Dodofon :kwiatek: dziękuję za info skrobnę do Niej pw.Może ktoś z pensjonariuszy zajrzy do wątku i się wypowie 😉 przede wszystkim zależy mi na pastwiskach,chcę żeby kobyłka dużo czasu spędzała na dworze.Za Baborówkiem z kolei przemawia hala i jednak mam troche bliżej..i jak tu podjąć decyzję 😵
lacuna, a już pewne, że Malta na pastwiska? To się nie zastanawiaj, tylko do Lubosinka wstawiaj! 😉 zresztą, pamiętasz Cypryska... 😁 mam dobre wspomnienia 😀
Chodzić pod siodłem raczej będzie ale kariery sportowej już nie zrobimy tak czy inaczej 😁 ogólnie zawsze zależało mi bardziej na terenach po których można się szwendać nawet kilka godzin a resztę czasu koń sobie łazi po trawce i pełnia szcześcia 😀 a z racji,ze i tak sie wynoszę to korzystam z okazji i szukam stajni która mi to umożliwi.Ja tam Cyprysa bardzo lubiłam 😀
[quote author=lacuna link=topic=208.msg1090853#msg1090853 date=1312290476] To tym razem ja się zapytam-jak wygląda w Krzywej Stajni w Lubosinku?Czy jest ktoś z tamtąd na forum?😀 Chciałabym się dowiedzieć o aktualnej cenie za boks,jak wygląda opieka nad końmi,jak wyglada sama stajni-np czy jest czysto?atmosfera stajni i ogólny poziom zadowolenia osób trzymających tam konie?Wiem,że konie spędzały cały dzień na pastwisku,czy nadal tak jest?Jakie tereny? Chciałabym się również dowiedzieć wszytskiego na temat Baborówka,zastanawiam się i na razie te dwie stajnie najbardziej mnie zainteresowały 😉
Krzywa Stajnia jest kilka osób na forum które tam trzymają konie ;-) jest również sama właścicielka owej stajni - BASZNIA 🙂 [/quote]
Ja osobiście nigdy tam nie byłam, ale jest mój koń. Wybrałam tą stajnię po zapytaniu w tym wątku i radach forumowiczów, ponieważ w roku akademickim opiekuje się kuniem moja koleżnaka, która studiuje w Poznaniu. Jestem MEGA zadowolona i mój koń też. Koleżanka - opiekunka bardzo sobie ceni miłą atmosferę w stajni. Jest przyjaźnie i kameralnie. BASZNIA - czyli Kasia każdym koniem opiekuje się jak swoim, przysyła mi co chwilę zdjęcia i relacje co u mojego Śnieżka słychać. Mój poziom zadowolenia w skali 1-10, to jakieś 12 😉 Cena bardzo przyzwoita.
Julie, zarumienilam sie jak pensjonarka 🙂 Naprawde 🙂 Lov, dzieki 🙂, bardzo mi milo, ze tak nas pamietasz 🙂 lacuna, jest u nas kilka voltopirokoni 😉, Julie juz znasz 😉, poza tym Laguna ma u nas syncia i chwilowo takze drugiego konia, nasza klientka byla Figofag-jej opinia tu byla, poza tym jeszcze dwie revoltowiczki, znaja nas takze Bogdan, Ana, Galantova, Dodofon-mam nadzieje, ze sie nie obraza, ze je wymieniam :P. Na Horciakowa i Kopyciak wciaz czekam- to przy okazji odrobina prywaty, one juz wiedza o co chodzi 😉. Aaaa, na forum hipologia sa nasi klienci Spahis i Dzieweczka.
genaralnie ja mam plan, że wstawię mojego konia na emeryturę do Krzywej Stajni do Baszni ;-) ale koń jeszcze nie w wieku emerytalnym no i oczywiście Basznia jeszcze nic o tym nie wie;-) 🏇 a stajnia naprawdę godna polecenia z wielu wględów - kto był - to wie o co kaman 🏇
u nas (pod Nowym Tomyslem, ok 50 km do Poznania) zwolnilo sie jedno miejsce, do dyspozycji hala, pastwiska, solarium, blisko do lasu... cena 550 PLN, brak szkolki, mozliwosc jazd z instruktorem
Dodofon, jakbys wstawila czarnule gdzie indziej na eme, to bys sie miala z pyszna 😉, wiec tego, no, dobrze ze potwierdzasz MOJ plan 😉. Ale to oczywiscie dopiero za lat ...dziesci 🙂, czego Wam serdecznie zyczymy 🙂.
BASZNIA, niedługo będziesz musiała boksy dobudowywać 😁 ehh, przypomniało mi się właśnie to pamiętne ładowanie pewnego krnąbrnego kucyka do przyczepy... 😉
Lov, na wiosne dobudowalismy trzy i na tym DEFINITYWNIE konczymy 🙂 Zostal jeden do obsadzenia, a potem ewentualnie lista kolejkowa-hahaha, to oczywiscie moje pobozne zyczenia 🙂. Zaraz tam kucyk 😉, maly, krepy i cwany, ale zeby zaraz kucyk 😉
😀 oglądaliśmy nowo wybudowane boksy 😀 kawał dobrej roboty. Nie czytam tego wątku regularnie...ale akurat trafiłem na wypowiedzi dotyczące stajni Baszni 🙂 Kasia i Jacek prowadzą stajnię wzorcowo. Z racji pracy bywam w wielu stajniach gdzie cena za boks wynosi od 400 do 2500zł. Basznia,moim zdaniem ma ceny w stosunku do pracy, którą wkłada w prace nad końmi ma bardzo atrakcyjne....powiemy inaczej...niskie. W boksach co dziennie sprzątane ( bardzo czyste, sucho), super zaplecze sanitarne. Duża siodlarnia. Pomieszczenie do odpoczynku z kominkiem. Duże padoki- zielone ( po sam horyzont). Mega tereny do jazdy. Niby brak hali,ale w moim odczuciu, hala to nie wszystko, kilkanaście lat jeździłem bez hali i było ok. Stała opieka weterynaryjna, własny transport. Aż dziw, a byliśmy wielu stajniach- nie ma pajęczyn. Jest baaaardzo czysto. Basznia nie jest osoba konfliktową, rozumie potrzeby klientów. Życzę im problemu z nadmiarem klientów. Chociaż z tego co wiem już jest z tym problem. Dlatego dobudowali boksy.
Bogdan, ranyyy, ja sie naprawde zapadne pod ziemie od tych wszystkich komplementow 😉, dzięki 🙂, nooo i wreszcie mam osobe, na ktora zwale podwyzke oplaty pensjonatowej " a Bodzio powiedzial.... " 😉
O tak, dosłownie po sam horyzont! Ciężko się nie zakochać w widoku takich pastwisk i koni o zachodzie słońca 😉 swoją drogą, aż żałuję, że wtedy nie wyszło przeniesienie tam mojego-byłego emeryta 🙁
BASZNIA, no cóż, nigdy nie dał do siebie podejść z laską do mierzenie, ale obstawiam, że do E by się jeszcze zaliczył 😁 a teraz urzęduje gdzieś w Gdyni bodajże 😉
Basznia,nie próbuj się tu krygować. Wkładasz w swoją prace całe serce. Konie będące "na hotelu"traktujesz jak swoje- bez wyróżniania. Masz stały kontakt z klientami. Wołasz weta jak coś się dzieje. Zapewniasz koniom cała swoją uwagę. Konie maja pastwiska po horyzont. To nie jest co prawda stajnia dla sportowców, którzy potrzebują hali. Jednakże jest to bardzo dobra stajnia dla użytkowników, którzy chcą cieszyć się zdrowiem swojego konia. I to cała prawda 🙂
Bogdan, dobra, ja juz nic nie mowie, tak mi lyso ;-).A z wkladaniem serca w prace to skadys to znacie, co nie Bodzie ;-) ? A z innej beczki: czy w poznanskiem nastepuje wlasnie fala podwyzek oplat pensjonatowych? Cos slychac, zreszta wcale mnie to nie dziwi bo sytuacja ze zbozem, sloma i sianem jest TRAGICZNA, ale potwierdzcie lub zaprzeczcie?
Podwyżki są w co najmniej kilku stajniach ale czy tragicznie ze słoma i sianem? Hm ... Słomy mało ale przynajmniej nie bedzie podpaleń 😉 I w swojej wymieniance droga Baszniu zapomniałaś o mnie! Foch z przytupem! :emota2006092:
Wiem , ze nie ten watek ale czy ktos z was wczesna wiosna pryska czyms stajnię antyrobalowym?
Ja właśnie się próbuje dowiedzieć czy w jednym miejscu (istotnie) cena poszła o 200 zł w górę. Dosłownie z miesiąca na miesiąc. Prywatnie, siana mam taki zapas, że się nie martwię. Mam teraz mały dramat ze słomą, ale na szczęście dobrze mieć kontakty tu i ówdzie i przyjadą baloty w pewnej ilości. Ale fakt, słyszałam, iż słoma - słomy nie przypomina, istny "glut", bagno na polach...
słoma fakt faktem nie będzie rewelacji, ale uważam że należy poczekać do końca żniw, może nie będzie aż tak źle. Siano jest bardzo ładne, przynajmniej tam gdzie mam konia( Zamysłowo, mini rekama nowej strony 😎 www.stajnia-zamyslowo.pl) oraz tam gdzie kupuje co tydzień siano mój chłopak( okolice Mosiny). Byc czy z ta podwyższą chodzi o Delcjusza?
Nie. Chodzi o stajnie w Daszewicach, bo chodzą słuchu takie, a na stronie internetowej nic nie ma. A sam właściciel stajni informował mojego ojca, że już nie 500, a 700 zł. Także tutaj jest rozbieżność...
madzixx jeżeli znasz dobre miejsca na kupno słomy i siana w dużych ilościach + dowóz do domu, napisz mi PW jak mogę prosić. Od Mosiny do mnie nie jest wcale daleko, 30 minut zaledwie.
U nas też podwyżka, bo owies mocno poszedł w górę. Masakra, jak tak dalej będzie, to pensjonat minimum 1000 zł..
wlasnie kupilismy owies- 100 % podwyzki w porownaniu z zeszlym rokiem 🙁. Jest naprawde cieżko, przynajmniej u nas, wiem, ze w tym roku bardzo roznie to wyglada w roznych rejonach, ale u nas kiszka...
Przeglądam wątek i nikt tu nie wspomina o stajni w której ja mam konia, a mianowicie stajni PATATAJ! Mamy wolne boksy, może ktoś będzie zainteresowany. Stajnia znajduje się na północ od Poznania, dojazd trasą Obornicką. Konie są na dworze od rana do wieczora, opieka rewelacyjna, od września będziemy mieli krytą ujeżdżalnię. Gorąco polecam! link do strony stajni : http://www.stajniapatataj.pl/
foty mogę wkleić ale jest ich dużo na stronie stajni, a także filmik reklamujący stajnię! Stajnia działa tak na poważnie od roku i cały czas się rozwija. Strona www jest stosunkowo od niedawna. W tej chwili w stajni stoi 10koni. Mamy boksy angielskie, drewniane (w takim od roku stoi mój koń i jestem bardzo zadowolona! i kobyłka raczej też) i oprócz tego jest stajnia murowana. Wolne są 2 boksy angielskie i 2 w stajni murowanej. Angielskie są nowe, jeszcze wykańczane. Poza tym do dyspozycji są 3padoki piaszczyste, 2 duże, 1mniejszy, jest też roundpen, no i od tego roku mamy ogrodzoną zieloną łąkę. Konie chodzą zamiennie na piaszczyste i na łąkę, ale jeśli siedzą na piachu mają 2 razy dziennie dowożoną zielonkę! Jeśli chodzi o krytą ujeżdżalnie, to jest właśnie wykańczana, od września powinna być do użytku, na razie widać drewniany szkielet. Zapytam właściciela o wymiary. Generalnie właściciel jest świetny! Robi wszystko żeby pensjonariuszom było dobrze. Z czystym sumieniem polecam tą stajnię!
U nas w Hubertusie w Lusowie w zeszłym miesiącu cena poszła o stówe do góry do 700zł a zimą 750 bo jeszcze za światło na hali z którego nie korzystamy. Niedługo się przeprowadzamy.