Alabamka, żałobę każdy przeżywa na swój sposób. Można dać czarną wstążkę, czy coś. Ale bez ingerencji w treść forum. SKlepy są otwarte, bary są otwarte. Tu się dalej żyje.
Apelują o wywieszanie flag by w ten sposób okazać szacunek.
Alabamko - zobaczymy co zdecydują pozostali moderatorzy. Ja uważam to za zbędny zabieg. Żyjemy dalej a jak użytkownicy będą chcieli w ten sposób okazać szacunek to do wątków zabawowych nie wejdą, przecież uczestniczenie w nich jest dobrowolne.
Wiwiana nie dramatyzuj? no chyba lekko nieodpowiednie stwierdzenie na tym wątku. Dwa karty historii wiele nas chyba powinny nauczyć a już tym bardziej ze strony ukochanych sąsiadów... Trzy - halo? zginął prezydent i jedne z najważniejszych osób w rządzie i parlamencie. Czyżby nowe wybory? Żerowanie na tragedii? Spróbujmy to ogarnąć? Puki co nie da się ...czas leczy rany i treba będzie w końcu to odbudować dzisiaj mamy lipe. Alabamka nie wiem jak dla ciebie ale ja forum tratuje jak również swoisty przepływ informacji... z tego mianowicie powodu że nie posiadam tv. Chcę móc rozmawiać z ludźmi i razem z nimi przeżywać tragedię... nie kapuje po co zamyka forum
Alabamka nie wiem jak dla ciebie ale ja forum tratuje jak również swoisty przepływ informacji... z tego mianowicie powodu że nie posiadam tv. Chcę móc rozmawiać z ludźmi i razem z nimi przeżywać tragedię... nie kapuje po co zamyka forum
Alabamce chodziło o wątki z zabawami, nie całe forum 😉
jej proszę o połączenie postów. Nie wiem jak to się stało. Myślałam, że ktoś nade mną napisał posta.
Lech Kaczyński Maria Kaczyńska Ryszard Kaczorowski Jerzy Szmajdziński Aleksander Szczygło Paweł Wypych Mariusz Handzlik Andrzej Kremer Franciszek Gągor Andrzej Przewoźnik Grzegorz Dolniak Przemysław Gosiewski Zbigniew Wassermann Janusz Kochanowski Sławomir Skrzypek Janusz Kurtyka Krzysztof Putra Ks. bp. gen. dyw. Tadeusz Płoski Krystyna Bochenek Jerzy Bahr Tomasz Merta Maciej Płażyński Mariusz Kazana Leszek Deptuła Grażyna Gęsicka Sebastian Karpiniuk Izabela Jaruga - Nowacka Aleksandra Natalli – Świat Arkadiusz Rybicki Jolanta Szymanek – Deresz Wiesław Woda Edward Wojtas Janina Fetlińska Stanisław Zając Janusz Krupski Ks. bp. gen. dyw. Tadeusz Płoski Abp gen. bryg. Miron Chodakowski Ks. płk Adam Pilch Edward Duchnowski Ks. prałat Bronisław Gostomski Ks. Józef Joniec Ks. Zdzisław Król Andrzej Kwaśnik Tadeusz Lutoborski Bożena Łojek Stefan Melak Pan Stanisław Mikke Bronisława Orawiec - Loffler Katarzyna Piskorska Andrzej Sariusz – Skąpski Wojciech Serweryn Leszek Solski Teresa Walewska – Przyjałowska Gabriela Zych Ewa Bąkowska Maria Borowska Bartosz Borowski Dariusz Malinowski Gen. broni Bronisław Kwiatkowski Gen. broni pil. Andrzej Błąsik Gen. dyw. Tadeusz BUK Gen. dyw. Włodzimierz Potasiński Wiceadmirał Andrzej Karweta Gen. bryg. Kazimierz Gilarski
zabeczka, oczywiście, że nowe wybory. Teraz obowiązki prezydenta będzie pełnić Marszałek Sejmu, ale cała reszta stanowisk? Nie dziś, nie jutro, ale chyba nie sadzisz, że zostawimy państwo bez najważniejszych jego członków, bo tak wypada? Tragedia tragedią, ale tu chodzi o stabilność państwa. Wyobrażasz sobie, by Siły Zbrojne RP nie miały dowódców, by najważniejsze instytucje były nieobsadzone?
Żabeczka, oczywiście - dopóki nie będzie twardych dowodów, że maczali w tym łapę ukochani sąsiedzi, to nie mówiłabym o zamachu czy czymś takim, Ruskich, talibów czy kogoś innego. Gdybać i snuć domysłów w takiej sprawie nie będę, bo to zbyt poważna sprawa, żeby rzucać oskarżenia na podstawie samej tylko długoletniej niechęci.
zabeczka17 - przeciez nie ma ludzi niezastąpionych. Tragedia, tragedią, ale na miejsce tych ludzi wejdą następni. Kraj nie padnie. Pomyśl- przecież co wybory wymieniany jest praktycznie cały skład ludzi władzy. Teraz stanie się dokładnie to samo, z tym że w bardziej niestety dramatycznej atmosferze. I tyle. Nikt nam nagle czołgami na granicę nie wjedzie.
Ja wiem że nowy rząd będzie.. powołany zostanie chyba tymczasowy jak się nie mylę i rozpisane zostaną nowe wybory w terminie do 3 miesięcy.. nie pamiętam ale tak jakoś to było. Wyobrażacie sobie kampanie prezydencką? ja nie ;/ poczekajcie jak ujawnią się hieny które zaczną zarabiać na tej tragedii to dopiero bezie cyrk.
Cenciakos chodziło mi bardziej oto że jeśli ruskie maczali w tym palce, to się zacznie cyrk międzynarodowy
Dziewczyny, Wy o tym spisku państw sąsiednich tak na poważnie? Wybaczcie, ale w takim razie ja nie mam więcej pytań. Za śmiercią Lady Diany stała pewnie IRA, bo się z Wielką Brytanie nie lubią? zabeczka, nie będzie nowego rządu. Premier i jego gabinet ma się dobrze.
Boże- taka tragedia ... 😕 Moja mama pół śpiacą ciągnęła mnie do TV żeby mi to pokazać a ja myślaam że to jakiś żart i pokazują zdjęcia z jakiejś starej katastrofy- paranoja
pytanko: pokazywali szczątki ludzi?! Bo coś takiego obiło mi się o uszy
Tak to tutaj jest - musi dojść do tragedii żeby coś się zmieniło bo tak to wszyscy liczą, że nic się nie stanie i zrobi się coś jak będzie trzeba tyle że dla coniektórych to TRZEBA jest jak stanie sie tragedia 🙄 Brak słów [ * ] Ja chyba też zrezygnuję ze stajni...
1. Kadencja Prezydenta Rzeczypospolitej rozpoczyna się w dniu objęcia przez niego urzędu. 2. Wybory Prezydenta Rzeczypospolitej zarządza Marszałek Sejmu na dzień przypadający nie wcześniej niż na 100 dni i nie później niż na 75 dni przed upływem kadencji urzędującego Prezydenta Rzeczypospolitej, a w razie opróżnienia urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej - nie później niż w czternastym dniu po opróżnieniu urzędu, wyznaczając datę wyborów na dzień wolny od pracy przypadający w ciągu 60 dni od dnia zarządzenia wyborów.
Art. 131.
1. Jeżeli Prezydent Rzeczypospolitej nie może przejściowo sprawować urzędu, zawiadamia o tym Marszałka Sejmu, który tymczasowo przejmuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej. Gdy Prezydent Rzeczypospolitej nie jest w stanie zawiadomić Marszałka Sejmu o niemożności sprawowania urzędu, wówczas o stwierdzeniu przeszkody w sprawowaniu urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej rozstrzyga Trybunał Konstytucyjny na wniosek Marszałka Sejmu. W razie uznania przejściowej niemożności sprawowania urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej Trybunał Konstytucyjny powierza Marszałkowi Sejmu tymczasowe wykonywanie obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej. 2. Marszałek Sejmu tymczasowo, do czasu wyboru nowego Prezydenta Rzeczypospolitej, wykonuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej w razie: 1) śmierci Prezydenta Rzeczypospolitej,
Averis, no coś Ty. Żadnych domysłów i cobybyłogdybizmu, twarde dowody się liczą. Póki co, takowych brak.
Samoloty spadały, spadają i będą spadać, bo technika nie jest doskonała. Każda katastrofa jest tragedią, obojętnie kto był pasażerem. Tu akurat główny problem polega na tym, że spadł samolot z najważniejszą osobą w państwie (oraz całym najwyższym dowództwem). Zadaniem rządu jest pozbierać się szybko, wybrać nowego i dalej robić swoje. A przyczyny wyjaśni śledztwo, mam nadzieję.
ja myślę, że wiele się nie zmieni. Wybory prezydenckie odbędą się szybciej i tyle. Przecież każdy z tych ludzi z Generałami włącznie miał zastępców, a zastępcy też mieli zastępców. Nie umniejszając tragedii nie zginęli ludzie jedyni mogący wykonywać te prace w państwie.
Co do 3 osób które rzekomo przeżyły to nie miałabym nadziei, szczególnie, że teraz podali, że 3 osoby nie wsiadły do samolotu więc pewnie to niedomówienie zrodziło nadzieję.