czy ktoś pomógłby mi w obróbce załączonego pliku? jest to rysunek ale tło mi nie jest absolutnie potrzebne - chce się pozbyć tych napisów wiem że photoshopem za pom różdżki ale nic mi dzisiaj nie wychodzi pliś niech mi ktoś powie jak EDIT: już mam
chciałam wywołać zdjęcia dla koleżanki, ale mam problem, bo nie mam skalibrowanego monitora i po wywołaniu są szarawe (czy wynika to z czegoś innego?). czy jest ktoś kto mógłby trochę podciągnąć kolory żeby wyeliminować tę szarość? :kwiatek: dodam że to kiczowate widoczki z zachodu słońca 😉
Da się zrobić coś, żeby takie zdjęcie prezentowało się lepiej? http://imageshack.us/photo/my-images/267/54859452.jpg/ Za późno się zorientowałam co się będzie działo, miałam ustawiony za duży zoom i udało mi się cyknąć tylko coś takiego :C
Flygirl a co trzeba z nimi zrobić? 🙂 Pracuję co prawda jako grafik-ilustrator ( i dodatkowo jako copywriter), ale nieco się orientuję w obsłudze Photofiltre 6,7 i trochę w Photoshopie. Obrabiałam już fotki nieraz. Jak coś, to mogę spróbowac 🙂
[quote author=W&P link=topic=215.msg1455807#msg1455807 date=1341843126] Potrzebuję pomocy, otóż potrzebuję przerobić te pliki na grafikę wektorową, czy ktoś jest w stanie mi pomoc.. 🙇 [/quote] W&P, problem jeszcze aktualny? Mogę Ci pomóc, mogę też powiedzieć co zrobić - masz Corela?
Dziewczyny, może wiecie skąd mogę ściągnąć gimpa po polsku w wersji 2.6.8 dla maca? Szukam i szukam, a wszędzie tylko wersja 2.6.12, która niestety nie chodzi na Tigerze 👿
mam prośbę do kogoś kto chce się pobawić z obróbką zdjęć :kwiatek: mam dwa zdjęcia moich koni i chciałabym je zmontować w jedno, podjął by się ktoś? i jeśli dałoby radę to jeszcze usunąć kantarki 😁
Czy ktoś da radę usunąć mi osobę ze zdjęcia i kawałek wodzy?? Plus poprawić kolory na zdjęciu. Zależy mi bardzo, bo chcę wywołać to zdjęcie, a sama nie mam programu 🙁 Fotkę podeślę na email.
Alabamka, brush tool jest od... zawsze? Tzn na pewno był dodany w bardzo wczesnej wersji PS, możliwe, że nawet 2, 3. Kiedyś miałam 7mkę i na pewno był ;-)
Poleci ktoś jakieś tutoriale dla GIMPowiczów? Tylko nie takie podstawy, jak np. kadrowanie, coś więcej potrzebuję, szczególnie wyciąganie z cieni/ratowanie przepaleń, zabawa kolorem itp. I obróbka portretów by się bardzo przydała. Najlepiej po polsku, ale po angielsku też może być. Inne języki zdecydowanie odpadają (-; Szukałam, ale coś średnio mi to idzie, większość to amatorka i to podstawy...