TeliKoń to zwierzak. Animal. Rży i wierzga. Patrzy w dal. Konstanty Ildefons Gałczyński 02 kwietnia 2013 09:07
Janikowa nie polecam. Nie wiem jakie panują tam warunki, ale dobrych kilka lat temu kumpela wstawiła tam swoją klacz. Później się okazało, że ogier im "uciekł" i teraz ma dwa konie.
Nie wiem czy to dobry wątek. Szukam trenera do ujeżdżenia który chciałby dojechać do stajni w Kociałkowej Górce k.Iwna. Ktoś godny polecenia? Bo zupełnie nie mam pomysłu 🤔
Nie mają hali, padoki tylko z piachem, dodatkowe usługi oczywiście płatne. Pensjonat jest dla nich dodatkowym zajęciem a zajmują się głównie hodowlą. No i jak tak jest to niestety konie pensjonatowe są zawsze końmi drugiej kategorii..
TeliKoń to zwierzak. Animal. Rży i wierzga. Patrzy w dal. Konstanty Ildefons Gałczyński 19 kwietnia 2013 11:55
Może tak nie pensjonatowo, ale o sprawach wokół poznańskich. Czy ktoś z Was zna ludzi trudniących się sprzedażą koni w Luboniu i mógłby coś podpowiedzieć?
Szukam dobrej stadniny koni w Poznaniu i okolicach. Moje wymagania 😉: -klub jeździecki (profil ujeżdżeniowy lub WKKW)-na koniach danej stajni -możliwość zdawania na odznaki -organizacja zawodów w ujeżdżeniu lub WKKW -treningi indywidualne -najlepiej żeby była hala.
Jaszkowo, Wola i Baborówko. Wszystkie stajnie mają hale i cross, ale chyba tylko Jaszkowo ma klub jeździecki i klubowe konie. Odznaki najczęściej organizowane są w Pony ( 5km od Woli) Na Woli nie ma klubu, ale jest parę osób, które prowadzą jazdy na swoich koniach, trzeba by było się zorientować.
nefrytowa mi przychodzą do głowy: Wola, Podkowa w Gruszczynie, KJ Lotus na Miętowej, Stajnia Krygiera na Strzeszynie, Więckowice, Swadzim, Fino w Kiekrzu (polecam :konik🙂, Delta Biedrusko, Atrium Swarzędz, trochę dalej jest Hubertus Lusowo, Zamysłowo, Wiry, Żydowo, Marianowo, Łopuchowo, Michałówka w Górze, Kicin (podobno tam teraz jest pusto, tak?) To zależy o którą część Poznania pytasz i jakie masz wymagania, bo pewnie jeszcze coś by się znalazło 🙂