w ogóle Horze ma takie oszałamijące bryczesy... śliczne.. wczoraj byłam nabyć nowe bryczesy i poprostu oszalałam... z 5 par bym kupiła.. jednak postawiłam na cavallo, bo nie znam nikogo kto użytkuje dłużej bryczesy Horze...
wizualnie mnie one nie przeszkadzają, ciekawe jak od praktycznej strony.... czy nie uwierają gdzieniegdzie 😉 Dramka, napisz koniecznie jak pierwsze wrażenia w SARA jak już je będziesz miała!
Dramka, pytasz o te z aukcji? Jeśli tak to jasna jest ładniejsza moim zdaniem 😉
Ktoś orientuje się gdzie można dostać oliwkowe/zielone ale bardzo stonowane "wojskowego" koloru, bryczesy z pełnym lejem, dwoma kieszeniami, bez żadnej kratki...?
A ja chciałam powiedziec, że moje Fair Play (te w kratkę) po mniej więcej roku regularnej jazdy mnie zawiodły, bowiem przetarł sie lej na jednym kolanie, a na drugim niebawem pewnie zrobi się to samo... a tak je lubiłam i myslałam o drugich.. Po roku? to i tak długo. Moje po jakiś 3 miesiącach mają przetarte jakby 'zmechacone' leje i odbarwiły się od słońca. I nie ciurałam ich codziennie, na 2, 3 konie... Szkoda bo były wygodne, a ostatnio zauważyłam że sam materiał się trochę zeszmacił...
wizualnie mnie one nie przeszkadzają, ciekawe jak od praktycznej strony.... czy nie uwierają gdzieniegdzie 😉
Nie uwierają, przynajmniej czarne 😉 a przynajmniej i komórkę i klucze można schować. Albo chusteczki. Po roku używania (no... niezbyt intensywnego, ale zawsze) zamki działają bez problemu.
Chciałabym poznać opinię n/t białych bryczesów z ciemnym lejem (np. ciemnoszarym). Wiem, że Pikeur ma takowe. Jak w użytkowaniu?
ja mam takie pikeury, lugany z szarym lejem. jestem bardzo zadowolona,lej miękkki,bardzo fajny,bryczesy dobrze się dopierają,nie farbują....jedyna ich wada to to,e materiał akurat w białych luganach jest dość cienki (choć na lato było fajnie) i dodatkowo łatwo,w stosunku do innych białych (np.eurostarów które mają fajny materiał) łapią brud.
Dramka nie miałam Fair Play'a więc do końca nie jestem przekonana czy porównywalne są te dwie marki. Z Horze jestem bardzo zdowolona. Fajnie sie układają, nieźle wyglądaja na tyłku, a i materiał w sam raz (nie za cienki, nie za gruby)
Mierzyłam i Horze I Fair Play. Moim zdaniem Horze są z grubej, mięsistej, rozciągliwej, mocnej bawełny. Wygodne i fajne. Ale jest to czysta bawełna, więc można się czuć trochę jak w piżamie ( jeśli wiecie o co mi chodzi) Zaś Fair Play niby też są z bawełny, ale ta bawełna jest sztywniejsza, bardziej sztuczna, co nie znaczy, że mniej wygodna. Po prostu mniej piżamowata. Mi osobiście odpowiadają bryczesy z dodatkiem czegoś do bawełny. Wolę Fair Play.