Forum konie »

Bryczesy

a ma ktoś może jakieś opinie na temat bryczesów York afna http://www.okser.pl/york-bryczesy-afna-p-4393.html ??
Mam możliwość kupienia ich taniej, ale nie wiem czy warto? << ponieważ szukam białych bryczesów z pełnym lejem (no i nie za drogich, bo tylko od święta... 🙂 )
A jakie są z wysokim stanem ale na wąską talię?

np. cavallo chagall lub fabio

agnesix Lepiej kup sobie firmowe używane na allegro lub od majeczki  😉
No właśnie szukam wszędzie, ale ciężko coś znaleźć, bo potrzebuję 36-38, a wiele jest bez leja. No ale jeszcze mam czas, więc może akurat się coś znajdzie 🙂
słabo szukasz
no być może, ale jakoś nic w oko mi nie wpada. Ale mam jeszcze trochę czasu, może ktoś wstawi coś ciekawego. Jak na razie to zakochałam się w euro-starach. Zwłaszcza tych czerwonych z czarnym lejem, ale nie będą mi pasowały do reszty ubioru i do konia 🙁  (koń chodzi na fioletowo)
no ale zanim je kupie, to może jeszcze zakocham się w innych. No i poczytam posty, bo widzę, ze do talii też różne modele pasują, a ja mam dość wąską talię wiec też będę miałą to na uwadze...
Ja tam nigdy nie ubieram się do konia  😀 Te czerwone są piękne  😍 Nie moje kolory ale bardzo mi się podobają.

Ja widziałam fajne pikeury na allegro białe.
moje też nie za bardzo kolory, ale są cudne.
Też je widziałam, ale chyba na razie sobie odpuszczę i kupię razem z frakiem jakoś bliżej maja...
Mam..niech policzę...-Pikeury jodhpury, -Pikeury micro Lugany, -Pikeury micro Luciana - zimówki ( to akurat nie Pikeury, ale też niezłe)
Żadne z nich nie leżą tak fajnie ( przynajmniej na mnie i dla mnie) jak te jeansowe Candela.

Tunrida widzę, że stajesz się bryczesoholiczką, witaj w klubie  😉 Zrób zdjęcie i nam się pokaż w tym nowym zakupie  😀
Zdanie męża na temat nowych bryczek znamy, ale ciekawe czy konisko zauważy  😉
Ja też mam swoją kolekcje  🤣

pikeur lugana w kratke, pikeur premium, pikeur candela micro, eurostar białe, felix zimowe
Ja też mam swoją kolekcje  🤣

pikeur lugana w kratke, pikeur premium, pikeur candela micro, eurostar białe, felix zimowe

Dramka  😉 zaraz dostaniemy ostrzeżenie za bryczesowe wyliczanki  😁, ale przy okazji które masz z premium?
Eeee...ja mam więcej , dużo więcej.  😡 Ale teraz wymieniałam same Pikeury.
Pora chyba z połowę sprzedać.  😀
dużo więcej ale nie nosisz 😉

Cedryk Balissa - to moje rezerwowe po zimie, dopóki nie schudnę  😵

Ostrzeżenie? Za co?  🙁
A ja bym chciała wiedzieć czemu do tych wszystkich bryczesów nie są dostarczane te paski, co są  na zdjęciach 😉. Potrzebuję właśnie jakiś sensowny do bryczesów, który nie rozpadnie się za chwilę.
epk http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=pasek+pikeur 

Tu widać na jaką figurę pasują Candela
Ja z premium mam model Arissa. Świetny materiał, są czarne, ale prawie w ogóle nie widać na nich brudu typu kurz itp. Jedyny mankament, że mają rzepy, ale wtedy chyba flexów nie było.
To ja talię mam nieco bardziej zaznaczoną.   😉
Tyle, że mam chyba talię stosunkowo wysoko. I Pikeur Lugany jeśli talię w spodniach naciągnę na swoją talię, to wbijają mi się nieco w kroku.
A takie mniej taliowane bardziej pasują, bo kończą mi się pod talią i są tam stosunkowo szersze niż te mocno taliowane. Czyli talia wypada mi nieco pod talią. Więc muszę mieć tam szersze portki.
Ja z premium mam model Arissa. Świetny materiał, są czarne, ale prawie w ogóle nie widać na nich brudu typu kurz itp. Jedyny mankament, że mają rzepy, ale wtedy chyba flexów nie było.

Ja wole rzepy 😉
Naprawdę nie masz żadnych flexów  🤔 ?  😉
Mam za chude łydki  😵 Poza tym nie lubię nowości  🤔wirek:
Ale to znaczy, że flexy są za duże w sensie nie opinają łydki 🤔. Dramka ty chyba za wielkie rozmiary na siebie zakładasz  😉
No to tak.
Tu macie Pikeur Lugana. Materiał micro 2000- więc ten cienki i przewiewny, oddychający na lato. Z jednej strony SUPER, bo materiał fajny ( i w innych już latem w upały nie chcę jeździć) , a z drugiej...nie pomaga wyglądać szczuplej, oj nie. Poza tym nie mam jednak tej talii i bryczesy wbijają mi się w pasie. A za ciasne ogólnie NIE są- trzeba uwierzyć na słowo. Tylko w tym pasie tak jakoś niewygodnie. Więc w takich to TYLKO z koszulką na wierzch.

u Pikeur Luciana, dla beztaliowców, dużo szersze w pasie w porównaniu z Luganami. Też taki sam materiał micro 2000 rozmiar taki sam, a już leżą dużo lepiej.

A tu są jeansowe Candela. Nie dość, że szyte na moją figurę ( mało taliową) to do tego jeans jest grubszy i fajnie wyszczupla. I w tych nawet, nawet odważyłabym się iść z koszulką do środka.

Dalej.....nie wiem Dramka jak ci w twoich Candelach zaczepki szczypią brzuch. Ja mam je od spodu obszyte materiałem.

A ogólnie podobam się sobie w nich.  😍
Nie pamiętam już kiedy publicznie pokazałam się z koszulką DO spodni.  😉

To może teraz jak szyją obszywają te napy od wew  🤔

Leżą super, najgorzej w Lugana  🤔
tunrida, też mam wysoko talię i rozwiązuję to tak, że kupuję bryczesy przedłużane, chociaż powinnam standardowe. Wiem, teoretycznie 38 a 76 powinny się różnić tylko długością nogawek, ale praktycznie większość jest dłuższa także od krocza do talii. Wtedy te z wąską talia się nie wpinają.
Ja, niestety, na razie jestem skazana na wiekowe bryczesy, zanim przyszła moda na obniżany stan, bo dla mnie taki krój zdecydowanie odpada. 30 cm różnicy między biodrami a talią + długi tułów skutecznie "odradzają" obniżony (a nawet standardowy) stan. Cieszę się, że moda zaczyna się zmieniać.
halo- specjalnie sprawdziłam. Lugany są przedłużane!
Po prostu krój nie do końca dla mnie. Nie jest źle, ale super komfortu nie ma.
Zmierzyłam i porównałam wysokość stanu w luganach 38 z 76 i są identyczne (30cm). Różnią się tylko długość nogawek  ❗
tunrida, aaa te jeansowe genialne! Chcę mieć!
Dramka, tunrida, lugan nie sprawdzałam i faktycznie nie sądzę, żeby długość coś zmieniał w tym modelu. Mnie się sprawdzało przy spodniach z wysokim stanem - wszystkie przedłużane były wygodniejsze, ale to mógł być przypadek, bo nigdy identycznego modelu w dwóch rozmiarach (zwykłe i long) nie miałam. Już kiedyś o tym mówiłyśmy, i chyba, Dramka, też mierzyłaś, dlatego pisałam, że teoretycznie te modele powinny się różnić tylko długością nogawek. Może to zbieg okoliczności, że u mnie wszystkie długie wygodniejsze, a może co innego - kwestia... ud? Że z długości nogawki lepiej rozciągają się na duuużych udach i wtedy się nie ciągnie i nie wrzyna?
praktycznie większość jest dłuższa także od krocza do talii.

Tak nie jest. I jeszcze się nie spotkałam żeby tak było..różnią się tylko długością.
Dramka, czytaj ze zrozumieniem (albo w ogóle czytaj). Trzeci raz piszę - WIEM.
Ja Ciebie tylko cytuje, co wczoraj napisałaś..i wyprowadzam inne osoby z błędu.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się