Jak jeszcze stałam w pensjonacie w moich rodzinnych stronach to właściciel stajni umieścił mi szafkę nad siodlarnią (pośród siana :lol🙂, bo w środku zajmowały za dużo miejsca. Teraz mam trochę łatwiej, bo sama dysponuję miejscem. Jak zacznę mieć więcej swoich czapraków niż stajnia dla kilkunastu koni to zacznę się martwić 🤔wirek:
Anko-znawczynie, przyszłam z prośbą o poradę. Czy stare pady Stone Grey i Kobalt (może ktoś jeszcze je pamięta) są łatwo sprzedawalne, czy raczej będę się bujać. Pytam, bo wpadły mi w oko pady o przepięknych kolorach, z czego trzy mnie dosłownie powaliły na kolana, do tego stopnia, że nie potrafię się zdecydować, który z trzech i prześladuje mnie pomysł, że może wszystkie trzy. Ponieważ nie potrzebują tylu padów, pomyślałam o sprzedaży tych Anek, ale nie wiem, w jakiej kolejności przystąpić do działania: najpierw sprzedać, czy najpierw kupić. Oto jest pytanie. 🤣
Chwilowo, to sprzedawanie wszystkich szmat świata to bujanie się IMO. Nie widać, żeby szczególnie coś schodziło z ogłoszeń.
Też to zauważyłam. Odkąd wszystkie firmy zaczęły wychodzić z regularnymi, coraz większymi (Anky ten już nie ma tylko tych 8, dodatkowo wychodzą limitowane we wzorki i duperelki) i coraz częstszymi kolekcjami limitowanymi, to czapraki zaczęły iść z ogłoszeń jak krew z nosa. Czas zacząć dokładniej myśleć nad swoimi zakupami. 😀
Ale też dziś żadna łaska kupić pad np York za stówkę i nie prosić się o 2 letni czaprak od kogoś- myślę że to dużo zmieniło, bo jeszcze niedawno na rynku nie było w zasadzie nic ładnego.
Potrzebuję pomocy 🤔 Czy jest jakaś różnica między BLACK z wiosennej kolekcji a Black BIRD z jesiennej kolekcji ? Oba opisane są jako czarne ze złotym brokatem 🤔 🤔
Przyszedł dziś do mnie (chyba ostatni w internetach) black z promocji ale obiecałam go już kolezance i teraz jest problem.... bo to była miłość od pierwszego wejrzenia 😡
Edit Już znlazłam, był błąd w opisie - blac bird ma srebrny brokat 🙁
Wyprałam mojego Titanium w pralce i mam po brokacie. 😵 Wszystko zeszło... Czy to moja wina, czy cos z tym padem bylo nie tak?
U mnie lightgold się tak zachował. Reklamuj, mnie uznali. Im więcej dostaną takich informacji tym bardziej zadbają o trwałość. Mnie co prawda padu nie wymienili, bo już był brak w magazynie, ale mogłam zachować stary i sklepowi oddali kasę - no i mam dodatkowy, bo tak mi zaproponowano i z radością się zgodziłam. Aaaa, na dwóch pozostałych brokat się trzyma.
[quote author=jędza link=topic=202.msg2814319#msg2814319 date=1538738513] Pytanie żółtodziobowe 😡 - czy pady z kolekcji zimowych i letnich różnią się wypełnieniem, materiałem itp czy tylko kolorami? [/quote]
Tylko kolorem. Nie kojarzę, żeby jakakolwiek firma miała czapraki dedykowane na zimę. Tylko ciuchy kolekcyjne rzeczywiście zimowe.
Jako, że jestem zielona w temacie Ankowym a strasznie strasznie chodzi mi po głowie pheasant mam pytanie do bardziej zorientowanych w temacie 😡 Czy teraz w przedświątecznym szale będzie się dało upolować padzik taniej niż te powiedzmy -20% z darmową wysyłką? Czy lepiej brać i nie marudzić, że się potem wyprzeda? 🙄
Jako, że jestem zielona w temacie Ankowym a strasznie strasznie chodzi mi po głowie pheasant mam pytanie do bardziej zorientowanych w temacie 😡 Czy teraz w przedświątecznym szale będzie się dało upolować padzik taniej niż te powiedzmy -20% z darmową wysyłką? Czy lepiej brać i nie marudzić, że się potem wyprzeda? 🙄
Lepiej brać u nie marudzić. Na więcej niż -30% są tylko te najmniej chodliwe, praktycznie tylko w GNL. Zdarzają się u nich jakieś pojedyncze sztuki tych bardziej pożądanych odcieni, bo chyba dość dużo ich zamawiają, ale raczej te -20% to maks w większości sklepów.