Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Dorotka aj ajjj z twoja czarnula jest dobrze ;p podkarmiam ja marchewkami i chlebem jak jestem w stajni ; pp a ty zdrowiej kochana szybko ; pp.
Witam.mam pytanie do Silverstar-jak można oceniać kogokolwiek po dwóch treningach???
Dorotka aj ajjj z twoja czarnula jest dobrze ;p podkarmiam ja marchewkami i chlebem jak jestem w stajni ; pp a ty zdrowiej kochana szybko ; pp.

O, dzięki za miłe słowa i marcheweczki dla Poświaty.  :kwiatek:  :kwiatek:  :kwiatek:
A uproszę Cię o fotki mojej (te co Punia nam robiła) ???
No i wstaw też jakąś fote swego futrzaka. Pokaz przystojniaka 😀

Mojej dziewczynki jeszcze, w tym watku, nie było, więc wklejam :

Dorotheah ja zawsze na Poświate mówiłam Powiasta  😁 😁 szczerze powiem nie wiem skąd to się wzięło  😂 😁
Zdrowiej zdrowiej  :kwiatek:
Może od niewiasta  😁 w kazdym badz razie też jej pasuje  😀
I dzięki za życzonka :kwiatek:
ajj Martyna ty jeszcze chyba tak mówisz ; pp
Dorota juz biorę sie za szukanie ale boje sie ze mi zginęły... mam nadzieje ze nie.
jak znajdę to ci podeśle ;p a fotki Toasta potem dodam ;p
Dorotheah  jak sie ogłowie spisuje? 😜 bo patrze piękne ! to cavallo? gdzie takie dorwałas?  😜 😜

ajj Martyna ty jeszcze chyba tak mówisz ; pp

to fakt..  😁 😁
barakuda ja nikogo nie oceniam, po prostu odpowiadziełam na zadane mi pytanie" dlaczego nie chciałabym trenowoać z Tomkiem", nie każdemu musi pasować to samo 😉
Ja uważam,ze nawet po 2 treningach można stwierdzić jakie trener ma metody itp. i czy mi to odpowiada czy też nie... (jak chcesz pogadać na ten temat to proszę bardzo na pw)
Dorota fotki juz poszły ; ))
no to teraz dodam moja parowe ; pp
wiec oto mój przystojniak
magdanik  tościor  😜 😜
Tościor.?  🤣 haha
Nie no wiesz Tomek woła na niego Toster xD
niektórzy Tost xD haha ale jak kto woli xD
Magdanik
O już doszły  !  🙇  😅  
:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:  
Toscik przystojniak  super 😜
Ekstra foty -moze wstaw je do zdjęć naszych koni ?

Dorotheah  jak sie ogłowie spisuje? 😜 bo patrze piękne ! to cavallo? gdzie takie dorwałas?  😜 😜
Tak Cavallo. Nóweczką dorwane korzystnie na allegro. (sklepowa cena powala np. :
http://www.lamri.pl/promocje-i-wyprzedaze/cavallo-oglowie-aachen-2.html )
Ogłowie jest super, mięciutko podszywane, komfortowe (idealne dla Powiast, znaczy Niewiast itp. 😉 ), spisuje się ekstra, stan obecny idealny (choć jeżdżę dość mało, więc i ciężko w takim czasie dobić dobre ogłowie, a inni użytkownicy pisali o podobnym stanie, przy codziennej pracy ogłowili).
Jestem fanką tych ogłowi, ale raczej na jednego, delikatnego konika. Są zdecydowanie bardziej miękkie niż Kieffery czy Stubbeny.

Poniżej inny naczółek Cavallo, z cyklu bądź widocznym na drodze- czyli blink  blink.  😁

( I zbliżenie naczółka na innym ogłowiu:
)

Achaja_Olsztyn
Piękne  😜 Ile masz tych dzieciaków?

Edycja
Co toza zwierzaki  i po czym ???
sześcioro 🙂
Toast to wiadomo że debeściak xD

Achaja co to za piękne rude na pierwszej focie?

martynka może wstaw nasze koniowate 😉
nasze sportówki wczoraj przeżyły pierwsze golenie w życiu i o dziwo wszystkie stały jak by głupiego jasia dostały 🏇 ahah.. 💃

Poniżej inny naczółek Cavallo, z cyklu bądź widocznym na drodze- czyli bling  bling.  😁

🍴 🍴  naczółek jak i samo ogłowie  😜  😁
świetne  😀 za ile ogłowie dorwałaś?
zzazdroszcze  😁  mi się bardzo Cavallo podobają do tej pory, kiedyś miałam kupować nie pamietam jaki model, na volcie starej było wsyatwiane brązowe  😍 ale rozmiar Cob..  😕  no ale kupiłam Prestige, i jakoś nie żałuje  😁

nasze sportówki wczoraj przeżyły pierwsze golenie w życiu i o dziwo wszystkie stały jak by głupiego jasia dostały 🏇 ahah.. 💃

ooo no prosze 😁 nareszcie...  😜

McBeatka bywasz gdzieś w okolicy Olsztyna?

Dorotheah nie bywam ale idzie wiosna - lato więc kto, wie, może nadarzy się okazja do odwiedzenia Was co uczynię z wielką ochotą  😀 A gdybyś była w okolicach Wawy to serdecznie zapraszam.

Póki co wirtualna marchewa dla Poświaty - piękna Dama z niej!!! Cóż to za rasa? Bo budową przypomina mi mojego wielkopolaka. I ta maść...urodziwe konisko!  💘

No i mam nadzieję, że choroba puściła Cię już choć trochę ze swych objęć  🤔
martynka ale Madzia wyśmiała mnie jak chciałam Arkowi i Szabli wzorki na zadkach zostawić 😁 Dla Bakuna zaproponowałam przebite serducho ale wybrechała  😂
mieszanka zdjęciowa  😁
Aragorn:

Pepin ścigacz z Fazowskim(pies)  😁

Pepin i Sumer:

chłopaki:

Humel  😜

Bakalia:

Szabla vel. Szajba  😜

Bona:

Kentacky:

Walet i Agada:

martynka ale Madzia wyśmiała mnie jak chciałam Arkowi i Szabli wzorki na zadkach zostawić 😁 Dla Bakuna zaproponowałam przebite serducho ale wybrechała  😂

może lubi klasyke..  😎  😁
No piękne są wszystkie Wasze futrzaki.

[quote author=Dorotheah link=topic=216.msg175484#msg175484 date=1234652811]

McBeatka bywasz gdzieś w okolicy Olsztyna?

Dorotheah nie bywam ale idzie wiosna - lato więc kto, wie, może nadarzy się okazja do odwiedzenia Was co uczynię z wielką ochotą  😀 A gdybyś była w okolicach Wawy to serdecznie zapraszam.

Póki co wirtualna marchewa dla Poświaty - piękna Dama z niej!!! Cóż to za rasa? Bo budową przypomina mi mojego wielkopolaka. I ta maść...urodziwe konisko!  💘
[/quote]

Dziękujemy jeszcze raz ślicznie  :kwiatek:
I dziękujemy za zaproszenie i zapraszamy również. 
A konik mój to sp, rodzice są wlkp, a w rodowodzie sporo niemcorów (w tym LuganoI) i duze zaawansowanie w krew (z tąd odzywa się jeszcze czasem świrek).
http://www.allbreedpedigree.com/poswiata2

A są gdzieś fotki Twojego szczęścia?

A konik mój to sp, rodzice są wlkp, a w rodowodzie sporo niemcorów (w tym LuganoI) i duze zaawansowanie w krew (z tąd odzywa się jeszcze czasem świrek).
http://www.allbreedpedigree.com/poswiata2

A są gdzieś fotki Twojego szczęścia?

Tak właśnie mi wyglądało na trakeńskie wpływy  🙂 Mój też bywa świrkiem i czasami strasznym nerrrrwusem  - ale cóż, kwestia przyzwyczajenia i wszelkich wysiłków aby eksplozję zdusić w zarodku  😉 Przypuszczam, że możemy mieć podobne doświadczenia w tej materii  🤔

A moje konisko, bardzo proszę  🙂 (Na tej focie nie pode mną stąd cenzura). Siwek złotogrzywek dla odmiany  😉

Zdjęcie autorstwa forumowej Kujki  :kwiatek:
Silverstar troche jednak mnie to dziwi, ze piszesz ze nie jezdzilas z Wejerem,ale odradzasz.z Tomkiem jezdzilas dwa razy i tez odradzasz. z tego co sie orientuje to po 25 minutach bylas juz strasznie zmeczona i chcialas odpoczywac,bo nie moglas upchac konia.Wiem,bo byłam jednym z dwóch treningów.Troche to sprzeczne z Twoja ocena.A to ze Tomek skupil sie na koniu a nie na Tobie było spowodowane tym,ze chcial najpierw rozluźnic troche Shreka,ktory ma kłopoty neurologiczne(wiesz dobrze jakie).jak uczyc dosiadu na koniu, ktory ma 5 lat,chory krzyż i chodzi odgięty???warto jednak pomyslec o dobru konia!mam nadzieje ze obecny trener ma to na uwadze.
Po prostu szczęka mi opadła, czytając Twój post 🤔zczeka: Mój koń ma chory krzyż??? Chodzi odgięty???  Na tych treningach były obecne tylko dwie osoby więc nie wiem jakim cudem mogłaś tam być 🤔 Nie przypominam sobie też żebym chciała odpoczywać podczas treningu...to co piszesz to jakieś kompletne bzdury!!!(skoro poruszyłaś już temat domniemanych problemów neurologicznymch mojego konia to bardzo chciałabym Ci coś napisać)Mój obecny trener ma tak bardzo na uwadze zdrowie mojego konia, ze zasięgneliśmy porady wet. Maćka Przewoźnego i co się okazło, koń jest zupełnie zdrowy, a to, że czasami "zawija tylnymi nogami" jest spowodowane zbyt powolnym przepływaniem impulsów!

Może mi pokażesz, w którym miejscu napisałam, ze odradzam trenowanie z Tomkiem czy Wejerem???
Napisałam wyraźnie " uwazam, ze Wejer jest dobry, aczkolwiek nie chciałbym z nim trenować" ...a tak poza tym to jeździłam z nim przez kilka lat w rekreacji.

Wolałabym nie zaśmiecać tego wątku moimi prywatnymi sprawami, bo jak widzę bardzo Cie one interesują  😁, szkoda tylko, że strasznie koloryzujesz i piszesz bzdury Pozdrawiam Gorąco 😎

McBetka masz ślicznego Siwka 😉

Barakuda to co piszesz jest żenujące... Miałam tego nie pisac, ale nie mogłam się powstrzymac 😎
I zastanawia mnie fakt kim jesteś i kiedy oglądałaś ten trening i skąd tak dobrze znasz stan zdrowia obcego dla Ciebie konia? Szczerze Ci się dziwie, że tak otwarcie i z pełnym przekonaniem piszesz o cudzym koniu i osobie której nie znasz. Skoro Twoim zdaniem silver nie może oceniac trenera po dwóch treningach to i Ty proszę nie oceniaj jak to napisałaś po 25min jezdzca i jego konia. Poza tym uważam, że silver trenuje nie ujmując niczego Tomkowi z kimś zupełnie na innym poziomie i myślę, że nawet nie ma tu czego porównywac.
Również pozdrawiam gorąco 😎
Silverstar dziękuję bardzo  :kwiatek:

Po avatarku widzę, że Ty również masz co czyścić...  😉 Aj, te siwuchy  🤔
Tak właśnie mi wyglądało na trakeńskie wpływy  🙂 Mój też bywa świrkiem i czasami strasznym nerrrrwusem  - ale cóż, kwestia przyzwyczajenia i wszelkich wysiłków aby eksplozję zdusić w zarodku  😉 Przypuszczam, że możemy mieć podobne doświadczenia w tej materii  🤔

Ależ piękny Twój konik, uwielbiam konie w takim typie  😜

A z tymi wybuchami tak, tak - kobył dość skutecznie mnie przetrenował w umiejętnościach kontroli naszych emocji i nie prowokowania wybuchów. Dzisiaj Poswiata to juz prawie aniołek...  (a kupiłam tzw.'zepsute-niezajeżdzalne',  nerwowe, dominujce adhd, PP ekstrawertyczkę)  😁
Dziewczyny i Jacku  😉 mam pytanie jakie wędzidło jest mocniejsze pelham czy wielokrążek? ja uważam,ze pelham chociaż jedna osoba uparcie tłumaczy mi,ze jednak wielokrążek.zgłupiałam już  🤔
Dziewczyny i Jacku  😉 mam pytanie jakie wędzidło jest mocniejsze pelham czy wielokrążek? ja uważam,ze pelham chociaż jedna osoba uparcie tłumaczy mi,ze jednak wielokrążek.zgłupiałam już  🤔

zdecydownie pelham  😉
Dzięki martynakoniki  😉
Ależ piękny Twój konik, uwielbiam konie w takim typie  😜

Dorotheah bardzo dziękuję, szalenie miło takie słowa słyszeć  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się