Słówko o GRRM. Jak to nie było newsów o Tańcu? Czytacie "Not A Blog" na jego stronie? Co jakiś czas dzieli się nowinami. Niedawno pisał, że skończył kolejny rozdział i ma już ponad 1200 stron. Do końca jeszcze chyba daleko, ale ogólnie powiało optymizmem, bo ostatnio częściej pisze o postępie prac.
Seana Beana bardzo lubię w filmach, ale tutaj wolałabym kogoś mniej znanego. Za bardzo kojarzy mi się z tym nieszczęsnym Boromirem.
Może to niezbyt patriotyczne, ale polskich seriali ostatnich lat nawet kijem nie tykam. Weźcie mnie nie straszcie (pośrednio) wizją Pieśni w wydaniu TVN. 😵
A jak tam Battlestar Galactica? Podoba się? Podoba się - z mojej strony dużo ok! 😉 Co prawda nie mnóstwo, ale serial mnie wciągnął i zamierzam kontynuować z nim przygodę na dalsze sezony. Dwuodcinkowy pilot wydał mi się jednak lepszy niż pierwsza seria. Był jakiś... mroczniejszy? Jedynym mankamentem (oprócz nietrafionego doboru kilku aktorów) jest to, że twórcy zaliczają trochę wpadek w prowadzeniu fabuły - uproszczeń, niekonsekwencji, a nawet sytuacji, które urągają wszelkiej logice. Pierwszy lepszy przykład - atak na rafinerię i sposób załatwienia Cylońskiej floty, która ścigała "uciekinierów". Ale i tak się podoba. Dzięki Deidre za polecenie. 🙂
Jeszcze Karolak musiałby się gdzieś wcisnąć 😂 Pewnie daliby go na Jaskra... Przecież Jaskier to taka humorystyczna postać, więc - jak w mordę strzelił! - rola stworzona dla Karolaka. 😵
Słówko o GRRM. Jak to nie było newsów o Tańcu? Czytacie "Not A Blog" na jego stronie? Co jakiś czas dzieli się nowinami. Niedawno pisał, że skończył kolejny rozdział i ma już ponad 1200 stron. Do końca jeszcze chyba daleko, ale ogólnie powiało optymizmem, bo ostatnio częściej pisze o postępie prac. Szczerze mówiąc, to pierwszy raz zauważyłem, że coś takiego w ogóle istnieje. 😡 Dobrze, że się coś dzieje w temacie. 🙂 Może w ramach promocji celują z premierą do czasu wyświetlenia serialu?
Bardzo chętnie pana B. obejrzę w roli Starka, a radochę z oglądania zepsuje mi jedynie świadomość, że go zaraz szlag trafi. Do czego w zasadzie powinnam się już zacząć przyzwyczajać :P
Pan Waldau kojarzy mi się tylko i wyłącznie z Black Hawkiem. Ale niech będzie.
Potencjalnej Cersei za mało ladacznicą z oczu patrzy 😉 Głupią ladacznicą, dodam :P
[quote author=Niewidzialna link=topic=205.msg501752#msg501752 date=1267221063] No to ładnie się dzieje teraz w skinsach:P Ale tak w zasadzie to dlaczego Cook jest na wolności? Czyżbym nie zrozumiała czegoś co powiedział? Ale wydaje mi się, że nic nie mówił o tym...
Cook uciekł i jest poszukiwany 🙂 [/quote] Aha, dzięki! :kwiatek:
[quote author=arivle link=topic=205.msg503439#msg503439 date=1267375078] a czy gdzieś w necie można obejrzeć plotkarę? Na youtube na ktoryms kanale jest w częściach, wiecie może? 👀
wiecie może kiedy będzie nowa seria 90210? [/quote]
2 sezon się przecież nie skończył? Tak? Wraca w jakoś 9-11 marca. A 3 sezon to najwcześniej we wrześniu jeśli w ogóle będzie, bo jakoś na początku lutego jeszcze nie dogadali się czy powstanie.
Deidre - super, czyli jednak nie zapomniał o swoich fanach 🙂 Ja nie-blog omijałam licząc, że właśnie w "Ice&fire update" znajdę najaktualniejsze informacje o "Dance with the dragons". Jaka ulga, że jednak coś się dzieje w sprawie mojej ulubionej sagi 🙂
A jeszcze odnośnie TVN-u - odnoszę wrażenie, że producenci są przekonani o bezdennej głupocie odbiorców, którzy kupią wszystko, niezależnie od poziomu. Niestety okazuje się, że rzeczywiście to kupują. Niby zdają sobie sprawę z miałkości takich ambitnych "Majek" (przynajmniej niektórzy), ale na bojkot jednak się nie decydują, tym samym godząc się na mnożenie "Majce" podobnych bytów, których oglądanie jest ciężką obrazą dla inteligencji widza... chyba dlatego ograniczyłam telewizor do minimum, czyli znoszenia go jako tła do posiłków. I tak polska telewizja potrafi tylko samą siebie przebijać w wymyślaniu coraz głupszej rozrywki. Ja nie wiem, czy oni się boją, że cokolwiek ambitniejszego nie zostanie zaakceptowane przez ciemny lud? 😵
Boromira mi się nie czepiać 🤬 😉
Bardzo chętnie pana B. obejrzę w roli Starka, a radochę z oglądania zepsuje mi jedynie świadomość, że go zaraz szlag trafi. Do czego w zasadzie powinnam się już zacząć przyzwyczajać :P
Pan Waldau kojarzy mi się tylko i wyłącznie z Black Hawkiem. Ale niech będzie.
Potencjalnej Cersei za mało ladacznicą z oczu patrzy 😉 Głupią ladacznicą, dodam :P
A z seriali to tylko Third Watch oglądałam.
Ja bardzo ucieszyłam się z zaproponowanejh przez HBO Danaerys - właśnie tak ją sobie wyobrażałam!
To będzie prawdziwa gratka dla fanów seriali ''Dr House'' i ''Plotkara''. Hugh Laurie i Leighton Meester spotkają się na planie filmowym i... będzie gorąco! Chcecie poznać szczegóły? Zdjęcia do filmu ''The Oranges'' jeszcze się nie rozpoczęły, ale już mówi się o nim jako o jednej z najbardziej wyczekiwanych produkcji roku. Hugh Laurie wcieli się w mężczyznę, który tuż przed świętami Bożego Narodzenia uwodzi córkę swoich przyjaciół (zagra ją właśnie Leighton Meester). Reżyserem ''The Oranges'' jest Julian Farino, a scenarzystami tej czarnej komedii są Jay Reiss i Ian Helfer. Zdjęcia mają ruszyć w kwietniu w Nowym Jorku.
Battlestar Galactica - cieszę się, że się podoba 🙂 Serial ma lepsze i gorsze momenty, ale warto i polecam każdemu chętnemu. Chociaż jak dla mnie mogli skończyć w połowie 4 serii. Przez te wszystkie odcinki tak zamotali, że na koniec ludzie oczekiwali nie wiadomo jakich cudów, a dostali... no nie do końca mi się podobało. Aktorzy dla mnie raczej bez zgrzytów. Co do głupot i głupotek nie będę się spierać, bo się zgadzam.
HBO / Pieśń - coś się dzieje i mnie to bardzo cieszy, ale nawet jak wyda wreszcie Taniec to jeszcze ma do napisania następne części. Boromira się nie czepiam. Czepiam się doboru aktora, który za bardzo mi się kojarzy z pewnymi rolami. Ale ja uwielbiam Starków i mam ogromne wymagania co do aktorów. Bean mi nie pasuje wyglądem. Była super strona z propozycjami fanów odnośnie obsady, ale zniknęła 🙁 Niektóre bardzo mi się podobały (nawet bardziej niż oficjalne). Cersei wcale nie jest taka głupia. To znaczy jest głupia i to bardzo, ale zarazem sprytna i (do pewnego momentu?) świetnie sobie radzi. Aktorka wyglądem pasuje mi idealnie. Dobra, starczy OT książkowego 👀
SPOILERY DO GALACTICI Wydaje mi się, że większość głupotek to chyba kwestia ograniczeń czasowych przypadających na jeden odcinek - bodajże 43 minuty? Przynajmniej taką mam nadzieję... 😉 Pilot był dla mnie pod tym względem dosyć spójny. Serial momentami już niestety nie. W sumie były tylko dwa większe "zonki" w I serii - sytuacja, którą przytoczyłem wcześniej i sposób, w jaki Kara powróciła do domu. Dla mnie przesada...
Pilot był też na swój sposób mroczniejszy: ludzie są zaszczuci, często muszą czynić rzeczy złe, byleby fizycznie przetrwać. A w I serii jakoś dużo im uchodzi - w sumie bezkrwawo rozwiązany bunt więźniów, Kara nie zostaje spisana na straty, nowi piloci okazują się całkiem niegłupi, klęska Zareka w wyborach... Sam pomysł politycznych przepychanek dla mnie naciągany - wojskowi nie interweniują do czasu, gdy Roslin namawia Starbuck do złamania rozkazu? 🤔 Jedna egzekucja i "miękkie" tortury wiosny nie czynia... 😉
Co do aktorów, to żadnych "obiektywnych" obiekcji 😉 nie mam. To raczej sytuacja z gatunku takich, że patrzysz na kogoś i od pierwszych sekund taka osoba zaczyna cię irytować. U mnie padło na Panią Prezydent i Baltara - przeszarżowana kreacja moim zdaniem.
Treść jest licha, niby, że porusza kontrowersyjne tematy jak aborcja, przygody na jedną noc i takie tam - osobiście mnie nie rusz jakoś fakt, że przyjaciółki plotkują o takich sprawach. Po dwóch pilotażowych odcinkach w zasadzie wychodzi na to, że łatwo przewidzieć ciąg dalszy, jednak można się pokusić o stwierdzenie, że montaż jest ciekawy, inny, wyróżniający jak na polskie warunki 😉 Ot, jeden odcinek można zobaczyć i tyle 😉
Oryginalny tytuł: Pasión Polski tytuł: Sidła namiętności Gatunek: Telenowela, Romans, Kostiumowy Kraj i rok produkcji: Meksyk, 2007-2008 Wyprodukowany przez: Televisa
W telewizja Puls . Wszystko co można sobie w latynoskiej telenoweli wymarzyć. 😍 😍 Wbrew plakatowi -nie jest to historia o gejach. Potem leci : Twarz Analii (El rostro de Analia) -ale jakoś mi się tytuł źle kojarzy i wolę nie zaglądać /oksymoron czy co?/ 😂
Znany z "Przyjaciół" Matt LeBlanc już wkrótce pojawi się w nowym serialu komediowym, zatytułowanym "Episodes". Wiadomo już kto zagra u jego boku. Będzie to dwójka brytyjskich aktorów: Claire Forlani (CSI: NY) i Stephen Mangan ("Free Agents"😉.