Forum towarzyskie »

wasze ulubione seriale

Znalazłam fragment serialu "Skins" kiedy Chris poszedł na rozmowę kwalifikacyjną i musiał sprzedać kubek herbaty 🙂

http://www.joemonster.org/filmy/22013/Jak_sprzedac_kubek_herbaty_
ktoś mi jest w stanie powiedziec dlaczego serial Ally Mc beal kończy się w połowie 5 serii? Nic nie wiadomo nagle  wątek się urywa i co? koniec? o co do cholery biega? 👿 🍴 😀iabeł:
zabeczka17,  pomyłka.  Dlaczego miał się urwać?
Swoją drogą Ally Mc Beal to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek widziałam.
no to ktoś mi pocisnął niezłego wała ;] oglądałam ostatni odcinek 5 seri- czyli 21 tak?
ostatni odcinek nazywa się 'bygones', czyli 22, nie 21 'all of me'
Chociaż nie, poczekaj, to nie było tak. ona jechała do nowego jorku, żeby Maddie się lepiej żyło.
Swoją drogą Ally Mc Beal to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek widziałam.

IMHO niestety 5 sezon burzy trochę wspaniałość serialu jako całości. Ale pierwsze 4 - cukiereczek!
Koniczka, dla mnie sam serial + jakby własne wspomnienia tego jak byłam mała (8? 10? lat), leciało to w piątkowy wieczór o 21 albo 22, mama zawsze piekła ciasto, a moja starsza siostra przyjeżdżała wieczornym pociągiem z Warszawy.
Jak byłam mała też lubiłam Ally, zwłaszcza tego blondyna co dead'nął w pierwszym sezonie.
JARA, znaczy Bill? on był oryginalnie brunetem, dopiero jak guz mu się powiększył, to się utlenił.
Ally i jej wieczne problemy..,.. troche mało zrozumiałe jak dla 14 letniej gówniary  😍 ( w tym okresie oglądałam go namiętnie ) ;] Nie zapomne jak wyłam przy smierci jej ukochanego Biliego... czarna rozpacz , przezywałam to chyba z kilka dni ;]
Dzisiaj oglądając ten serial wspominam stare czasy ;] Moim faworytem jest oczywiście Ziółko i jego ukochany Stefan  (który zginął śmiercią tragiczną podany jak  potrawa w chińskiej restauracji😀 🤣 )i te jego jąkanie ...czad 😀

A Billy kopnął w kalendarz w serii 3 ;]
zabeczka17, Johny był najlepszy zawsze jak śpiewał Barrego White'a, Fishyzm. Też ryczałam. I ryczę jak oglądam. On ją na prawdę kochał.
ja patent z Barym jest niezaponiany 😀😀 mam tą piosenke nagrana w mojej mp3 😀 świruje z tą muza na bierzni 😀
Ziółko mnei rozwalał swoim intelektem ;] Był niesamowity 🙂
A Lucy Liu grająca LIng to niedościgniona zimna sucz serialu D: kapitalna rola 😀
Mi najbardziej ze wszytskich menów  bohaterki przypadł do gustu Bon Jovi 😀 może to dlatego ze mam zamiłowanie do rockowców 😀 i tego typu urody u meżczyzn 😀😀:  Szkoda że wystepuje zaledwie w kilku odcinkach .
5 seria mnie znudziła na początku. Ci młodzi na arenie prawa to była totalna pomyłka...
Żałuję że nie kręca dalej Ally.... Ludzie wolą ładować kasę w Sex w wielkim mieście jak w intelektualny balsam dla mózgu jakim jest Ally Mc Beal
Koniczka, dla mnie sam serial + jakby własne wspomnienia tego jak byłam mała (8? 10? lat), leciało to w piątkowy wieczór o 21 albo 22, mama zawsze piekła ciasto, a moja starsza siostra przyjeżdżała wieczornym pociągiem z Warszawy.

Też wtedy oglądałam! Ja strasznie żałuje, że Robert Downey jr się zaćpał i go wywalili z obsady. Fajnie by było jakby Ally z nim skończyła...
e tam dla mnie by było lepiej jakby miała gorący związek z Johnem Bon Jovi 😀 ciasteczko 😀
zabeczka17, mama też zawsze mówiła, że Bon Jovi jest niesamowicie przystojny >___> ja tam go nie lubiłam, wolałam ,żeby Ally była z Larrym. A tak na prawdę to od początku chciałam, żeby była z Billem. On był jednak najfajniejszy.
fakt szkoda że go uśmiercili ;(
Chciałabym aby wznowili serial... ehhh
To ja zdecydowanie najbardziej lubiłam zawsze Larrego, jakoś mam słabość do facetów z poczuciem humoru 😉 A ja Billy umarł to ryczałam jak bóbr. Za jakoś Bon Jovi mnie w ogóle nie wzruszył - ogólnie dla mnie 5 sezon taki trochę naciągany i przesadzony jest.
W 5 serii wkurzała mnei najbardziej ta różowa stara baba ( w sensie aktor grający kobietę),
dwójka młodych prawników- żenada  postacie bez wyrazu
no i  że połowa obsady odeszła....: Ling ( sędzina), Georgia ( ??), Ziółko ( jako śpiewak mariachi tragedia), co się stało z tą starsza blond eks Fisha panią sędziną? No i nagle zniknęła współlokatorka Ally.
jakieś dziecko z pomyłki genetycznej... pffff...
nie wiem kto pisał scenariusz ale mu to totalnie nie wyszło
poddaje sie. zamiast pisac report ide chyba ogladnac sobie choc jednego dextera  🤬
obejrzał 3 odcinki Dirty Sexy Money. Super! właśnie takie serialu szukałam  😍 żadnych lekarzy, kasa, afery, tajemnice i prawnik do tego.

zatem, Jara dzięki wielkie  :kwiatek:
DSM jest super, ale niestety 2 sezon już im się skiepścił 🙁
2 sezon też był dobry, szkoda że się na nim skończyło :/
Mi osobiście się nie podobał, coś w deseń Mody na sukces się z tego zrobiło...
Niedawno Ally znów była na Fox'ie. Brakuje mi takich seriali, rewelacyjny był.
Johny rządził, oczywiście  🙂
Ej ale Ally kończy się tak że wyjeżdza do Nowego Jorku bo  jej córka przechodzi lekkie załamanie związane z problemami w szkole?  Bo ja już niczego pewna  nie jestem .. ehh czmeu zakończyli ten serial ... w dodatku ona bez kolesia? Nie pasuje mi to 🙁🙁
Skins 1x1 z napisami

A propo Skins... dopiero przed chwilą odkryłam, że Dev Patel grał Anwar'a oraz ....główną rolę Jamal'a w Slumdog'u.
Taki mi się wydawał podobny, gdy oglądałam serial  😁
Miałam to napisać. Mimo, że jest z rodziny hinduskiej świetnie zagrał araba/muzułmanina w Skinsach.
bo hindusi fajni są 🙂 jak mi zabili hindusa w moim ulubionym serialu to wyłam jak debil ;p lubiłam kretyńską postac kreowaną tamże... mowa oczywiście o House MD. oglądany jedynie w oryginale na komputerze, bo w tv mi działa na nerwy... no i oczywiście z drżeniem oczekiwanie na każdy nowy odcinek z sezonu 6-go... choć, mimo totalnego zakręcenia na punkcie serialu, uważam, że czas kończyć... musi zawsze zostac lekki niedosyt... lepsze to niż odruch wymiotny, bo co za duż, to nie zdrowo...

drugi mój serial to True Blood... strasznie stereotypowe ukazanie tego gorszego oblicza Ameryki, trochę za dużo przekleństw (nawet ja w najlepszym momencie złości tyle nie klnę ;p ) i bezsensownie umiejscowione kły wąpierzy 😉 , ale wciągnęłam się, chcąc wiedzieć (oglądałam z płyty...do czasu, aż mi się nie zepsuła stacja dysków ;/ skończyłam na 2 odcinku 2 sezonu) kto teraz zabija 😀

trzeci serial to ciepłe i swojskie Ranczo 🙂

kiedyś szalałam na punkcie Seksu w wielkim miejscu i Ally...

teraz tak naprawdę tylko House, Top Gear ( to, co poprostu oglądam... Top Gear ma tyle z serialem - choć, skoro są serie, to może naciągnąć trochę nazewnictwo :P ) i True Blood... no i Alternatywy 4, Zmiennicy i Dom, ale kiedy teraz są powtórki Alternatyw jestem jeszcze w pracy i mogę pomarzyć ;/ a reszta jest nie powtarzana...

aa! właśnie! może ktos z Was pamięta serial z 1989 roku o nazwie Orły (Aquile w oryginale)... serial był włoski, dział się w szkole lotniczej...było kilkunastu adeptów sztuki lotniczej ( moja pierwsza maszynowa miłość - Spitfire i Tornado... mrrr 😉 ) , każdy miał tez dziewczynę w pobliskiej szkole dla modelek... serial emitowała NTW ( w ramach Polonii 1)... podobno był rok/dwa lata temu przez Polonię 1 emitowany...  ten serial szalenie mi się podobał, był pierwszym "poważniejszym" serialem oglądanym świadomie 🙂 może ktoś gdzieś go ma? ;> znaleźć go nie idzie... a na VHSie mi się skasował kilka lat temu..miałam ze 2 odcinki nawet
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się