Forum konie »

Bryczesy

182, a w dupsku 38/ 40 (zalezy od rozmiarówki).
To może młodzieżowki ?
To rzeczywiście, duża dziewczynka 😉
CaviasLover szukasz bryczków wyłącznie z pełnym lejem, czy krótki też bierzesz pod uwagę? 😉
Dla fanów animo:

CaviasLover szukasz bryczków wyłącznie z pełnym lejem, czy krótki też bierzesz pod uwagę? 😉

Jestem totalnie początkująca 😡, teraz mam z pełnym lejem i są wygodne. A duża jest różnica pomiędzy pelnym i kolanowym?
Szczerze, to nie zastanawialam się nad tym.
Lepiej 50zł dopłacić i zamiast tych global kupic sobie pikeury
Dramka, śliczne !!!!
Inne..delikatne
CaviasLover rodzaj leja to kwestia uznania, ale jeżeli jesteś początkująca i nigdy nie próbowałaś jeździć w krótkich lejach to faktycznie lepiej pozostać przy pełnych. 🙂

Pytam, bo poza regularną sprzedażą mamy również outlet (starsze modele, druga jakość, nieodebrane zamówienia indywidualne), który normalnie zabieramy ze sobą na targi, ale w sumie do następnych jest jeszcze daleko. 😀

Sprawdzę jutro dla pewności, ale wydaje mi się że mamy co najmniej kilka par z mocno przedłużanymi nogawkami.
Jaką początkująca jeździłam w legginsach 😉
Dramka chyba większość jeźdźców próbowało najpierw "w czymkolwiek". 🙂 Ale przyznasz, że bezpieczniej i wygodniej jest na początku w pełnych lejach.
Nie powiedziałabym że wygodniej i bezpieczniej. Moje dzieci też uczyły się w krótkim leju..
koszmarki te animo... te kwiatki  🤣
Jak ktoś ma ładny tyłek czemu nie  😉 Ja wolę klasykę  😎
Ja pamiętam swoje pierwsze bryczesy. Szmaciaki straszne, ale jeździło się w nich fajnie ;3
Później kupiłam znów szmaciaki ale trochę grubsze do pierwszych i lejem kolanowym. W szmaciakach jeździ mi się dobrze, ale jakoś nie przepadam za lejem kolanowym ;oo Jeździ mi się w nich dziwnie xd  Przez wakacje miałam okazję pojeździć w bryczesach koleżanki z pełnym lejem(a'la zamsz). Jeździło mi się w nich mega. Miej się ślizgałam, zamsz trochę mnie 'zatrzymywał' :p  Ostatnio sobie kupiłam podobne do tamtych bryczesów koleżanki. Są wygodne i jeździ mi się w nich lepiej jak w 'szmaciakach' :p Więc jak ktoś ma zamiar kupić bryczesy i nie chce wydawać za nie bardzo dużo to polecam bryczesy horse-line ! 🙂 Sa tanie i wytrzymałe 🙂
Ja mam akurat kupione te - http://www.horseline.pl/product.php?id_product=357  😉
kasiak Mi bryczesy z HorseLine wyjątkowo nie leżą. Nie wiem o co chodzi, ale coś z lejem jest nie tak, albo krój nie do końca. W każdym razie wspominam je bardzo źle 😉

Niepotrzebnie wchodziłam na ten wątek, bo bryczesów już nie potrzebuję, a tu proszę. Zakochałam się w tych Ada z Horze. Ehh... tylko skąd na to wszystko kasę ciągle brać 👀 🙂
Zdjęcie robione na szybko kalkulatorem, ale... doszły wczoraj  😍

unawen ja niechcący zamówiłam większe i trochę na mnie wiszą, ale w sumie na jeździe wcale to nie przeszkadza 🙂 Ale w sumie, każdemu w czymś innym wygodnie 😉
baffinka gdzie zamawiałaś ;oo *.* Świetne są *.*
unawen, a ktory model masz?
kasiak, Pytanie to samo 😉 ktory masz model z tych horseline?
bo dżinsowe to widzę, że są jakieś dziwne, ale jestem ciekawa jak z resztą.
Sankaritarina Helios. Te niebieskie w kratkę 😉 http://www.horseline.pl/product.php?id_product=357
To było już jakiś czas temu jak je miałam, więc nie wiem czy to ten sam model. Ale moje były z pełnym lejem szare: http://www.horseline.pl/product.php?id_product=352
I zabawne było to, że wymiary na płasko zgadzały się z bryczesami, które leżały na mnie idealnie- ale coś w kroju było nie tak, bo tu wisiały, tam się marszczyły, w kroku dramat, lej smętnie zwisał. No wybitnie nie na moją sylwetkę 😉

Mój ukochany kupił sobie http://www.horseline.pl/product.php?id_product=358 i odesłał bo też zupełnie mu nie leżały. Ale na szczęście nie było problemów ze zwrotem kasy, co bardzo chwalę 😉
Ja miałam jeansy z horseline. Wyjątkowo nie dopasowalne, materiał sztywny, leje też ciężko s nosi. Ostaje na tyłku.trzeba chyba brać rozmiar mniejsze dla leja, a reszta się rozciąga.
Moje też jak za pierwszym razem strasznie sztywne były, ale po pierwszym praniu już normalne 😉 No ale niestety wzięłam przez przypadek większy rozmiar - ale na szczęście bynajmniej mi w niczym to nie przeszkadza. :p
Dramka To moje zupełnie subiektywne zdanie, po prostu uważam że w pełnym, antypoślizgowym leju pewnie czujesz się w siodle 9przynajmniej na początku). Ale jak już wspomniałem to tylko moje odczucia. 🙂

baffinka Cieszymy się, że przypadły Ci do gustu! 😀
No to nie ułatwiłyście wyboru leja  🤣 .
Widzę, że ile osób tyle opinii.
CaviasLover ja preferuję krótki lej, ale jestem facetem, więc moja opinia raczej nie będzie pomocna. 😉 Natomiast jeżeli korzystałaś z bryczków z pełnym lejem i odpowiadało Ci takie rozwiązanie to raczej nie ma sensu tego zmieniać. Chyba że chcesz spróbować czegoś innego, większej swobody w siodle (nie wiem, czy każdy się z tym zgodzi). 🙂
Passion przypadły, oj przypadły  😀  :kwiatek: Mam nadzieję, że po kilku użyciach nadal będą tak dobrze wyglądać  😀 Niestety z pełnymi lejami mam kiepskie doświadczenia  🤔
Hm, ja się kiepsko trzymam w siodle na razie... cały czas pracuję nad dosiadem i usiłuję jakoś przylepić 4litery do siodła w galopach, żeby tak masakrycznie nie klepać.  😡 Więc chyba zostanę przy pełnym.

Baffinka, możesz coś więcej napisać?
baffinka o lej się nie martw, jeśli się przetrze w ciągu dwóch lat to zgodnie z gwarancją dostaniesz nowe bryczesy. 😉 Oczywiście katowanie wiertarką i papierem ściernym się nie liczy! 🤣

CaviasLover w takim razie bryczesy z pełnym, dobrze trzymającym lejem będą najlepszym wyborem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się