Forum konie »

Kuce - wszystko o

Jeśli nie zapomnę, zrobię to jutro, ale są porównywalne.
urszulapodbilska, zapytaj w wątku o gniciu strzałek.
emptyline a wiesz może czy są mniejsze niz york'i S ?? Bo mamy york'i i są za duże ; /
mirti2, Yorki ogólnie są dość duże. Przynajmniej były jakiś czas temu. Tattini ma dośc małe ochraniacze. Z Fouganzy (Decathlon  🙂 ) też można znaleźć mniejsze. Albo musiałabyś szukać ochraniaczy w rozmiarze szetty, jeśli to na naprawdę małego kucyka.
mirti, oki, Horze pony mają 22cm razem z neoprenem, a shetty 19,5cm. FP pony są takie same jak Horze, też 22cm. Moje Yorki są trochę wyższe i szersze.
emptyline Dziękuję Ci bardzo za wszytsko  :kwiatek:
Nie ma za co, i jak, któreś się nadadzą?
zmierzę jutro nasze yorki i wtedy zadecyduje czy brać shetty czy pony 🙂
a to moja "kruszynka"
mirti2, ile ma wzrostu? Musi mieć faktycznie małe nóżki. Mój ma kolo 132 a pasują na niego wszystkie poniakowe ochry, a nawet veredusy S. W stajni mam też ochraniacze Nortona mogę zmierzyć jak coś.
Dawaj wiecej fotek 🙂
Kayra nóżki ma jakieś kosmicznie małe 🙁 Wzrost: 147!

Przepraszam za ilość  :kwiatek:

Kayra, serio pasują na Twojego Veredusy 'S'? Na mojego za duże.

mirti, fajna siwa!

Mój Całusek z poniedziałku:
emptyline, one są takie na styk, jak by były nieco większe to by już mogły go obcierać.
Nic nigdy się nie dzieło z nimi, nawet najmniejszego obtarcia 🙂 Teraz niedawno zakupiłam Zandony i są cudowne, troszkę
mniejsze od Veredusów.
Foty poglądowe:
Veredusy (sorry za wielkość fotki)

Zandony

emptyline a dziękuje, dziękuje 🙂
Kayra wydaje mi się, że są za duże te Veredusy
mirti2, dla mnie są na styk. Nie obcierają go, chodzi w nich od początku. Wiec chyba jest ok 🙂
Tutaj jeszcze w stój z tyłami:
Na moją kuckę (D-grupowa) tez pasują Veredusy i szczerze mówiąc nie zauważyłam większej różnicy w rozmiarze pomiędzy nimi, Horze, Canter Club'ami, a Fair Play'ami. W każdym razie koń nie narzekał nigdy na obtarcia😉
Tylko ja myślałam o Olympicach. Na mojego za szerokie.
emptyline, a ja mam wrażenie, że Olympic są mniejsze od Prolightów...?
Też mam właśnie Olimpici, całkiem możliwe, że mój koń ma celulit na nogach 😂 a miałam nadzieję, że to smukła dziewczyna..
Nie wiem, nie miałam w rękach ProLightów pony. U nas problemem są zapięcia na kołki, ni jak nie chcą wypadać w tym miejscu co trzeba. Ale Całus ma małe nóżki, mimo, że sam malusi nie jest.
ja już nie wiem jakie mam kupić na tą Marcysiową ... ; /
mirti2, to może kup w sklepie stacjonarnym i w razie gdyby okazały się za duże zwrócisz? 🙂 Pewnie była by taka możliwość.
emptyline, na kołeczki b.fajne i ładne i zgrabne są Zandony. Myślałam, że ta guma z zapięciem będzie za szeroka, ale mojego zapinam na środkowa  dziurkę 🙂
kayra tak też zrobię ale kupować shetty na araba - dziwnie jakoś 😀
Ale poniacze powinny pasować, nie wygląda na super chudo-, ani tym bardziej krótkonogą; nadpęcia też krótkiego nie ma, mój ma duuużo mniejsze.
Ja mam do was pytanie w kwestii derkowej: z jakich firm korzystacie? Mam niemałe problemy z doborem derki- koń mierzony 4 razy- równiutko 125cm, a wszystko wisi i na klatce i na zadzie..Dotyczy to zarówno na padok jak i polarów, tylko czy jest to kwestia niewymiarowego kucka czy problemów producentów derek?
Jedno i drugie, ale większym problemem jest pewnie zbyt wąska klata konika, mam taki sam problem.
Jakiej wielkości/grubości wędzidło na kuca 110 cm w kłębie ?
Wszystko zależy od konia 😉
Jiska, to nie wzrost, a szerokość w pysku się mierzy, grubość zależy od preferencji konia i założeń treningowych.

przewielki poziom słodyczy:
strzyga to jest maksymalny poziom słodyczy!
Ooooo, jaki pączuś! Wygląda jakby mówił "Nie, obraziłem się, wyjdź." 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się