Rozglądam się za stajnią w okolicach Poznania (najchętniej północno-zachodnia strona). Zależy mi na pastwiskach i bliskości lasu. Myślałam nad stajnią dla emerytów, rencistów 🙂 Macie jakieś namiary? Cena do 600 zł max.
Jaki pensjonat najlepszy do 800zł i do 30km od Poznania? Ważne, żeby na miejscu był dobry trener skokowy. Może nie być wolnych boksów, ale koniecznie z fajną halą.
Czy orientuje się ktoś jak wygląda w tym momencie pensjonat w Baborówku? Czy są wolne miejsca (2 konie)? Na jak długo konie wychodzą na dwór? (zależy mi aby konie były cały dzień na padoku) Oraz z jakimi trenerami skoków (wkkw) można trenować na miejscu?
kabacinek ja tam polecam z czystym sumieniem dla emerytów lub rekreantów stajnię w Imiołkach. O konia naprawdę można być spokojnym a ja naprawdę wiem co mówię i wiem co to znaczy 🙂 Cena 550 zł z tym, że odległość raczej nie na codzienne dojazdy, ale opieka nad końmi w tej stajni to rekompensuje. Wszystko zależy jakie kto ma priorytety, ale dla emerytów to ideał.
Stajnia Pasja . Zębowo k.Lwówka (trasa z Poz na Berlin). Kameralny pensjonat ,spokój cisza, lasy . Pensjonat ma łąki (konie z problemami oddechowymi czują się w pensjonacie dobrze ). Koszt 500zł . Opieka weterynarza Wojciech Ryszka z Equi Salus. Ścielenie codziennie do czysta i świeże . Karmienie 2 razy dziennie . Automatyczne poidła ,siodlarnia ,3 maneże , lonżownik , miejsce do odpoczynku(ławki,leżaki) ,zrobienia kawy ,ogniska czy grila. Sielsko anielsko a przy tym wesoła ekipa , kameralnie 😉
jagoga, w Babo mają full aktualnie. Konie na wybiegu są ok 5 godzin,więc bez szału. Co do trenerów nie mam aktualnych info a nie chce namieszać, mogę podpytać.
kabacinek, Imiołki faktycznie super,potwierdzam. Konie mają spokój,czysto i żarcie. Terenów mnóstwo, no i jezioro zaraz przy stajni. Z tego typu stajni niezmiennie best ever Krzywa,no ale miejsc brak permanentnie 😎 i dość daleko od poznania.
Jakie pensjonaty znajdę w okolicy Ostrowa Wlkp. ewentualnie w Kaliszu? Może być też niewielka stajnia przydomowa ze słabszą infrastrukturą. Poniżej 750zl. Przenoszę się z Warszawy za kilka miesięcy, wiec na początek może być coś przejściowego.
Stadnina Koni Studniewski w Gutowie. Duży plac do jazdy z przeszkodami, hala jest trochę ciasna, duże pastwiska. Swego czasu opieka była 24h - w ciągu dnia stacjonujący trener, od wieczora do rana stajenny. Nie wiem, jak wygląda teraz, bo dawno mnie tam nie było.
W okolicy z większych ośrodków jest jeszcze Borowianka (ale nie wiem, czy prowadzą pensjonat, na pewno jest szkółka) i KJ Wolica niedaleko Kalisza. Z małych stajni nie pomogę, nie orientuję się aż tak.
kojarzy któraś z Was stajnie za murowaną, prywatna, stajnie?-jeździła/jeździ tam konie Ada Menes. Byłam tam jako dzieciak, sama nie wiem z jakiej paki-ale pamiętam ze stajnia była piękna, jedyne co pamiętam to plac do jazdy przed stajnią, stajnia w kwadracie, z dziedzińcem na środku, i za stajnią wielkie pastwiska. kojarzycie coś? :kwiatek:
Witam! Chciałam sie zapytać o pewna sprawę... otóż od dzieciaka jeździłam u Pana Jana Gibasa. Wcześniej przeczytałam tutaj niezbyt pocieszające informacje i chcialam sie dowiedzieć czy Pan Gibas nadal prowadzi swoja działalność.
Poszukuję stajni w okolicach Poznania. Moje wymogi to: -dobry dojazd dla zmotoryzowanych - fajnie by było jak by stajnia była do 30km od zachodnio-południowej granicy miasta (chartowo), -długie padokowanie (minimum 4-5h), -racjonalne żywienie (dobre jakościowo siano, często podawane) -fachowa opieka (boksy sprzątane/dościelane codziennie, możliwość podawania paszy) -ogrodzony plac do jazdy/lonżownik -cena max 600zł Może jakaś dobra dusza mogła by coś polecić? Poszukuję stajni dla niespełna 3-letniej klaczki, w której mogła by jeszcze trochę dorosnąć i nacieszyć się dzieciństwem z kolegami z padoku, a przy okazji były by jakieś warunki do wstępnej pracy na lonży.