A ja bardzo polecam petrie, mam je rok, używam często, pastuje raczej rzadko;p choć zawsze po użyciu myje je pod zlewem wyglądają super ;p niestety mam tylko zdjęcie połowy oficerek...
Jutro mam zamiar zamówić oficerki Hippica Las Vegas w Miszewie u państwa Pudlisów. Czy ktoś może juz tam kupował i mógłby mi powiedzieć czy nie mam sie czego obawiać co do wymierzenia?
A ja przetrwalam zawody w nowiutkich oficerkach. Bylo niewygodnie, ale coz. Strzemiona nawet normalne mialam i dalam jakos rade. Jedynie pod jednym kolanem mialam rane do krwi. 😉 Drugiego dnia bylo juz calkiem ok. Moglam juz w nich chodzic i w miare normalnie wsiasc na konia.
A ja przetrwalam zawody w nowiutkich oficerkach. Bylo niewygodnie, ale coz. Strzemiona nawet normalne mialam i dalam jakos rade. Jedynie pod jednym kolanem mialam rane do krwi. 😉 Drugiego dnia bylo juz calkiem ok. Moglam juz w nich chodzic i w miare normalnie wsiasc na konia.
Biedaku - jeszcze w tych skokowych, krótkich strzemionach 🤣 ja dziś wsiadłam w skokówkę rano w swoich sztylpach specjalnie przydługich do uj. i miałam problem, chociaż już rozjeżdżone trochę są 😁
Forta, merci. Fotki twoich przewazyly, pojechalam po Cavallo. Pewnie wygladalyby lepiej gdybym miala troche wezsza lydke a tak to sa szerooookie (a i tak robione na ciasno).
no i tak, mam już drugą parę sztylp Hippici i po roku użytkowania przetarły się po wewnętrznej stronie łydki. Nie chcę kupować oficerek za 800zł by za rok przetarły mi się tak samo jak sztylpy za 100 🙄 Czy ktoś ma oficerki Hippici dłużej niż rok i może powiedzieć jak się trzymają? A może ma ktoś też oficerki Jacsona?
I kolejne pytanie - czy wymiary mają być takie "na styk"? A co, jeśli okaże się, że nie pasują? Zrobią poprawki za jakąś opłatą?
To tak: 1) Ja bym nie kupowala niczego skorzanego firmy Jackson. 2) Wymiary nowych maja byc na styk (stad opisujemy tu "katusze"😉, bo po ulozeniu sie zrobia sie wieksze i luzniejsze. 3) Poprawek nie ma za bardzo jak zrobic dlatego najlepiej jest kupowac na miare. No i przy odbiorze przemierzyc, sprawdzic.
paa- najnowsze zmiany w krajowych przepisach w skokach mowia jasno "Buty czarne lub czarne z brazowymi wyłogami. Cholewy butów moga byc przypinane, ale musza byc wykonane ze skóry licowej i obowiazkowo w kolorze butów." A ze dyskutowano...to tak jak i zmiany dla mundurowych i inne takie...acz nic do krajowych skokowych przeisow nie weszlo:/tak samo z frakami nie ma takiej dowolnosci jak w tlumaczeniu przepisow uj ( acz sie nie pofatygowali i slicznego rysuneczku z barwami😀
my upominamy panienki w adidasach i brazowych oficerkach, jednego zawodnika na zo nawet chyba ukarano😀
wracajac do oficerek ja mam hippike las vegas i nigdy nikomu tych oficerek ze wzgledow estetycznych nie polece, skora slabej jakosci, niby na wymiar robione , a po przyjsciu do sklepu okazalo sie, ze zrobiono fuszerke- dwa takie same buty , mimo ze wymiary rozne..odeslalam. Suwak jak sie faldowal tak sie falduje, wygladaja ohydnie i zaluje tych ponad 800zl wydanych na nie. Fakt sa wygodne. ale trampki za 70zl czy sztyblety plus sztylpy za 300 tez sa.
Strucelka, powiekszaja sie calkiem sporo. Na kostce Cavallo siadaja ze dwa cm. Ogolnie tez sie dosc rozbijaja. Duzo jeszcze zalezy z jakiej jakosci skory sa zrobione. Jesli z kiepskiej, to rozbija sie bardzo duzo, a raczej "rozczlapia". Trwa to kilka dni moim zdaniem. Jesli chodzi o moje, to juz drugiego dnia zawodow bylo duuuuuzo wygodniej.
Ja mam oficerki Steeds, już ponad 5 lat i sobie chwalę.. nie były zbytnio szanowane, błoto, wilgoć, kamienie - wszystko przeszły, zaleta że skóra błyszcząca sama z siebie no i zamek z tyłu (klika razy wymieniany ale trzyma się) No ale czas ich świetności minął i za krótkie są w znaczeniu dresażowym, więc przymierzam się do nowego zakupu no i po lekturze wątku, opiniach znajomych wybór padł na Koenigsy, ewentualnie Cavallo (ale widziałam tu wiele niepochlebnych opinii..), w Petrie raz jeździłam - szału nie było..
gdzie w Polsce poza Wawą, można Koenigsy nabyć na miarę..?
Carmina, szykuj się na wyjazd do Wawy - we Wrocku pytałam w Okserze i Tundrze - nikt z nich nie prowadzi Koenigsów - właśnie dlatego dałam sobie spokój i zamówiłam Petrie. Ale jeśli chcesz kupić lepsze, to warto się do Warszawy wybrać....