pokemon a mi wlasnie tylko pad anky sky sie idealnie dopiera!! az nie moglam uwierzyc. wrzucam do pralki, wsypuje proszek, wyciagam to wyglada jak nowy!! 😍 ale zawsze piore go samego (tak jak jest napisane na metce)
Mi się na ES robiły smugi, więc piorę żelem a nie proszkiem i po sprawie. Poza tym nowe pady jak są sztywniejsze to gorzej układają się w pralce i wtedy zdarzały się zacieki. Ja na swoje Anky pół złego słowa nie powiem.
I czytanie się kłania 😉 czy to proszek, czy to płyn, czy żel, Anky sky się na mnie uwziął! Mam dwa inne z tamtymi tak nie było - nie chcę powtarzać z poprzedniej strony. A eurostar i eskadron dopierają się super zawsze, bez zacieków. Ale to już chyba do teamtu pralni trzeba się przerzucić. 🙂
U mnie też - odpukać - żadnych problemów z praniem Anky padów. Nawet wrzucone do mojej mikro-pralki dla singla, czytaj zgniecione w kosteczkę, żeby się zmieściły 😉 Nawet zabrudzenia od siodła na jasnych padach można łatwo usunąć - namaczam je najpierw jakimś odplamiaczem do kolorowych tkanin, odczekuję trochę i dopiero pakuję do pralki.
Raz tylko mój czarny pad prała koleżanka i faktycznie, wyszły koszmarne białe zacieki od proszku, już myślałam, że po padzie... Na kolejne pranie trafił do pralni i wrócił jak nówka. Może one są niekompatybilne z jakimś konkretnym rodzajem proszku?
Ja swoje Es najpierw w miejscach najwiekszego zabrudenia przecieram płynnym Vanishem, a do pralki daje zamist proszkuy Woolite Perłe do kolorów i jest lux
o kurcze, no to teraz mi namieszalyscie. probowalam tez znalezc w internecie tabelki z rozmiarami i cos mi nie idze 🤔
edit: pobuszowalam po niemieckim i angielskim ebayu szukajac jak to jest z tymi rozmiarami. kazdy mowi inaczej, bo widzialam opisy, ze M to 40/42, a gdzie indziej 36/38 🤔wirek:
Bardzo proszę o pomoc, mój koń ma łeb jak sklep i zastanawiam się nad kupnem kantara Anky. Eskadron full ledwo się na nim dopina... Czy według was Anky full będzie ok?