A co powiecie na temat True Blood (Czysta krew)? Właśnie kończę 5 sezon i jestem poważnie zaskoczona, pierwszy raz oglądam tak dziwny, a zarazem wciągający serial 🙂 Czasem mnie bawi swoją niemożliwością i głupotą, a główna aktorka jest wyjątkowo irytująca ale z miejsca mogę polecić. Nie spodziewałam się, że serial z tak wysoką oceną będzie właśnie taki. To nie typowe romansidło jakie do tej pory oglądałam.
A tak będąc już w temacie to ja chyba jestem maniakiem seriali (zawsze jak mi się jakiś sezon kończył i trzeba było czekać to wynajdywałam sobie cos nowego) i tak przeszłam przez Gossip Girl, 90210, Pamiętniki Wampirów a obecnie Awkward. Bezkompromisowo na 1 miejscu są Pamiętniki, ale to zapewne wynik tego że jestem pod wielkim urokiem Iana i Paula 😀 No bo jakby nie patrzeć wiele z nas ogląda seriale ze względu na obsadę - ja się czasem zastanawiam gdzie oni takie ciacha wynajdują? :P
Alnama mnie True Blood zanudziło na śmierć 😉 pierwszy sezon chyba nawet obejrzałam, ale potem leciało w tle i nawet nie słuchałam zwykle. Zupełnie mnie nie wciągnął. Wątek ten sam, co wszędzie: jakaś nastolatka (ew 20latka), sobie żyje normalnie i nagle spotyka tajemniczego faceta, zakochuje się, a ten jest wampirem. Może potem jest ciekawiej, ale nie miałam siły rzucać się w te setki odcinków. Może mnie w czasie świąt najdzie, jak się będę nudzić.
A ja tylko czekam na 90210 i Gossip girls. Oprócz tego 10 innych 😁 Ogląda ktoś Switched at birth?
Swoją drogą, gdzie można znaleźć seriale z ang napisami? Jak mi nikt na polski nie chce tłumaczyć, to choć te angielskie napisy by mi ułatwiły. A tak to się męczę, bo czasem dużo słów, których nie znam 🙄
Alnama mnie True Blood zanudziło na śmierć 😉 pierwszy sezon chyba nawet obejrzałam, ale potem leciało w tle i nawet nie słuchałam zwykle. Zupełnie mnie nie wciągnął. Wątek ten sam, co wszędzie: jakaś nastolatka (ew 20latka), sobie żyje normalnie i nagle spotyka tajemniczego faceta, zakochuje się, a ten jest wampirem. Może potem jest ciekawiej, ale nie miałam siły rzucać się w te setki odcinków. Może mnie w czasie świąt najdzie, jak się będę nudzić.
Ja true blood uwielbiam- za drugie dno (watki polityczne i spoleczne) i za teksty 🙂
Ja oglądam 🙂 Znalazłam kiedyś, jak wszystkie inne seriale się skończyły i tak już zostało. Teraz też już nowe odcinki są, więc przynajmniej jest co oglądać.
mrylka o to piąteczka 😁 Ja się wciągnęłam, serial nakłania czasem do refleksji, jest ciekawy i w ogóle fajny 🙂 Chyba sobie wszystkie odcinki od początku obejrzę, przynajmniej mi na dłużej starczy!
[s]Widział ktoś gdzieś cały spis kiedy co wraca? Niespecjalnie mi się chce wpisywać każdy z moich seriali po kolei, może komuś na jakimś portalu rzucił się w oczy od razu zrobiony spis 😉 :kwiatek:[/s]
Edit: o mam ! 🙂
Stacja ABC :
Poniedziałek, 24 września 20😲0 – "Dancing with the Stars" 22😲0 – "Castle"
Wtorek, 25 września 20😲0 – "Dancing with the Stars the Results Show" 22😲0 – "Private Practice"
Środa, 26 września 20😲0 – "The Middle" (godzinna premiera) 21😲0 – "Modern Family" 21:30 – "The Neighbors" (nowość!)
Kurcze po głębszej analizie ... źle mi seriale poukładali 😉 W zeszłym roku wybrałam seriale tak by codziennie mieć te 40 minut przyjemności, teraz nagle mam 4 w poniedziałek, 3 w piątek i niczego po środku :/ Kurcze lubiłam codziennie po uczelni do relaksującej kawki i ciastka coś sobie pooglądać, a następnego dnia omówić z koleżanką na porannym papierosku. Teraz przecież nie będę tracić 4h z życia w poniedziałek ale z drugiej strony wiem, że ciężko mi będzie je sztucznie na cały tydzień rozłożyć 😁
Mam takie dylematy, ze moje życie, albo jest super żałosne, albo godne pozazdroszczenia, że to mój jedyny problem :P
Ktoś ogląda Breaking bad? Jakies opinie 🙂? Czytałam to co tu wcześniej pisaliście, ale może ktoś jeszcze ogląda i mógłby coś napisac o tym serialu. Zastanawiam sie co zaczac, Supernatural czy Breaking bad 🙂
A ja właśnie jestem po "lekturze" pierwszego odcinka Revolution Na kolana nie powalił (juz bardziej do gustu przypadło mi Falling Skies) ale ponieważ trafiło w moje klimaty to na jesienne wieczory jak najbardziej mogę polecić 🙂
No i jestem po oglądnięciu nowego odcinka GA.... powiem tak: trochę się pośmiałam, popłakałam, ale miałam też parę opadów szczeny.... scenarzyści spisali się na szóstkę! Czekam do przyszłego tygodnia.... A kto oglądał Homeland , czekam z niecierpliwością na kolejny sezon a nagrody które zabrał są całkowicie zasłużone...
Dla mnie szczerze mówiąc Grey'si robią się tak obrzydliwie przedramatyzowani, że aż odechciewa mi się oglądać. Jeszcze tylko brakuje, żeby koniec świata ich zastał. 🤔
klikaj sobie zawsze zamiast playery po wejściu w odcinek to " Zobacz linki do pozostałych hostingów" ich jest zawsze więcej i wczesniej się pojawiają napisy :kwiatek: