[quote author=maluda link=topic=208.msg2793357#msg2793357 date=1530042641] Super! A tam, gdzie trzymam konia są osoby, które z tej stajni uciekły. Ciekawe dlaczego. 👀
Może nie wiedziały, że w Łopuchowie ma im się podobać? 🤔 [/quote] Zapytam przy okazji, chociaż znam ich odpowiedź. 😎
Zaczynam żałować że zapytałam o to Łopuchowo.. rozpętała się nie lada burza 🙁 Tak czy siak, zastanawia mnie czemu w obrębie 30 km od Poznania nie ma stajni gdzie karmią obficie sianem 3x dziennie, konie są puszczane na bezpieczne zielone padoki, jest piękna czysta stajnia... jeszcze dorzućmy do tego halę i plac z kwarcem, solke i super socjal dla jeźdźców..i jestem przekonana że byłaby kolejka do takiego pensjonatu.
Pytam orientacyjnie o stajnię, w ktorej: -konie dostają siana duuużo, a właściwie mają stały dostęp, i to dobrej jakości -są na padokach większość dnia (a może i 24h) -opieka jest fajna, a konie zadbane Najlepiej okolice Puszczykowa, albo ogólnie południowa część okolic Poznania
[quote author=asiołka link=topic=208.msg2793561#msg2793561 date=1530132895] Zaczynam żałować że zapytałam o to Łopuchowo.. rozpętała się nie lada burza 🙁 Tak czy siak, zastanawia mnie czemu w obrębie 30 km od Poznania nie ma stajni gdzie karmią obficie sianem 3x dziennie, konie są puszczane na bezpieczne zielone padoki, jest piękna czysta stajnia... jeszcze dorzućmy do tego halę i plac z kwarcem, solke i super socjal dla jeźdźców..i jestem przekonana że byłaby kolejka do takiego pensjonatu. [/quote]
bo jest to ekonomicznie nieuzasadnione... Grunt koło miasta opłaca sie sprzedać deweloperowi - a nie bawić się w średnio opłacalny interes. Zwrot z takiej inwestycji trwałby latami... więc nie będąc pasjonatem lub właścicielem dużej firmy, ktory traktuje to jak hobby i dokłada do interesu - nikt sie na to nie "rzuci"
Dokładnie, szkółka Kasi Małeckiej teraz działa na Woli. Natomiast właściciele Rancho mają obecnie stajnię w Rusinowie, szkółka, obozy, ogólnie fajne miejsce.
Czołem wszystkim! Niestety w internecie ciezko znaleźć jakieś konkretne informacje wiec zwracam sie z pytaniem do Was. Czy w okolicach naramowic sa jakieś pensjonaty gdzie warto trzymać konia? Lada moment planuje zakupić konia, a zależy mi na stajni która bedzie w miarę blisko 🙂 Z góry dziękuję za pomoc 😉
Czołem wszystkim! Niestety w internecie ciezko znaleźć jakieś konkretne informacje wiec zwracam sie z pytaniem do Was. Czy w okolicach naramowic sa jakieś pensjonaty gdzie warto trzymać konia? Lada moment planuje zakupić konia, a zależy mi na stajni która bedzie w miarę blisko 🙂 Z góry dziękuję za pomoc 😉
Na ul Miętowej, Umultowo/Naramowice był klub Lotus, pensjonat z halą itd. Nie wiem czy jeszcze coś istnieje Jest jakiś pensjonat na Huby Moraskie Dalej masz Biedrusko (z halą) oraz na Morasku z 2 pensjonaty
Ale szczerze to żadnej z tych stajni bym nie poleciła... a już na pewno nie Suszka gdzie będąc w ciąży koniowi gnój wyrzucałam bo tak mi było go żal żeby w takim syfie stał. Blisko, godny uwagi jest Kicinland z tym, że ciężko się wbić no i cena powyżej średniej, ale to jest w sumie uzasadnione i zrozumiałe oraz druga stajnia w Kicinie (była Dominanta potem Eden), ale nie mam pojęcia jakie aktualnie tam są warunki. Ponoć się bardzo poprawiły - może ktoś to potwierdzić?
tylko z Naramowic do Kicina jest kawałek drogi... na dodatek trasą mega zakorkowaną (+ most na Warcie) Co do proponowanych stajni - oprócz Biedruska i jednej w Morasku gdzie byłam - w innych nie byłam, znam z opowiadań.
senwariata - zależy ile chcesz wydać, jakich warunków oczekujeszi, czy masz auto. Jak wiesz w Poznaniu dość duża kicha z "porządnymi" stajniami.
Ja zmieniłam ostatnio na dr biazik i jestem zadowolona ogolnie z badania i kontaktu - wcześniej była dwa razy dr wysocka. Do samego badania na miejscu mogłabym jeszcze polecic Piotra Stachowiaka (np biazik byla u nas przejazdem i tylko osluchiwala i zalecila leki ale jakby kontrolna endoskopia byla do zrobienia to już bym brala p.stachowiaka).