Drodzy Olsztynianie 🙂 Z rok nie byłam w Olsztynie a niedługo czeka mnie wyjazd. Czy spokojnie przejadę ulicami Lubelską i Kościuszki do Szpitala Miejskiego czy są jakieś objazdy? Nie znam za bardzo miasta i mam nadzieję, że trafię.
Olsztyniacy, liczę, że tu znajdę pomoc. :kwiatek: Poszukuję osoby, która poprowadzi mi jazdy na swoim koniu bądź udostępni konia na jazdy z trenerem. Rozważam też współdzierżawę, ale nie ukrywam - nie stać mnie na to, jeśli doliczę koszt jazd z trenerem, a i czasowo bywa u mnie czasem różnie. Niemniej, każdej propozycji chętnie się przyjrzę. 😉 Interesuje mnie bardziej ujeżdżenie (zaznaczam, poprawne, a nie dziwny twór, żeby koń wyglądał jak zebrany), jazdy ok. 2 razy w tygodniu, mile widziane jakieś małe podskoki od czasu do czasu, ale to nie jest akurat konieczność. Interesuje mnie dłuższa współpraca. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania i propozycje na priv. 😉
Rzygam już (za przeproszeniem) rekreacją, poza tym czuję, że wyrzucam pieniądze w błoto. Obecna dziewczyna z koniem mi wyjechała i trochę nie mam co ze sobą począć. 🙁 A nie jestem na tyle bezczelna, by nagabywać ludzi o dzierżawę prawie za darmo, bo mnie nie stać. Po tylu latach dalej mnie boli, że te konie takie drogie. :P
Więc, gdyby ktoś coś, to będę baaardzo wdzięczna za informacje. :kwiatek:
Mam do poprawienia siodło kieffera, bardziej estetyczne mankamenty. Oraz doszycie tylnych brakujących poduszek. Komu mogę je bezpiecznie oddać w jak najbliższych okolicach Olsztyna najlepiej? Przejrzałam wątek rymarzy, i zaskoczyło mnie to ,że tak naprawdę mamy garstkę ludzi. 🙄 I nadal nie wiem co z siodłem zrobić 🙄
Odświeżam. Czy jest w okolicach Olsztyna, tak do 30km, choć im bliżej tym lepiej, jakaś sensowna stajnia przydomowa, która przyjmie emeryta? Za rozsądne pieniądze?
Czy jest tu jakaś dobra dusza która potrafiła by pomóc (albo podpowiedzieć kto by mógł) w "odnalezieniu" netflixa" starszym ludziom. Nie mają na pilocie, coś zapomnieli, czegoś nie wiedzą. Raczej są "techniczni", ale czasem coś ich przerośnie. Zdalnie może być problem z ogarnianiem.
Rodzice mają mieszkanie na Dywitach (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam) i są tam dostępni co dwa tygodnie.
Villarai, zależy co masz na myśli przez stajnię sportową. Jest Ekwador i długo, długo nic - w okolicach Olsztyna jest mnóstwo stajni, część z halą, część nie. Z sekcją sportową i halą jest na pewno Hippika Tomaszkowo (obecnie znajdują się w Łańsku), bez sekcji sportowej (chyba) w Tomaszkowie jest Popisowo. Polecaną stajnią jest Margo w Sząbruku, wydaje mi się, że tam nie ma rekreacji, jest hala, ale nie wiem na ile można ją nazwać w jakimkolwiek stopniu "sportową". Z halą na pewno jeszcze stajnia Palmowscy (bardzo wąska hala!) i chyba Radosty mają halę - ale tutaj nie odnoszę wrażenia, że są to stajnie sportowe.
Od razu mówię - w żadnej stajni konia nie trzymałam, w części stajni byłam osobiście, w części znajomi trzymali konie, inne wyglądają interesująco i tylko dlatego o nich wspominam.
Dreamer113, Przez sportowe chodziło mi właśnie o takie stajnie typu ekwador tzn organizujące zawody, ewentualnie egzaminy itp z klubem sportowym. Niestety do ekwadoru mam ok. Godzine, więc raczej by to nie wypaliło. A kojarzysz może jakąś stajnie w stawigudzie?
Villarai, to niestety tylko Ekwador tak szczerze mówiąc przychodzi mi do głowy, szczególnie w przypadku organizacji zawodów. Dalej owszeml ale to już Gałkowo, Kwidzyn, w Kierzbuniu organizują egzaminy na odznaki (chociaż tu już ciężej mówić o sporcie), Sasek Mały.
W Stawigudzie kojarzę, że na pewno coś jest, ale niestety nic więcej poza skojarzeniem.
No i jeszcze stajnia na Kortowie, ale opinie słyszałam różne, więc do własnego sprawdzenia.
Najbliżej kierunku o którym mówisz (Stawigudy) to właśnie wymienione wyżej Popisowo w Tomaszkowie i Hippika w Łańsku. Dookoła Olsztyna jest raczej sporo małych stajni, ale wbrew pozorom spora część organizuje co jakiś czas szkolenia z zawodnikami, kursy itp., tylko to już trzeba się interesować jak to wygląda w konkretnej stajni. Więcej nie pomogę, bo objeździłam niewiele stajni, w tym część typowo rekreacyjnych.
Dreamer113, raczej tylko Ekwador regularnie organizuje zawody. Nie licząc wewnętrznych zawodów/konkursów dla dzieci jeżdżących w Syriusz Pony Club w Tomaszkowie.