Forum towarzyskie »

Kto/co mnie wkurza na co dzień?

Wkurza mnie strasznie pogoda przez co moje kolano po kontuzji daje osobie tak znać, że już kilka łez poleciało...  🙁
Wiecie co mnie dziś wkurzyło? Egzamin,3 osoby-2 dziewczyny i 1 chłopak,ewidentnie faworyzowany przez egzaminatora: proste pytania,połowę i tak poplątał i nie powinien był zdać.Ja rozumiem,że u mnie na wydziale wiele uważa,że kobiety nie nadają się na prawników,ale ja akurat mam charakter faceta w kobiecej skórze i nieziemsko mnie wkurzyło,że dostał tak rażąco proste pytania.
Może chłopak był znajomym egzaminatora? Czy faworyzowanie mężczyzn na wydziale to powszechne?
W ogóle coraz większe zamieszanie z tym, co człowiek nosi w majtkach. Ta poprawność czy jak to zwać.
Spotkałam się z określeniem "weterynarka". O! Nawet program to podkreśla na czerwono. Myślałam, że slang/błąd no takie nic. A tu się okazało, że nie. Poprawność. Jak z panią marszałkinią. O! Też podkreśliło.
Weterynarka! Boże, widzisz i nie grzmisz. Pani kapitan będzie kapitankinią? Czy kapitanką?  🤔wirek:
a kierowca będzie... kierownicą? 😉 kierownik też?
DressageLife ja też na prawie, mnie najbardziej powalił kiedyś pewien egzamin pisemny, na którym byliśmy podzieleni na 2 grupy- jedna to byli mężczyźni, druga kobiety. Panowie dostali całkiem sympatyczne pytania, dodatkowo wyniki z egzaminu mieli chyba 2 dni wcześniej niż my. Nigdy nie zauważyłam jakiejś większej faworyzacji mężczyzn, aż do czasu tego egzaminu ...
Ja też nigdy,poza jednym wykładowcą z logiki który robił na ćwiczeniach dowcipy o kobietach-zawsze starałam się nie szukać takich problemów,ale na tym egzaminie siedziałam i aż nie mogłam tego zignorować: dostał pytanie o opiniowanie psychiatryczne i powiedział tylko o powołaniu dwóch biegłych do opiniowania,czy należy umieścić na obserwacji w zakładzie psychiatrycznym (to połowa odpowiedzi na pytanie) -w dodatku stwierdził, że obserwacja ta trwa 4 tygodnie,a nie że DO 4 tygodni i można przedłużyć,ale nie więcej niż 8 tygodni.Ja dostałam pytanie o przesłanki tymczasowego aresztowania i wymieniłam wszystkie poza jedną i nie pomyliłam się nigdzie  :/
No u nas to był egzamin z prawa europejskiego, wydawałoby się więc, że w dobie parytetów, gender itp wykładowca jeszcze takiego przedmiotu nie będzie się bawił w takie podziały no ale cóż ... 
Ja miałam na studiach wykładowcę z historii ubiegłego wieku, który mówił wyłącznie o seksie - tzn. kto w historii ,od Kleopatry zaczynając, się z kim kochał. A na koniec semestru zrobił nam egzamin z pieśni żołnierskich, ale mniejsza z tym. Dochodząc do meritum: faworyzował te dziewczyny, które na egzamin poprzychodziły w króciutkich miniówach i z cyckami prawie na wierzchu. Wszystkich chłopaków ulał i dziewczyny, które jak sam nam oświadczył, nie za bardzo się przyłożyły do detali 🤦... . Skarga poszła, egzamin powtórzony - zdało 100% przy dodatkowej osobie w komisji.
A mnie dziś wkurzyła moja uczelnia która nie słyszała o czymś takim jak podanie o przedłużenie terminu złożenia indeksu (dziś mija termin), i jestem teraz w czarnej dupie bo facet od którego potrzebuję wpisu jest na urlopie a baba w dziekanacie nie wie co ja mam w takim wypadku zrobić  👿
Idź do dziekana,ma prawo dokonać tego wpisu.
jeśli Twoja ocena jest w protokole (który wykładowca powinien oddać do dziekanatu), to mogą Ci ją wpisać w dziekanacie z adnotacją zgodności
dziewczyny, dzięki  :kwiatek:
Postawa - jestem pępkiem świata.
-bibi22-, u nas na studiach za to krążą legendy o jednej pani profesor, że na egzaminy u niej trzeba być możliwie niechlujnie ubranym, uczesanym i koniecznie nieumalowanym 😁. To jej wyznaczniki, że ktoś uczył się tak ciężko, że nie miał czasu nawet sobie włosów uczesać 😀
he he u mojej mamy było podobnie, może to ta sama? 😂
Plus zadnej bizuterii 😉 ? Skad ja to znam 😉
Przysiegam jeszcze raz uslysze o infekcjach intymnych i ten ,,rzygam tecza ,, glosik - Nie musi pani bla bla bpa Iladian direkt plus -to radio laduje w smieciach. Noszc holera jasna ilez mozna o ty m sluchac ? Szczegolnoe przy posilku. 👿  😵
Przysiegam jeszcze raz uslysze o infekcjach intymnych i ten ,,rzygam tecza ,, glosik - Nie musi pani bla bla bpa Iladian direkt plus -to radio laduje w smieciach. Noszc holera jasna ilez mozna o ty m sluchac ? Szczegolnoe przy posilku. 👿  😵

Albo przy dzieciach, które potem to powtarzają wśród ludzi.. chociaż dla mnie najgorsze są reklamy leków na potencję  😉

Wkurza mnie, że próbuję zrobić generalne porządki w mieszkaniu i nie potrafię pozbyć się wszystkich zbędnych rzeczy. Zebrało się kilka worków ale nadal mam mnóstwo ubrań, w których od lat nie chodzę (oczywiście, że będę chodzić!), gazety (jasne, że przeczytam je po raz drugi!) czy zeszyty ze studiów a nawet jeszcze z liceum (przecież komuś się przydadzą za kilka lat..)  🤬
Wkurza mnie nowa moda na dietę bezglutenową , nagle wszyscy są uczuleni na gluten, w sklepach jedzenie bezglutenowe 3 razy droższe, powstają restauracje bezglutenowe....W moim ulubionym radiu Chilli Zet ciągle gadają o glutenie  Wczorajsza rozmowa z koleżanką, która postanowiła, że wyłączy ze swojej diety gluten a nawet nie potrafiła powiedzieć dlaczego jest taki szkodliwy...Ciekawe jaka dieta będzie modna za rok 😉
smarcik wiem co czujesz.... ja, odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży, zaczęłam w ten sposób ogarniać mieszkanie. Wiesz ile worków ubrań wyniosłam? ile gazet, figurek, i innych "przydasię" ? i wcale dużo miejsca mi nie przybyło i nie zrobiło się wcale sporo luźniej.

Po prostu to WYRZUĆ! nawet nie zauważysz, że nie masz. . . mam też taki sposób, ze jeśli kupię 1 rzecz, muszę wyrzucić 2 stare, dotyczy się to głównie ubrań. Nie wiem, czy nie zwiększyć do 3 ...
Wkurza mnie nowa moda na dietę bezglutenową , nagle wszyscy są uczuleni na gluten, w sklepach jedzenie bezglutenowe 3 razy droższe, powstają restauracje bezglutenowe....W moim ulubionym radiu Chilli Zet ciągle gadają o glutenie  Wczorajsza rozmowa z koleżanką, która postanowiła, że wyłączy ze swojej diety gluten a nawet nie potrafiła powiedzieć dlaczego jest taki szkodliwy...Ciekawe jaka dieta będzie modna za rok 😉

Sorry ale nie wszyscy ulegaja tej diecie z wlasnego wyboru. U mnie to kwestia miec tarczyce albo jej nie miec. I wkurzaja mnie takie wpisy jak twoj.
smarcik, Mistrzem w tej materii jest rmf. Godzina 22.00 i jedziemy ciągiem kilka reklam o viagrze. No litości 😵
zabeczka17 , nie mówię o ludziach chorych na celiakię albo ludziach u których rzeczywiście jest wskazana ta dieta tylko o takich, którzy gdzieś o tym podsłyszeli nie wiedzą dlaczego ale są ''bezglutenowi'' i głoszą, że wszystko co zawiera gluten to trucizna. Myślę, że osoby, które rzeczywiście muszą zrezygnować z glutenu wiedziały o tym wcześniej a nie nagle jak stało się to hitem i doskonałym chwytem marketingowym.
martkagd, to sobie pomyśl, że nie musisz tego kupować, a dzięki tej "modzie" ludzie uczuleni mogą w końcu zrobić zakupy jak człowiek nie musząc wszystkiego zamawiać on-line. Produkty dla diabetyków też cię wkurzają? A dla wegetarian?
Myślę, że osoby, które rzeczywiście muszą zrezygnować z glutenu wiedziały o tym wcześniej a nie nagle jak stało się to hitem i doskonałym chwytem marketingowym.

To moim zdaniem powinnaś zostawić myślenie innym.
Dla mnie być może ta ,,moda" jak ją zwiesz uratuje kogoś i przejdzie się na badania.
Bo skoro odstawienie glutenu pomoże, to da to  do myślenia dlaczego tak się dzieje i osobnik zastanowi się nad swoim zdrowiem.
Cholernie dużo osób żyje w niewiedzy jak gluten może im zaszkodzić i nie muszą mieć celiakii czy Hashimoto- mogą mieć stany pośrednie, dopiero co ,,tworzące" daną jednostkę chorobową.
Myślisz ze tylko osoby chore powinny jeść bezglutenowo? Mam czekać aż mi organizm rozpierniczy tarczycę do końca żeby dopiero przejść na dietę? i być przez to poza nawiasem twojej oceny?
I ciesze sie że powstają bezglutenowe restauracje. Oby było ich  jak najwięcej. A bezlgutenowe żarcie nie jest drogie.
Jeśli wkurza cię niewiedza w tym temacie to uważam że  ty również prezentujesz jej brak.
Nie zauważyłam, żeby nagle wszędzie trąbili o produktach dla diabetyków ,propagowali wegetarianizm  oraz że ludzie którym nic nie dolega zaczęli się odżywiać  jak diabetycy 😉 Piszę o grupie ludzie, która poszła za modą a nie rzeczywiście im coś dolega. Wkurza mnie propagowanie odzywania się bezglutenowego w nadmiarze. Myślę, że niektórym to rzeczywiście pomogło ale w większości ludzie przeszli na tą dietę bez konsultacji z lekarzem i wyrządziła sobie więcej szkód niż pożytku !
Dzięki temu "całemu halo" z glutenem dowiedziałam się w końcu, że problemy trawienne, które miewam po spożyciu produktów glutenowych, to nie moje dziwactwo i widzimisię, jak niektórzy mi sugerowali, tylko problem związany z chorobą tarczycy. Wcześniej poszukując komfortu wyeliminowałam z diety gluten metodą prób i błędów, tfu, co ja plotę, podążyłam za modą.

Myślę, że niektórym to rzeczywiście pomogło ale w większości ludzie przeszli na tą dietę bez konsultacji z lekarzem i wyrządziła sobie więcej szkód niż pożytku !

Wyeliminowanie glutenu z diety nie zaszkodzi nawet zdrowemu człowiekowi i w perspektywie czasu wyjdzie mu raczej na dobre.
martkagd   jakie szkody masz na myśli? Jakie szkody wywołuje odstawienie glutenu? 🤔
zabeczka17 , twoja opryskliwość i jad na tym forum zawsze mnie zadziwiała, więc nie mam ochoty na dyskusje z Tobą skoro już w pierwszym zdaniu obrażasz 😉

martkagd, więc skoro na pytanie żabeczki nie chcesz odpowiedzieć, to mi odpowiedz - jakie to szkody dla organizmu, tudzież dla społeczeństwa, może uczynić rezygnacja z glutenu? Ty wiesz w ogóle, co to ten gluten jest, czemu dzieciakom (jednym prędzej, drugim później) ten gluten się powolutku do diety wprowadza, dawkuje? 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się