Czy potwierdzoną kopię dowodu osobistego mogę uzyskać w każdym urzędzie wydającym D.O.? Czy wyłącznie w tym, który mi mój D.O. wydał? Jak to wygląda? Idę tam z kserokopią dowodu czy robią ją na miejscu?
zadzwoń do dziekanatu 😁 (mówię serio, po prostu panie w dziekanacie, są jakie są 😜 chociaż na przykład, filologom klasycznym trafiła się fajna, ale to klasyczni 🤔wirek: )
Jak to możliwe, że w nocy jest mi gorąco (temperatury ostatnio były wysokie), zrzucam z siebie kołdrę, co rzadko robię, ale w stopy mi zimno i muszę mieć skarpetki? wczoraj przy zasypianiu było mi tak ciepło, że rozważałam, czy nie włączyć wiatraka, zdjęłam skarpetki i zasnęłam, obudziłam się zgrzana, ale w stopy było mi zimno i musialam te skarpetki założyć. gdzie tu logika? 🤔wirek:
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 20 lipca 2014 21:38
Heval, może masz jakieś problemy z krążeniem?
Też mam tak, że stopy muszę mieć przykryte, bo marznę 😵
safie, być może. To jest takie dziwne, bo jak zasypiam, to mogę być bez skarpetek, ale potem już stopy mi okropnie marzną, nawet jak są przykryte :/
Poczytałam teraz i napisali gdzieś tam, że marznące stopy mogą być związane z niedoczynnością tarczycy, więc by się sprawdziło, ale to i tak dziwne, że tylko w nocy.
jakie mogą być przyczyny tego, że płyta w napędzie komputera nie działa (tzn. odtwarza się ale obraz jest nieczytelny, powstają takie zielone kwadraciki, widać trochę ale zdecydowanie do oglądania to się nie nadaje) a na telewizorze wszystko gra?
strzemionko, napęd w kompie już siada? Albo płyta już trochę "przechodzona" a napęd przy tele ma większą tolerancję. Albo... to w ogóle nie kwestia napędu, tylko słabej karty graficznej.
strzemionko, to obstawiałabym słabą grafikę a nawet słaby procesor. Płyta może być "wymagająca" np. bardzo 😉 HD. Sprawdzić napęd? Podłączyć nowy 🙂 Nero ma sporo funkcji testujących. Ale zasadniczo popatrz na rozdzielczość materiału (filmu?) na płycie. Jeśli napęd w kompie bez problemu odtwarza w niskiej rozdzielczości, a w wysokiej nie - to "winne" są "inne bebechy", nie napęd. Jeśli z niemal każdą płytą problemy - napęd. Może ustawienia w karcie graficznej trzeba przestawić na wydajność a nie na jakość?
Mógłby mi to ktoś przetłumaczyć? Z google wychodzą niemiecko-angielsko-polskie krzaki... Zubehör 🤔onnenblende ,Abdeckungen,Tasche,Anleitung,OVP Rechnung ohne MWST Ausweisung 1Jahr Gewährleistung.Versicherter Versand
Jak to jest z wartościowymi przesyłkami zza granicy? Mam na myśli używaną elektronikę wartą ok. 3-4 tys. zł. Płaci się jakieś cło? Ile ono wynosi? W UE też? A z USA?
strzemionko, to obstawiałabym słabą grafikę a nawet słaby procesor. Płyta może być "wymagająca" np. bardzo 😉 HD. Sprawdzić napęd? Podłączyć nowy 🙂 Nero ma sporo funkcji testujących. Ale zasadniczo popatrz na rozdzielczość materiału (filmu?) na płycie. Jeśli napęd w kompie bez problemu odtwarza w niskiej rozdzielczości, a w wysokiej nie - to "winne" są "inne bebechy", nie napęd. Jeśli z niemal każdą płytą problemy - napęd. Może ustawienia w karcie graficznej trzeba przestawić na wydajność a nie na jakość?
na razie techniczne sprawy zostawiam, poczekam na fachowca 😎 bo jeśli chodzi o budowę komputera, te wszystkie techniczne strony to nie wiem nic 😡
teraz tak myślę - na płycie jest 940 minut filmu - a raczej serialu. House, sezon 1. Nowy, oryginalny. Może to przez długość?
A rozdzielczość? Znalazłam coś takiego anamorficzny 16:9 (o to chodzi?) i jest to napisane na pudełku, na płycie nic nie ma.
a no i jak się wkłada płytę to tak się męczy bardzo
Jak założyć wątek na dogomanii? W tym dziale ze zdjęciami swoich psów? Sprawdzałam, szperałam w necie, na forum też... no nie mogę rozgryźć tego. Ktoś, coś? 🙂
strzemionko, sprawdzałaś w różnych playerach? Np. VLC?
zainstalowałam ten program, otworzyłam przez niego film i Odczyt pliku nie powiódł się: VLC nie może odczytać pliku (Bad file descriptor).
ogólnie to ja mam odtwarzacz Media Player Classic, w nim wszystkie filmy działały, a ostatnio tata pobrał mi jakąś aktualizację i wyświetla się on pod nazwą MPC-HC. Mam też Windows Media Player ale w nim filmów się oglądać nie da, bo jest czarne tło i słychać tylko dźwięk. Służy mi do odtwarzania muzyki.
halo wyobraź sobie co ja przeżywam gdy widzę taki napis po naciśnięciu play: 'Nie możemy wyświetlić tego video w Twoim kraju. Obecni ten film jest dostępny tylko na terenie Polski.'
I co jak co gdy szukam filmu przez pewien czas, znajduje go, chce się zrelaksować i obejrzeć a tu niespodzianka.. aż mam ochotę tych tam monterów udusić 👿