Czy ktoś by się pisał na spotkanie po 9.października? Będę w Poznaniu pod koniec wrzesnia, ale podejrzewam, że będę dosyć mocno zalatana niestety. Po magicznej dacie "dziewiątego" przyjeżdża do mnie mój chłopak, chętnie bym mu pokazała konia, bo z bliska jeszcze takowego stwora nie widział 😁 Możemy porobić zdjęcia w zamian za przygarnięcie na parę godzin :kwiatek: <Thymos o Tobie ciągle pamiętam! 🙂>
Czy ktoś by się pisał na spotkanie po 9.października? Będę w Poznaniu pod koniec wrzesnia, ale podejrzewam, że będę dosyć mocno zalatana niestety. Po magicznej dacie "dziewiątego" przyjeżdża do mnie mój chłopak, chętnie bym mu pokazała konia, bo z bliska jeszcze takowego stwora nie widział 😁 Możemy porobić zdjęcia w zamian za przygarnięcie na parę godzin :kwiatek: <Thymos o Tobie ciągle pamiętam! 🙂>
[quote author=buyaka link=topic=208.msg1531049#msg1531049 date=1348342930] Czy ktoś by się pisał na spotkanie po 9.października? Będę w Poznaniu pod koniec wrzesnia, ale podejrzewam, że będę dosyć mocno zalatana niestety. Po magicznej dacie "dziewiątego" przyjeżdża do mnie mój chłopak, chętnie bym mu pokazała konia, bo z bliska jeszcze takowego stwora nie widział 😁 Możemy porobić zdjęcia w zamian za przygarnięcie na parę godzin :kwiatek: <Thymos o Tobie ciągle pamiętam! 🙂>
Co prawda jest to wątek dla pensjonariuszy, ale może pomożecie :kwiatek: Znajomy przeprowadza się pod Poznań od strony wylotu w stronę Jarocina, i szuka dobrej stajni w tej okolicy. Podstawowym kryterium są zadbane, nieprzepracowane konie, doświadczony instruktor i możliwość bardziej indywidualnych jazd (nie 10-ciokonny zastęp). Dziękuję za wszystkie wskazówki🙂
Nie pomoge, wlasnie dopiero co zdalam sobie sprawe, ze kompletnie wypadlam z obiegu jesli chodzi o szkolki. Zaba sie przeprowadzila , ale stala w tamtych okolicach, moze ona?
Niwki nie polecam jeśli chce się czegoś nauczyć. Mówisz o wirach, czy o stajni w puszczykowie? W Wirach samych chyba nic nie powstało nowego, a w Puszczykowie (na terenie Klasztoru) powstała stajnia(w zasadzie cały czas powstają kolejne miejsca), ale tam tylko szkółka kucykowa jest i konie pensjonatowe.
Ja w Niwce jeździłam dośc dawno, ale dobrze wspominam tą stajnię. Kiedyś szło się duzo nauczyć. Jest mozliwośc indywidualnych jazd, ale sa one dośc drogie. We wirach powstała nowa stajnia, gdzie sądząc po zdjęciach sa dośc fajne konie, a jazdy prowadzone sa ciekawie. Na stadniny.pl widzałam ogłoszenie, radze oszukać. olka1, jakbym mówiła o Starym Puszczykowie, to napisałabym stajnia w Starym Puszczykowie 🙄
Tylko z tej strony Poznania jest cięzko z dojazdem.... bez samochodu zajmują dość dużo czasu, jeżeli wybieramy się za Puszczykowo. Ja bym szukała po prywatnych ogłoszeniach ofert jazdy za darmo lub w zamian za opiekę i do tego sensownego trenera.
Na Jarocin, to rejony Dębca? To może Niwka lub ta nowa stajnia we Wirach ? Ktoś wie jak ona się nazywa?
Chodzi o Stajnię Przy Grillu? Blisko Wir, ale ona nie jest w samych Wirach, tylko to się Kotowo nazywa. Ne wiem jednak czy o tą stajnię chodzi. W samych Wirach znam tylko dwa pensjonaty, bez szkółki.
Dzięki dziewczyny za wskazówki. Chłopak ma dobre podstawy i jest w wieku 30+, więc nie będzie miał frajdy z jazdy w zastępie. Wyjeżdża tam do pracy, jest zmotoryzowany - z dojazdem nie będzie problemów, ale raczej dzierżawa czy współdzierżawa nie wchodzi w grę. Raczej jazda indywidualna lub jazda luzem, jeśli kilka koni, z konkretną osobą z dołu, chętnie też jeździ w teren.
jak chce sam pojeździć na koniku to może Esterpole? Stoi tam kilka koni, instruktora brak, dojazd trochę daleki, ale cisza i spokój. A treningi undywidualne pani Bogumiła Krajewska ogłasza teraz w Krajkowie