Będzie podobbnie, ponieważ wliczają w to przerwę letnią która trwa od miesiąca do dwóch w zależności od zakładu. Przerwa letnia we Włoszech to standard 😉
Byłam u nich tydzień temu i nic nie mieli, a jak Petrie tak długo produkuje to raczej mieć nie będą jak narazie. Pani w sklepie powiedziała że ktoś zamawiał w marcu i dopiero odebrał buty, hm.. 😲
epk, ja mialam wlasnie takiego farta - pasujace buty lezaly sobie gdzies tam w czelusciach sklepu. przymierzylam i wzielam 🙂 oni maja zawsze na stanie troche par.
winels, a oficerki cavallo? mozna je dostac w sklepie stajnia.
w teorii już nie 😉 - jak jutro dojdą oficerki to najwyżej będę miała problem 🤣
I tak sprawdziłam, zdecydowanie ta druga cyfra to rozmiar stopy - u mnie pierwsza to 1 więc raczej wątpliwości być nie może, nie mam jednocalowych stóp 😀
Witam! Wlaśnie zastanawiam się nad oficerkami Petrie. Nie wiem tylko czy będą na mnie pasowaly, bo ich obwód rózni się o jakieś 3 cm od obwodu mojej lydki. Tylko one są bez zamka i zastanawiam się czy to dobrze, że mają większy obwód? Jak myślicie trzeba kupić o większym obwodzie, żeby latwiej bylo je ściągać i zakladać? Bardzo mi zależy na opini, bo są to moje pierwsze oficerki bez zamka i nie chcę wtopić.
Nie wiem, jak inni, ale ja miałam oficerki szyte na dokładny obwód mojej łydki, a nawet mierzyłam trochę "na ścisk", bo skóra się zawsze lekko rozciąga i nie chciałam, żeby mi się zsuwały. Są idealne. ALE: ja mam oficerki z dość cienkiej skóry (Hippica) i z zamkiem, więc nie wiem, jak to jest we wsuwanych... Gdybym miała oficery o 3cm szersze, to by mi je na nodze trzymało chyba tylko to, że mam stopy oparte w strzemionach 🤣
kenna, ale bez zamka nie możesz mieć idealnie takich jak łydka, szczególnie przy grubszej odrobinie łydce, bo nie włożysz oficerka - przecież na górze jest węższy. Ja mam Petrie Anky 39 szerokości, rozmiar łydki 37,5 i uważam, że są ok - da się z pewnym oporem je ściągać. Gdyby miały zamek chciałabym węższe, ale tak nie mogą być nawet pół cm węższe bo nie przejdą przez górę 😉
Ja wstawiam jeszcze pogladowo zdjecie moich Königs Rubin. Nie wiem, jak beda sie sprawowac na codzien, ale na razie to oficerki na zawody i mimo tego, ze je moze 5 razy zalozylam i bez wkladek zajezdzilam, nic mnie nie boli, siadly dobrze i wygladaja bardzo ladnie, ale nie maja drewnianej cholewki, co przy mlodych koniach wcale nie jest zle 😉
Kors, ja rowniez mam wysokie podbicie (np do wiekszosci adidasow/trampkow troche za wysokie przez co sie srednio ukladaja na nodze 😉 ). i w moich petrie wszystko jest w porzadku 🙂
No to veredusy już po pierwszych jazdach 😉 założyłam je na jeden trening przed zawodami, później na zawodach (dwa konie) i wszystko w porządku, w ogóle nie obcierają 😉 są strasznie wygodne zwłaszcza regulacja łydki i te podpórki na ostrogi się przydają 🙂 Dla mnie są świetne 😅
przymierzałam je na Torwarze. Faktycznie bardzo wygodne, ale dla mnie właśnie za kosmiczne. Wolę bardziej klasyczne. Właśnie jestem na etapie poszukiwania.