Forum towarzyskie »

Obróbka zdjęć

Czy jest jakas dobra dusza ktora pomoze mi przy wklejeniu elementu z jednego zdjecia w drugie? Mecze sie z tym juz 2 dni i jestem niewyuczalna. Help
czy ktoś pomógłby mi w obróbce załączonego pliku?
jest to rysunek ale tło mi nie jest absolutnie potrzebne - chce się pozbyć tych napisów
wiem że photoshopem za pom różdżki ale nic mi dzisiaj nie wychodzi
pliś niech mi ktoś powie jak
EDIT: już mam
chciałam wywołać zdjęcia dla koleżanki, ale mam problem, bo nie mam skalibrowanego monitora i po wywołaniu są szarawe (czy wynika to z czegoś innego?). czy jest ktoś kto mógłby trochę podciągnąć kolory żeby wyeliminować tę szarość?  :kwiatek: dodam że to kiczowate widoczki z zachodu słońca 😉
madmaddie, przede wszystkim pokaż zdjęcie. Będzie wiadomo o czym piszesz.
Bo one są szarawe. Poza tym monitor świeci, papier nie, więc wrażenie się potęguje. Podeślij mi duże (mail w profilu). Gdzie wywoływałaś?
w Chromacie w Oświęcimiu, znajomy fotograf polecał.
Potrzebuję pomocy, otóż potrzebuję przerobić te pliki na grafikę wektorową, czy ktoś jest w stanie mi pomoc..  🙇
Da się zrobić coś, żeby takie zdjęcie prezentowało się lepiej?
http://imageshack.us/photo/my-images/267/54859452.jpg/
Za późno się zorientowałam co się będzie działo, miałam ustawiony za duży zoom i udało mi się cyknąć tylko coś takiego :C

edit
pobawiłam się... ale nie o taki efekt mi chodzi  😁
http://desmond.imageshack.us/Himg850/scaled.php?server=850&filename=15001q.jpg&res=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg837/scaled.php?server=837&filename=15002.jpg&res=landing
Nie nudzi się komuś na tyle, żeby sprobówać pobawić się z trzema fotami? :kwiatek:
Flygirl a co trzeba z nimi zrobić? 🙂
Pracuję co prawda jako grafik-ilustrator ( i dodatkowo jako copywriter), ale nieco się orientuję w obsłudze Photofiltre 6,7 i trochę w Photoshopie. Obrabiałam już fotki nieraz. Jak coś, to mogę spróbowac 🙂
Nic specjalnego, tylko podrasować według uznania. Ja tu programu nie mam, po prostu chcę, żeby lepiej wyglądały. 🙂 Zaraz napiszę pw.
[quote author=W&P link=topic=215.msg1455807#msg1455807 date=1341843126]
Potrzebuję pomocy, otóż potrzebuję przerobić te pliki na grafikę wektorową, czy ktoś jest w stanie mi pomoc..  🙇
[/quote]

W&P
, problem jeszcze aktualny? Mogę Ci pomóc, mogę też powiedzieć co zrobić - masz Corela?
Ma ktoś jakieś ciekawe tutoriale?
Do photoshopa 🙂
Dziewczyny, może wiecie skąd mogę ściągnąć gimpa po polsku w wersji 2.6.8 dla maca? Szukam i szukam, a wszędzie tylko wersja 2.6.12, która niestety nie chodzi na Tigerze  👿
mam prośbę do kogoś kto chce się pobawić z obróbką zdjęć :kwiatek:  mam dwa zdjęcia moich koni i chciałabym je zmontować w jedno, podjął by się ktoś? i jeśli dałoby radę to jeszcze usunąć kantarki 😁
Czy jest ktoś kto podjął by się wymazania kantara ze zdjęcia (dosłownie kawałek) :kwiatek:
Fog, przyslij 🙂
Potrzebuję kogoś z byle jakim programem, chodzi mi tylko o to, żeby nie świeciły się oczy, pomoże ktoś? 🙇

edit. naprawdę nikt nie pomoże? 🙁
flygirl - mogę spróbować
Już nieaktualne, dzięki. 😉
Czy ktoś da radę usunąć mi osobę ze zdjęcia i kawałek wodzy?? Plus poprawić kolory na zdjęciu.
Zależy mi bardzo, bo chcę wywołać to zdjęcie, a sama nie mam programu 🙁
Fotkę podeślę na email.
W której wersji PS-a jest brush tool? Bo sie już pogubiłam.
Paczę, że w CS3 jest. Ale może w innych też...?
Alabamka, brush tool jest od... zawsze?
Tzn na pewno był dodany w bardzo wczesnej wersji PS, możliwe, że nawet 2, 3. Kiedyś miałam 7mkę i na pewno był ;-)
Ja mam 5 i nie mam, dlatego pytałam. W tutorialach często ludzie wspominają, że nie we wszystkich wersjach jest.
Poleci ktoś jakieś tutoriale dla GIMPowiczów? Tylko nie takie podstawy, jak np. kadrowanie, coś więcej potrzebuję, szczególnie wyciąganie z cieni/ratowanie przepaleń, zabawa kolorem itp. I obróbka portretów by się bardzo przydała. Najlepiej po polsku, ale po angielsku też może być. Inne języki zdecydowanie odpadają (-; Szukałam, ale coś średnio mi to idzie, większość to amatorka i to podstawy...
da się w gimpie edytować kilka plików na raz?
jak z każdym z 65 zdjęć robię to samo, to mnie strzela
madmaddie, sprobuj poszukac pod haslem "sekwencja wsadowa", pojawia sie wyniki jak na przyklad ten: http://www.gimpuj.info/edycja-fotografii/tutorial-gimp-przetwarzanie-wsadowe-fotografii-t1264.0.html
abre, dziękuję  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się