TeliKoń to zwierzak. Animal. Rży i wierzga. Patrzy w dal. Konstanty Ildefons Gałczyński 02 listopada 2011 11:26
W wątku kowalowym pomocy nie znalazłam, więc szukam tutaj. czy możecie wskazać podkuwacza z naszego regionu, który podkuje konia ortopedycznie? A szczytem marzeń byłoby, gdyby był slowny.
W wątku kowalowym pomocy nie znalazłam, więc szukam tutaj. czy możecie wskazać podkuwacza z naszego regionu, który podkuje konia ortopedycznie? A szczytem marzeń byłoby, gdyby był slowny.
a to chyba musisz dwie osoby zawołać: jedną z umiejętnościami a drugą słowną
TeliKoń to zwierzak. Animal. Rży i wierzga. Patrzy w dal. Konstanty Ildefons Gałczyński 03 listopada 2011 07:24
Naprawdę nie ma nikogo, kto jak się umówi, to przyjedzie? Czyli żeby mieć konia trzeba nauczyć sie robić kopyta, skończyć weterynarię i prowadzić własny pensjonat. Kurczę, ale jestem zła.
Teli, każdy porządny kowal powinien podkuć ortopedycznie - z podkuwaczami jest tak - trudno kogoś polecać - bo każdy ma inne wymagania... co rozumiesz pod hasłem kucie ortopedyczne? na wkładki? silikony? specjalne podkowy? wiesz jak kuć - czy potrzebujesz konsultacji i doradztwa?
dobrymi podkuwaczami z okolic Poznania są Karol Lauk - wielokrotnie zdobywał laury na MP podkuwaczy, (robił mi konia długi czas) masz dwóch laureatów MP podkuwaczy z 2010 i 2011r Krzysztofa Szczepanka i Adama Kosakowskiego (obydwu robiło/robi mi konia i są godni polecenia)
TeliKoń to zwierzak. Animal. Rży i wierzga. Patrzy w dal. Konstanty Ildefons Gałczyński 07 listopada 2011 12:19
BASZNIA,Dodofon,Naboo, bardzo dziękuję za podpowiedź. Ja wiem czego potrzebuje mój koń. Jest podkuwacz, który się opiekuje moim koniem, ale szukam alternatywy- słownego gościa, który jak sie umówi, to przyjedzie.
Witam 🙂 Czy ktoś by mnie mógł poratować i wskazać mi jakiś pensjonat koło Poznania ( bardziej w stronę Wrześni bo jestem z Kostrzyna) oprócz Iwna i Kociałkowej Górki? Z halą do 600? Ponieważ planuję się przenieść na zimę a nie mam gdzie , a na dworze coraz mniej ciekawiej.
dzieki - kompletnie tamta strona Poznania jest mi nieznana "stajennie" (oprócz Niwki) a wydało mi się to miejsce jako pensjonat całkiem ciekawe - szkoda że to nie "moja" strona
Belle strona Podgaju dawno nieaktualizowana 😉 Pensjonat w tej chwili jest- 600 zł, a być może pójdzie minimalnie w góre. Hala niedługo powinna być z tego co mi wiadomo 😉
Teli, Pan Waliszka jest z okolic Pobiedzisk i bardzo chwalony za kucia trzeszczkowej kobyly przez Grundwalda. daj sobie spokój jego pewnośćsiebie przerosła faceta i robi na odwal
w tych okolicach o których mówisz masz Podgaj, jakieś 15km od Kostrzyna według strony internetowej mają pensjonat po 500zł/ miesiąc
spam
dzieki - kompletnie tamta strona Poznania jest mi nieznana "stajennie" (oprócz Niwki) a wydało mi się to miejsce jako pensjonat całkiem ciekawe - szkoda że to nie "moja" strona
no Mustang to fajne miejsce, stajnia ładna, barek, pokoje super, hala też niczego sobie tylko podłoże całkowicie do wymiany, kurzy się jak nie wiem niestety moim zdaniem boksy całkowicie do wyburzenia i do zrobienia od nowa, z tych 30 które są, może 20 dobrych by wyszło, bo niestety trzymanie koni w takich klitkach to masakra jakaś
też mam pod opieką konia, który z tamtąd pochodzi i nie powiem żeby miał za sobą przyjemną młodość, skutki ówczesnego użytkowania i przetrenowywania będzie odczuwał już do końca życia...
również kupiłam w tej stajni konia i jakiś czas w pensjonacie, ogólnie ośrodek bardzo fajnie położony, ładne lasy, tereny, ale tak jak mówi belle, podłoze katastrofa, boksy na kucyki co najwyzej, ale hala duża (trzeba kawałek przejść stajni), dwa padoki(maneże piaszczyste) i pastwisko za stajnią
edit: jakby trafiło w dobre ręce może bym tam wróciła.... 😀
kupowałam go jeszcze jako młodego konika - praktycznie nie chodzącego pod siodłem, a TY Laguna jakiego konia ?🙂 wydaje mi sie, że trochę po Tobie byłam w Rogalinku - w pensjonacie, wcześniej czasem rekreacyjnie tam jeżdziłam
ale wracając do tematu, naprawde świetnie miejsce, gdyby się nim zając, blisko Poznania, dobry dojazd dla osób z obrzeży Poznania od strony Lubonia