droższe od klasycznych, mimo że są tańsze w produkcji. Ktoś ma długofalowe porównanie leja silikonowego do klasycznego, bo może coś pominąłem w swoich obserwacjach?
Co do Decathlonu - bryczesów nie znam, ale bardzo cenię inne produkty, mimo że z samego założenia takie masówki nie mogą być zbyt trwałe, bo przy tej cenie firmie się to nie opłaci. 😉
Dramka No chyba, że tak. 🤣 Chociaż ja, mimo że doceniam produkty wielu producentów akurat za Animo nie przepada - uważam że wiele modeli (np. te z dolarami) jest bardzo hmm... "cygańskich" i o ile nie jeździsz konno na arenie cyrkowej to niekoniecznie dobrze wyglądają... 🤣