Taka znowu nowa to ona nie jest: w lepszych sklepach na pewno od roku, razem z tą z wafelkiem, płatkami ryżowymi. Jedynie ta z herbatnikiem weszła chyba nieco później. Wszystkie dobre.
moj dzisiejszy zakup ksiazka z ponad 200ma przepisami na desery z czekolada 😍 😍 😍 szalenstwo totalne, w tym tygodniu zaczynam pichcic, jest tam wszystko-desery do przygotowania w mniej niz 5min, kremy, milion rodzajow brownies, ciasta, ciasteczka, lody, pralinki itp itd 💃
Ja tam pozostaję wierna Milce Triolade 😍 A że już o wedlowskiej mlecznej nie wspomnę... Niby nic szczególnego, najprostsza i najbardziej klasyczna z czekolad, ale ma coś w sobie 😍
Ja teraz zimą prawie codziennie piję gorącą czekoladę (oprócz tego oczywiście zajadam się tabliczkami Milki lub AlpenGold z okienkiem itd.) Gorąca czekolada Dr Oetker ma fajną gęstą konsystencję. Fajnie smakuje i pachnie gorąca czekolada cherry LaFesta, ale już konsystencja wodnista niestety.
Trista, polecam Ci goraca czekolade z przepisu (ostatni przepis na dole z linku): http://dziendobrytvn.plejada.pl/forum.html#forum:MSwyMzMsOCw4MDc0OTA1MSwyMDYwNjUxMjAsMTA2ODE1OTQsMCxmb3J1bTAwMS5qcw== jest gesta, pyyyszna i mega sycaca, wypijesz jeden kubek i masz dosyc. zrob sobie!
Ciekawska- Jak będę miała dłuższą wolną chwile to chętnie spróbuję. Tylko nie widzę przepisu w tym linku. Możesz wkleić tu sam przepis?
Niedawno zjadłam całą mleczną czekoladę- jakąś taką nieznaną (dostałam) acz smaczną i jest mi tak słodoko, że szok 😡 Zaraz będe zapijać gorzką zieloną herbatą 😉
Znacie jakąś fajną czekoladę z malinami? w sklepach spotkałam tylko takie z masą pseudomalinową w środku...a wydaje mi się że ciemna czekolada i maliny to byłoby połączenie idealne 😉
Składniki: 120g gorzkiej czekolady ( w porywach do 200g, to zależy jak gęsty chce sie mieć napój) 200ml mleka 3,2% 300m śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Laska wanilii
Przygotowanie: Czekoladę połam na małe kawałki. Ubij 100ml śmietanki. W rondelku zagrzej mleko z przekrojona na pół laską wanilii i dwoma łyżkami cukru. Po chwili wyciągnij wanilie wrzuć czekoladę, dodaj 200ml śmietanki. Gotuj na małym ogniu aż uzyskasz gesty napój o jednolitej konsystencji. Przelej czekoladę do filiżanek udekoruj bita śmietaną.
Ruda_H- Fajna stronka. Sama miałabym dylemat żeby skomponować tylko jedną 😉 ciekawska- Dzięki :kwiatek: Brzmi słodko 🙂 Kiedys spróbuję. mam nadzieję, że wyjdzie i nie przypali się itd. Robił kto sam taką albo podobną?
Właśnie pierwszy raz wypiłam gorąca czekoladę LaFesta z cynamonem- mniam 😜 Ja na jeden kubek (około 200 ml) wsypuję dwie saszetki i dodaję odrobinę mleka 😉
Gillian hahaha to niezle juz z Toba, skoro milka sie odczepic nie chce 🤣
ja sama sobie dalam bana na czekolade na kilka dni i teraz mimo tego, ze mam strasznie duzo czekolad przeroznych, przepysznych dookola siebie to w ogole mnie do nich nie ciagnie. Z jednej strony super, a z drugiej strony strasznie mnie to dziwi 🤔wirek: