Forum konie »

Oficerki

dobrze,że jestem skoczkiem i mogę mieć po prostu wygodne oficerki 🙂 i nie muszę wypchanymi piętkami symulować rozluźnionej pięty przy staniu na palcach  😎
😂 😂 Ktoś,
przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. Nie mam zamiaru też tłumaczyć się z mojego dosiadu na wklejonej focie, zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest idealny. Ale dzięki za info o palcach 😁

a, zapomniałam dopisać, najważniejsze - EOT 😎
Ej, jestem niedoinformowana, po co są te korki?  👀
rewir, Ty mi nic nie musisz tłumaczyć,wyluzuj.nie tylko TY jeździsz z korkami pod piętą...świat nie kręci się wokół Ciebie...niestety...są tacy,co wychodzą za mąż dla ujeżdżeniowego nazwiska  😎
po to, żeby się nogi nie obtarły - podwyższają piętę po prostu. Moje oficerki są 4 cm dłuższe niż moja noga, trochę siadły, ale tylko trochę 😉
Likier, za wysoka oficerka nie wrzyna Ci sie do krwi w skore pod kolanem.
Dzięki  :kwiatek:

Nawet nie wiedziałam o czymś takim i miałam siniaki od oficerek pod kolanami  😡
Likier, hehe. Ja wiedzialam, ale bylo mi tak niewygodnie, ze i tak jezdzilam bez. Skore mi wytarlo do krwi, ale z nie bylam w stanie jezdzic majac wrazenie, ze caly czas stoje na palcach.
Ja też jakoś przeżyłam, ale w sumie obeszło się bez jakichś strasznych uszczerbków na zdrowiu 😀 😂
Ktoś ma pazur  😁

Mów za siebie, jestem skoczkiem i nie mam wygodnych oficerek  😵
skokowe oficerki DeNIro,jakieś 1,5 tysiąca złotych...mój komfort podczas jazdy i skoków - bezcenny 😉
Wole dać 750zł za torture  😂
ja dałam 1,5 tyś, ale za to są piękne 😎
Ja dałam 750zł i uważam moje za piękne. Najpiękniejsze  💘
o gustach na szczęście się nie dyskutuje...bo moje są najpiękniejsze we wszechświecie,o! :emota2006092:
te "szklanki" w ujeżdzeniowych oficerkach mnie powalają...negatywnie...jak taka proteza to wygląda  😁
A ja kupujac oficerki chyba mialam jakies podswiadome ujezdzeniowe zapedy i wzielam na tyle za wysokie, ze bolalo.... oj bolalo.
Ja nie wiem czy dobrze zrobiłam że wziełam za wysokie ponieważ z tyłu skóra sie wygina.  🤔
rewir jestem fajniejsza, bo mam i piękne i wygodne oficerki 😁 a Ty tylko piękne 😂 😎

kujka możliwe, że się jeszcze trochę rozciągną, ale nie będę płakać, jeśli tak się nie stanie 😉 I tak je kocham 😍
Strucelka, masz swoje dłużej, moje też za chwile będą wygodne, o! 😉
Strucelka Skóra się zawsze rozciąga  😉
rewir no dobra dobra 😉 ale i tak zawsze będę miała je te parę miesięcy dłużej 😁

Dramka wiem, ale jakie były w łydce, takie są 😉 Siadły dużo, ale w łydce się jeszcze nie rozciągnęły.
Posiada może ktoś oficerki Petrie  "lakierowane" szczerze mówiąc jestem w nich zakochana 😍
tylko zastanawia mnie jakie są w użytkowaniu i w konserwacji?
lostak ma lakierowane, ale chyba nie Petrie... bodajże Koenigsy?

Moje Hippiki Hanover jak na razie mają się świetnie. Mają już ponad pół roku, z czego 2 miesiące użytkowane kilka razy w tygodniu (bo do lonżowania nie zakładam). Nic się z nimi nie dzieje, do zamków też mam chyba farta, bo moje muszę czasami zapinać na prawdę na chama, kiedy przykładowo całe przedpołudnie spędzam siedząc i mam nogi lekko spuchnięte (pewnie o jakieś pół centymetra). W łydce są na prawdę dopasowane i muszę wtedy bardzo mocno ciągnąć za suwak, tak że już nie raz sądziłam, że on tego nie przeżyje, a przeżył 🙂 Jedyne, co mnie w nich wkurza (oprócz tego, że mimo iż są oferowane jako ujeżdżeniowe, to nie mają typowo ujeżdżeniowego wyglądu, tej "szklanki"😉, to brak listwy oddzielającej suwak od nogi, od wewnątrz buta, w związku z czym bryczesy wciskają się po boku w suwak i blokują. Czy inne oficerki mają taką listwę, czy to standard?
Kenigi mają listwe nic sie nie wciska w zamek
zamawiał ktoś oficerki z equishopu? konkretnie marki sergio grasso (?) ew petrie?
ojojooj właśnie chlipię z zawodu  😵 dostałam sms z Pasikonika, że moje Petrie (zamawiane 29 czerwca) będą... uwaga: około połowy października  😵  😵

nie wiem co teraz zrobić, bo moje oficerki się na 100% rozwalą do tego czasu. Zestawu sztyblety + sztylpy nie mam i nie lubię.
już chyba wolę domówić drugie... Orientujecie się może, która z pozostałych firm ma lepszy timing?
🙁

Ty raczej sprawdź, która firma nie ma przerwy letniej. Petrie po prostu nie robi już nic przed przerwą wakacyjną, która trwa miesiąc... Koleżance właśnie fuksem załatwili jeszcze reklamację zamka i tyle.
o przerwie letniej został uprzedzona - ok ryzyk fizyk, mogło się udać 😉 ale kiedy na kalendarzu przeleciałam ile to będzie tygodni to oparcia szukałam.. mowa była (przy złapaniu przerwy) o 8-10 tyg. a nie 15  😕
disco z tego co wiem to na olimpici czeka się tak długo, bo na nie mają najwięcej zamówień- może spróbuj zapytć o inny model?
anja ale ja z modelu jestem bardzo zadowolona (tj jestem zdecydowana konkretnie na ten ) 🙂 szkoda, że to tyle czasu zajmie, ale trudno będę czekać. Jedyną zagwostką jest jak do tego czasy utrzymać przy życiu moje biedne buty  😂
jednak bałabym się zamawiać drugich 'rescue' butów z Petrie, bo może na inne modele przez urlop też mają obsunięcia czasowe..

edit:
zadzwoniłam, niestety inne modele również dochodzą z opóźnieniem
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się