Forum konie »

produkty ANKY

Jun, Burza dziękujemy  :kwiatek:
Z niecierpliwością czekam na wiosnę, kiedy w końcu będzie można normalne foty robić na zewnątrz  🙇
Jestem zawiedziona jakością owijek Anky. Pierwszy raz je dzisiaj macałam i są "takie se" 🤔
Cienki ten polar, podatny na "nadprogramowe" rozciaganie i zawijający się na brzegach.

Przyzwyczajona do polarówek Eskadrona (wiele grubsze, bardziej "mięsiste", nie zawijające się na brzegach) zawiodłam się anky
dla mnie "takie se" to mało powiedziane  😉 rzepy fajnie płowieją po praniu  🤔
Ja jestem zadowolona z polaru z poprzednich kolekcji... ale teraz te co przyszły "sky" to jakaś porażka :/
Wyglądają jak zmechacone po setnym praniu i widać świat przez nie
Na starej Volcie już część osób narzekała na jakość owijek ANKY. My na razie testujemy owijki JumpTec i muszę przyznać, że są porządne, rzep nie odpina się, dobrze się piorą, gama kolorystyczna szeroka i pamiętam, że dziewczyny dopasowywały kolory do czapraków m.in. Eskadrona.
czyzby marka się "spsuła" na amen?
To ja jakaś wyjątkowa jestem bo bardzo lubię te owijki i super mi się nimi zawija 😉
ja tez bardzo lubie owijki ANKY. nie narzekam ani na jakość polaru (jak dla mnie jest gruby i porządny) ani na rzepy.. a moje owijki mam juz chyba z 2 lata, wieeele razy je prałam i są na prawdę super  😉
Jestem zawiedziona jakością owijek Anky. Pierwszy raz je dzisiaj macałam i są "takie se" 🤔
Cienki ten polar, podatny na "nadprogramowe" rozciaganie i zawijający się na brzegach.

Przyzwyczajona do polarówek Eskadrona (wiele grubsze, bardziej "mięsiste", nie zawijające się na brzegach) zawiodłam się anky

kiedys kolezanka poprosila mnie zebym podczas jej kilku dniowej nieobecnosci jezdziła konia, tylko konieczne zeby zakładac mu owijki. nie wnikając w temat przychodze do stajni, wyjmuje sprzet i zaczynam zwyjac owijki przeciągniete przez sznurek wiszacy na boskie. zwiajac tak mysle '' kurde co to za szajs, w zyciu bym czegos takiego nie ubrała na konia'', a tu patrze... anky  😲 😲 zmurowało mnie, masakra.
oti, moje sunshine (kolekcja chyba 2007) tez są grube bardzo. Ale te późniejsze kolekcje są inne.
A tak przy okazji do tych co mają pady z innych kolekcji i obecnej.
Bo mój sky jest jakby bardziej sztywny. Tzn materiał. Banana i sunshine sa takie miękkie i przyjemne w dotyku a ten sky nie. I stąd pytanie czy u was tez tak?
Jak sie jakos psuje to cena powinna isc w dół 😉
ja tez bardzo lubie owijki ANKY. nie narzekam ani na jakość polaru (jak dla mnie jest gruby i porządny) ani na rzepy.. a moje owijki mam juz chyba z 2 lata, wieeele razy je prałam i są na prawdę super  😉
mozliwe ze kiedys takie byly. Te najnowsze to tragedia
kurcze, to zawiodłam się że nawet taka firma jak ANKY zaczyna się psuć..  🤔 ehhh
Moje owijki kiwi są grube, dalej fajne wizualie. Ale nie cierpie ich zawijac- są za szerokie, brzegi się zawijają, jakby były zwyczajnie za duze na moją - mam kłopot jak to zawinąć szczególnie na przodach, by nigdzie nie wyszły buły, a jak już się uda dobrze ułozyc- są takie grubaśne. Nawet myślałam o skracaniu. A dla przykładu pierwsze zawijanie owijami eskarona było wręcz intuicyjne i miłe, z bardzo dobrym efektem; z wieloma innymi firmami podobnie.

Kurcze ciekawa jestem co będzie w następnej kolekcji, bo miałabym ochotę, na jakiś wesoły kolorek (ale nie w rudych, ani błękitach).
Ja mam póki co dwa komplety. Zawija mi się nimi OK, nie wywijają się na brzegach, ale rzeczywiście szybciutko się mechacą, w pebble odpruwają się rzepy (ta część naszyta na owijkę).
Za teką cenę oczekiwałabym czegoś więcej. Zdecydowanie wolę HKM-ki i Escapade, może dziwna jestem 😉

A że Anky są za długie/ szerokie/ ogólnie jakoś ich "dużo" to już kiedyś pisałam, nawet na masywnych nogach Łosia muszę się starać, żeby nie wyszły balerony
Ja jestem jedną z osób, które nie znoszą owijek Anky. Szczerze  🤬 A i tak mam dwa komplety... cóż, życie to nie bajka. 🙄 😉

T&N Żądam zdjęć na zewnątrz! Choćby w stój i choćby jedną, bo na tych nic, ale to nic nie widać...  🤬 A przecież cały ten pad i owijki do niego, to była moja koncepcja!  🤬

Shame on U!  🤬
Sierra, spieszyłam się jak mogłam, ale słońce nie chciało poczekać :P
W weekend się poprawię 🙂
ja zadam głupie pytanie ale chyba też się tyczy tematu:
-Jak zamawiacie?
-Czy jest sklep z produktami Anky w Polsce?
-Czy da się zamówić od razu z owijkami pod kolor?
-Czy jest polska strona z której można zamawiać?
Mam nadzieje że odpowiecie szczopiorowi na pytania :kwiatek:
ja zadam głupie pytanie ale chyba też się tyczy tematu:
-Jak zamawiacie?
-Czy jest sklep z produktami Anky w Polsce?
-Czy da się zamówić od razu z owijkami pod kolor?
-Czy jest polska strona z której można zamawiać?
Mam nadzieje że odpowiecie szczopiorowi na pytania :kwiatek:

http://www.ihaha.pl/index.php?cPath=31_81
http://pasi-konik.pl/pl,product,268692,anky,pad,pod,siodlo.html
http://www.okser.pl/sklep/anky-komplet-padowijki-lato-2008-p-1928.html?osCsid=37e2f2f647747e28f7b8b1962cdfc643

W Ihaha mają tylko kolekcję standardową. W Pasi-Koniku mają jesienno-zimową. Na stronie nie ma owijek, ale są na pewno w sklepie, więc trzeba napisać maila z zapytaniem o możliwość wysyłki. W Okser.pl mają jeszcze kolekcję wiosna-lato.
Ja jestem jedną z osób, które nie znoszą owijek Anky. Szczerze  🤬 A i tak mam dwa komplety... cóż, życie to nie bajka. 🙄 😉
a ja je bardzo lubie 🙂
i jestem fanka tego "dzyndzelka" na koncu rzepa 🙂
i zawijalo mi sie nimi calkiem nieźle :P
Hm, no właśnie, ja też jakoś specjalnie na Ankowe owije nie narzekam... Owszem, są cieńsze niż inne polarki, ale ja i tak zawijam na podkładki, więc to w sumie zaleta, że nie robią nawet z mniejszych końskich nóżek napakowanych serdelków. Nic mi się nie podwija... Może i trochę szybciej niż inne się mechacą, ale bez przesady, z każdym sprzętem jest tak, że można go albo podziwiać, albo używać 😉

A propos - przyszedł mój ebayowy padzik Rosa  😍 Bardzo fajny kolor, chociaż teraz mam na kuca dwa inne (nie-ankowe) komplety, w których wygląda po prostu obłędnie. No i ostatnimi czasy zwierz zdecydowanie spoważniał, nie wiem czy róż mu przystoi ;P
Poza tym pertraktuję właśnie kwestię odkupienia padu ze starszej kolekcji, takiego rubinowo- czerwonego.

Anky Pady są jak pokemony - muszę mieć je wszystkie!  🤣 🤣 🤣
Quanta - jak kucykowi nie przystoi to ja go chętnie odkupię :-P
Quantanamera- ja macałam jak do tej pory tylko jeden komplet owijek- graphit. Nowe już były zmechacone. Możliwe, że inne nie są na wyjściu takie sponiewierane.

Ja bym się bała, że przez to iż są takie cienkie będą się szybciej rozciągać
quantanamera, ja chętnie odkupie xD
[quote author=maleństwo link=topic=202.msg147651#msg147651 date=1232052815]
Ja mam póki co dwa komplety. Zawija mi się nimi OK, nie wywijają się na brzegach, ale rzeczywiście szybciutko się mechacą, w pebble odpruwają się rzepy (ta część naszyta na owijkę).
Za teką cenę oczekiwałabym czegoś więcej. Zdecydowanie wolę HKM-ki i Escapade, może dziwna jestem 😉

A że Anky są za długie/ szerokie/ ogólnie jakoś ich "dużo" to już kiedyś pisałam, nawet na masywnych nogach Łosia muszę się starać, żeby nie wyszły balerony
[/quote]
Masz Ci los  🙂 ja mam kobyłę 150 i kilka, nogi jak patyczki i uwielbiam te owijki i wcale nie robią się balerony.
A i niedługo zdjęcia padu banana, niestety nie mam owijek  🙁 ktoś wie, gdzie można dorwać?
pokemon pewqnie już tylko na ebay'u  😉
Myślę jednak, że żółte Horze by pasowały  🙂
Dopadłam wreszcie konia z aparatem w dzień  💃

Biały Anky w pełnej krasie + fioletowe owijeczki do haftu

T&N pełen lans 😀
T&N, super lansik! Pieknie!
Nareszcie!  😜

Jejku jejku, jak pojedziesz na zawody to ja nawet w ramach foto-luzakowania śliwkową polówkę założę  😜 Choćby to miała być zima!  😜

Pię-knie!  😀
Dziękujemy  :kwiatek: Nie ma to jak niedzielny lans  😀iabeł:

Sierra, specjalnie dla Twojego zdrowia na zawody wybiorę się dopiero jak będzie ciepło 🙂  Ewentualnie jakbym nie wytrzymała i było chłodniej mam do dyspozycji śliwkowy polarek  🤣
Ale będzie śliwkowa ekipa  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się