Forum konie »

produkty ANKY

Sivrite, zdjęcia do katalogu były robione ponad rok temu, sporo ZANIM zaczęłam suszyć głowę ekipie ANKY o poprawki. Ponieważ cykl produkcyjny trwa długo i cała kolekcja jest robiona z wyprzedzeniem, producent jak tylko zatwierdził nowy wzór czapraka, przekazał mi, że postara się zrobić wiosenną kolekcję z nowym, ale nie mogą tego zagwarantować, bo może nie zdążą wprowadzić zmian. Wygląda jednak na to, że się udało 🙂
Dodaję zdjęcie Pisciny🙂 Wszystkie mają nowe pikowanie, na zdjęciach katalogowych były jeszcze prototypy przed zmianą pikowania😉
Sivrite, zdjęcia do katalogu były robione ponad rok temu, sporo ZANIM zaczęłam suszyć głowę ekipie ANKY o poprawki. Ponieważ cykl produkcyjny trwa długo i cała kolekcja jest robiona z wyprzedzeniem, producent jak tylko zatwierdził nowy wzór czapraka, przekazał mi, że postara się zrobić wiosenną kolekcję z nowym, ale nie mogą tego zagwarantować, bo może nie zdążą wprowadzić zmian. Wygląda jednak na to, że się udało 🙂

Na 99% w katalogu są zdjęcia jednego, przykładowego padu, który jest tylko przerobiony kolorystycznie, by pasować do rzeczywistości. Więc chyba po prostu nie wyrobili się ze zrobieniem tej przykładowej foty czapraka z nowym pikowaniem. :P

Piękny ten Blue Marlin. Różnice w zdjęciach katalogowych Anky, a w rzeczywistości już mnie trochę bawią. 😀 Marlin w katalogu i na żywo to dwa inne pady, o ile zdjęcie Karusiowej nie przekłamuje. To samo z Pisciną. Czyli powtórka z rozrywki z Marone i Cognaciem. Czekam na fotę taką, jak co sezon, padów powieszonych na płotku, na tej focie zazwyczaj o wiele więcej widać. 🙂

Quanta, Gut Dziop! Teraz będziesz mogła dumnie siedzieć na efektach swojej pracy. 😀
Quanta, Gut Dziop! Teraz będziesz mogła dumnie siedzieć na efektach swojej pracy. 😀

Dokładnie taki mam plan! 😀iabeł:
[quote author=Sivrite link=topic=202.msg2648080#msg2648080 date=1486767163]

Dokładnie taki mam plan! 😀iabeł:

[/quote]

Teraz się skończy wyszukiwanie kilkunastoletnich padów tylko po to, żeby miał lepsze pikowanie. 😀 Więc może też i obrót firmy się zwiększy, życzę im tego. :P

Piscina też zupełnie inne niż w katalogu. Tam jest to blady zielony, wręcz blada trawa. A na Twoim zdjęciu, Karusiowa, to rzeczywiście "basen". 😀
A wiecie, że mnie nie jest już tak do śmiechu 🙁
Bo o ile to pikowanie lepiej wygląda to chyba przez zmianę zyskały na długości 😕 😕
I zostałam bez kolejnej firmy w kwestii pasowania do krótkotybinkowego siodła 👿
Laguna, nie sądzę, żeby jakoś istotnie zmieniły wymiar, na pewno nie będą takimi obrusami jak Eskadrony. Pamiętaj, że ja też mam siodło 16'' ze skracaną tybinką i tak samo nie każdy czaprak pod nie wrzucę.

A zdjęcie na płotku - proszę bardzo 🙂
Sreberka będą moje!

Pady z nowym pikowaniem wypadają na krótsze od tych z starym pikowaniem.
Czyli wychodzi na to, że został troszkę obcięty 😉
Jak dla mnie krzywdy nie ma  😅
Quanta To czekam na zdjęcia na kasztanku, najchętniej na Alpim (bo mam teraz też malowańca) i zupełnie nie potrafię sobie wyobrazić w którym kolorze mógłby wyglądać dobrze. Mam wrażenie, że w żadnym. To kolekcja dla jednokolorowych i gniadych koni. Ale może się mylę 😉
A ja się z Wami nie zgodzę.
Zauważcie,ze w nowym pikowaniu są 4 linie szwów (nie licząc grzbietu).
Wcześniej też były 4. Odstępy między nimi wyglądają na takie same w obu wypadkach. Ale odstęp między dolnym szwem, a brzegiem czapraka został poszerzony żeby zmieściło się logo i żeby był szerokości pozostałych. I idę się założyć, że właśnie o to poszerzenie pady zwiększyły swój wymiar. Tak samo jak lata temu kiedy zmieniono pikowanie pady "zmalały" w stosunku do tych z 1 wersji.
I te z 1 wersji wyglądają fatalnie pod moim Lucky podczas gdy te z brzydkim pikowaniem nie wyglądają już tak źle.

Ale najlepiej jakby, któraś z Was zmierzyła wysokość tych nowych padów lub zrobiła zdjęcie porównacze
Fajnie, że jest już to nowe pikowanie 🙂 Też uważam, że pady będą przez to kilka cm dłuższe, choć myślę, że nie będzie się to bardzo rzucało w oczy pod siodłami z krótką tybinką.
karusioowa, możesz w miarę możliwości podesłać zdjęcia nowych i starych padów koło siebie oraz podać wymiary? Dziękuję z góry  :kwiatek:

edit: no dziewczyny coś za coś, arbo rybki albo pipki,  moim zdaniem teraz wyglądają o wiele wiele lepiej i to, że wypadną ciut krótsze czy dłuższe to naprawdę jest mały problem... zakładam, że ktoś w ANKY sprawdzał czy to dobrze będzie wyglądać pod siodłem, a nie na pałę zmieniał...
Dla niecierpliwców wymiarowych (bo sama bym się niecierpliwiła, jak cholera, gdybym korzystała z DL-ek :P) - przeliczyłam te pady po pikselach i z proporcji wyszło mi (o ile to te "krzywe" mają 68 cm wysokości, ja korzystam z VS, więc nie mam jak zmierzyć, a tylko ten wymiar znalazłam :P), że nowe są dłuższe, tak jak podejrzewałam. O 3 cm. Bez względu na to, czy wymiar 68 jest dobry, tyle (z różnicami 0,2) wynosi różnica. : )

Stary wielki pebble pod siodłem 16'' z tybinką ultra krótką (36 czy 38 cm) mogę sprawdzić dokładnie:

Trzy centymetry więcej nie zrobią żadnej różnicy, a jeśli, to zdecydowanie na plus, bo pad nie będzie taki pod tybinką kusy. I będzie miejsce nie tylko na dziubek na kłębie, ale w ogóle spore uniesienie czapraka nad całym kręgosłupem - fajnie, nie mogę się doczekać 🙂
quantanamera, mam dokładnie takie same odczucia, dotychczasowe były takie na styk, także to naprawdę nie robi różnicy... natomiast w tej wersji wyglądają bardzo elegancko 😍
Quanta, liczyłam to względem tych "krzywych" padów, a nie starych. Więc te najnowsze będą najdłuższe.
Ale nie ulega wątpliwości, że najnowsze na pewno ładniejsze od nowych. 😀

EDIT: Pomyłka.
Haha, Sivrite, że ci się chciało 😀

Stara Anka pod Luckiem: http://re-volta.pl/galeria/foto/96245
Nowa Anka pod Luckiem: http://re-volta.pl/galeria/foto/103072

Nawet, jak te najnowsze będą ciut dłuższe, to tragedii nie będzie 🙂
Mam nadzieje, ze teraz beda normalne skokowe sreberka a nie to co ostatnio 🙇
Quanta czyli masz jednak dłuższą tybinkę od mojej, bo mi pebble masakrycznie wystaje. DObre 1/3 wysokości padu jest pod tybinką. U Ciebie wystaje może 1/5. Właśnie staram się znaleźć jakieś zdjęcie, ale mam tyle dysków, że może to trochę potrwać 😁

A ta piscina, palm desert i szarości tak się do mnie uśmiechają .....  😎

Nie mogę znaleźć póki co pod siodłem to pokażę Wam na przykładzie padu na moim stojaku do siodła. Ma on napisy więc dobrze obrazuje różnicę.
Shitake i Ebony - widać bardzo dużo logo

I na tym samym stojaku tak samo położone pady z pierwszym pikowaniem (Hortensja odkupiona o Quanty i jakiś niebieski). Dla mnie różnica jest kolosalna.

Laguna, po Twoich fotach widać, że nawet w tych nowych padach są spore różnice tylko pomiędzy nimi. Wystarczy popatrzyć na ten ostatni, najcieńszy pas przy samej lamówce, ten w Shitake to mniej niż połowa tego z Ebony. I widać, że Ebony zakrywa też sporo więcej logo. Nie wiedziałam, że takie kwiatki są u Anky, ja lubię mieć wszystko pomierzone co do centymetra. : P
Stare też zajmują różną powierzchnię 😉
Stare też zajmują różną powierzchnię 😉

Hortensja to nawet ma jakiś taki zafalowany dół, z przodu dłuższy, z tyłu krótszy. 😀
Fajne kwiatki, fajne. 😀
to i ja dorzucę fotki pod tym samym siodłem Kentaur YD tybinka jakieś 36cm

Stare Purple

Nowszy Racing Red

i może dla porównania, pad Eskadrona z tych nowszych
Bez względu na to, czy wymiar 68 jest dobry

Jeśli już, to 58cm. Nie mam pod ręką, żeby zmierzyć, ale myślę, że nawet tych 58 cm nie ma.

karusioowa, mogłabym Cię prosić o zrobienie zdjęcia srebrnym (i jaśniejszemu i ciemniejszemu) padom?  :kwiatek:
I dołączam się do prośby o zmierzenie wysokości, z grubsza w miejscu, w którym przebiegają przystuły  🙂

Nowy pad jest krótszy o dosłownie lamówkę🙂

zdjęcia pozostałych padów postaram się jutro zrobić🙂
Nowy pad jest krótszy o dosłownie lamówkę🙂

No! To chyba dosłownie wszyscy zadowoleni. 😀

EDIT: A moje obliczenia są do d... 😀 Chyba fota katalogowa nie odpowiadała rzeczywistości. : )
To chyba dosłownie jednak skuszę się na piscinę, desert i któryś z tych szarych 😉
Ja zastanawiam się czy się nie pokusić o DL pd siodło wszechstronne bo to VS jest nastyk.
Tak patrzę na te foty firmowe ANKY...
Na moje fotki i złożenie katalogi powierza się jakiemuś grafikowi. I on potem te zdjęcia "podciąga" tak, żeby miały ładne kolory a nie oddawały kolor kolekcji. Ot i cała tajemnica.
Uważam jednak, że fajnie by było, gdyby na końcu katalogu była paleta barw oddająca rzeczywiste kolory kolekcji.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się