Sivrite, zdjęcia do katalogu były robione ponad rok temu, sporo ZANIM zaczęłam suszyć głowę ekipie ANKY o poprawki. Ponieważ cykl produkcyjny trwa długo i cała kolekcja jest robiona z wyprzedzeniem, producent jak tylko zatwierdził nowy wzór czapraka, przekazał mi, że postara się zrobić wiosenną kolekcję z nowym, ale nie mogą tego zagwarantować, bo może nie zdążą wprowadzić zmian. Wygląda jednak na to, że się udało 🙂
Sivrite, zdjęcia do katalogu były robione ponad rok temu, sporo ZANIM zaczęłam suszyć głowę ekipie ANKY o poprawki. Ponieważ cykl produkcyjny trwa długo i cała kolekcja jest robiona z wyprzedzeniem, producent jak tylko zatwierdził nowy wzór czapraka, przekazał mi, że postara się zrobić wiosenną kolekcję z nowym, ale nie mogą tego zagwarantować, bo może nie zdążą wprowadzić zmian. Wygląda jednak na to, że się udało 🙂
Na 99% w katalogu są zdjęcia jednego, przykładowego padu, który jest tylko przerobiony kolorystycznie, by pasować do rzeczywistości. Więc chyba po prostu nie wyrobili się ze zrobieniem tej przykładowej foty czapraka z nowym pikowaniem. :P
Piękny ten Blue Marlin. Różnice w zdjęciach katalogowych Anky, a w rzeczywistości już mnie trochę bawią. 😀 Marlin w katalogu i na żywo to dwa inne pady, o ile zdjęcie Karusiowej nie przekłamuje. To samo z Pisciną. Czyli powtórka z rozrywki z Marone i Cognaciem. Czekam na fotę taką, jak co sezon, padów powieszonych na płotku, na tej focie zazwyczaj o wiele więcej widać. 🙂
Quanta, Gut Dziop! Teraz będziesz mogła dumnie siedzieć na efektach swojej pracy. 😀
[quote author=Sivrite link=topic=202.msg2648080#msg2648080 date=1486767163] Quanta, Gut Dziop! Teraz będziesz mogła dumnie siedzieć na efektach swojej pracy. 😀
Dokładnie taki mam plan! 😀iabeł:
[/quote]
Teraz się skończy wyszukiwanie kilkunastoletnich padów tylko po to, żeby miał lepsze pikowanie. 😀 Więc może też i obrót firmy się zwiększy, życzę im tego. :P
Piscina też zupełnie inne niż w katalogu. Tam jest to blady zielony, wręcz blada trawa. A na Twoim zdjęciu, Karusiowa, to rzeczywiście "basen". 😀
A wiecie, że mnie nie jest już tak do śmiechu 🙁 Bo o ile to pikowanie lepiej wygląda to chyba przez zmianę zyskały na długości 😕 😕 I zostałam bez kolejnej firmy w kwestii pasowania do krótkotybinkowego siodła 👿
Laguna, nie sądzę, żeby jakoś istotnie zmieniły wymiar, na pewno nie będą takimi obrusami jak Eskadrony. Pamiętaj, że ja też mam siodło 16'' ze skracaną tybinką i tak samo nie każdy czaprak pod nie wrzucę.
A zdjęcie na płotku - proszę bardzo 🙂 Sreberka będą moje!
Quanta To czekam na zdjęcia na kasztanku, najchętniej na Alpim (bo mam teraz też malowańca) i zupełnie nie potrafię sobie wyobrazić w którym kolorze mógłby wyglądać dobrze. Mam wrażenie, że w żadnym. To kolekcja dla jednokolorowych i gniadych koni. Ale może się mylę 😉
A ja się z Wami nie zgodzę. Zauważcie,ze w nowym pikowaniu są 4 linie szwów (nie licząc grzbietu). Wcześniej też były 4. Odstępy między nimi wyglądają na takie same w obu wypadkach. Ale odstęp między dolnym szwem, a brzegiem czapraka został poszerzony żeby zmieściło się logo i żeby był szerokości pozostałych. I idę się założyć, że właśnie o to poszerzenie pady zwiększyły swój wymiar. Tak samo jak lata temu kiedy zmieniono pikowanie pady "zmalały" w stosunku do tych z 1 wersji. I te z 1 wersji wyglądają fatalnie pod moim Lucky podczas gdy te z brzydkim pikowaniem nie wyglądają już tak źle.
Ale najlepiej jakby, któraś z Was zmierzyła wysokość tych nowych padów lub zrobiła zdjęcie porównacze
Fajnie, że jest już to nowe pikowanie 🙂 Też uważam, że pady będą przez to kilka cm dłuższe, choć myślę, że nie będzie się to bardzo rzucało w oczy pod siodłami z krótką tybinką.
karusioowa, możesz w miarę możliwości podesłać zdjęcia nowych i starych padów koło siebie oraz podać wymiary? Dziękuję z góry :kwiatek:
edit: no dziewczyny coś za coś, arbo rybki albo pipki, moim zdaniem teraz wyglądają o wiele wiele lepiej i to, że wypadną ciut krótsze czy dłuższe to naprawdę jest mały problem... zakładam, że ktoś w ANKY sprawdzał czy to dobrze będzie wyglądać pod siodłem, a nie na pałę zmieniał...
Dla niecierpliwców wymiarowych (bo sama bym się niecierpliwiła, jak cholera, gdybym korzystała z DL-ek :P) - przeliczyłam te pady po pikselach i z proporcji wyszło mi (o ile to te "krzywe" mają 68 cm wysokości, ja korzystam z VS, więc nie mam jak zmierzyć, a tylko ten wymiar znalazłam :P), że nowe są dłuższe, tak jak podejrzewałam. O 3 cm. Bez względu na to, czy wymiar 68 jest dobry, tyle (z różnicami 0,2) wynosi różnica. : )
Stary wielki pebble pod siodłem 16'' z tybinką ultra krótką (36 czy 38 cm) mogę sprawdzić dokładnie:
Trzy centymetry więcej nie zrobią żadnej różnicy, a jeśli, to zdecydowanie na plus, bo pad nie będzie taki pod tybinką kusy. I będzie miejsce nie tylko na dziubek na kłębie, ale w ogóle spore uniesienie czapraka nad całym kręgosłupem - fajnie, nie mogę się doczekać 🙂
quantanamera, mam dokładnie takie same odczucia, dotychczasowe były takie na styk, także to naprawdę nie robi różnicy... natomiast w tej wersji wyglądają bardzo elegancko 😍
Quanta, liczyłam to względem tych "krzywych" padów, a nie starych. Więc te najnowsze będą najdłuższe. Ale nie ulega wątpliwości, że najnowsze na pewno ładniejsze od nowych. 😀
Quanta czyli masz jednak dłuższą tybinkę od mojej, bo mi pebble masakrycznie wystaje. DObre 1/3 wysokości padu jest pod tybinką. U Ciebie wystaje może 1/5. Właśnie staram się znaleźć jakieś zdjęcie, ale mam tyle dysków, że może to trochę potrwać 😁
A ta piscina, palm desert i szarości tak się do mnie uśmiechają ..... 😎
Nie mogę znaleźć póki co pod siodłem to pokażę Wam na przykładzie padu na moim stojaku do siodła. Ma on napisy więc dobrze obrazuje różnicę. Shitake i Ebony - widać bardzo dużo logo
I na tym samym stojaku tak samo położone pady z pierwszym pikowaniem (Hortensja odkupiona o Quanty i jakiś niebieski). Dla mnie różnica jest kolosalna.
Laguna, po Twoich fotach widać, że nawet w tych nowych padach są spore różnice tylko pomiędzy nimi. Wystarczy popatrzyć na ten ostatni, najcieńszy pas przy samej lamówce, ten w Shitake to mniej niż połowa tego z Ebony. I widać, że Ebony zakrywa też sporo więcej logo. Nie wiedziałam, że takie kwiatki są u Anky, ja lubię mieć wszystko pomierzone co do centymetra. : P
Jeśli już, to 58cm. Nie mam pod ręką, żeby zmierzyć, ale myślę, że nawet tych 58 cm nie ma.
karusioowa, mogłabym Cię prosić o zrobienie zdjęcia srebrnym (i jaśniejszemu i ciemniejszemu) padom? :kwiatek: I dołączam się do prośby o zmierzenie wysokości, z grubsza w miejscu, w którym przebiegają przystuły 🙂
Tak patrzę na te foty firmowe ANKY... Na moje fotki i złożenie katalogi powierza się jakiemuś grafikowi. I on potem te zdjęcia "podciąga" tak, żeby miały ładne kolory a nie oddawały kolor kolekcji. Ot i cała tajemnica. Uważam jednak, że fajnie by było, gdyby na końcu katalogu była paleta barw oddająca rzeczywiste kolory kolekcji.