Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

właśnie ponoć zrobił to żeby zwolnić miejsce na dysku i skasować to co było ogólnie, moje konto zrobiło puf i zniknęło.
gdzie tego szukać?
Trzeba zanieść dysk do serwisu oni postarają się to odzyskać programem bo to nie jest takie hop siup.
jak się tłumaczy na polski "US National Stasi Agency"?
Czy potwierdzoną kopię dowodu osobistego mogę uzyskać w każdym urzędzie wydającym D.O.? Czy wyłącznie w tym, który mi mój D.O. wydał? Jak to wygląda? Idę tam z kserokopią dowodu czy robią ją na miejscu?
potrzebujesz do szkoły? u mnie wystarczyło że zrobiłam sama ksero a pani w dziekanacie podpisała że zgodne
Facella, ja musialam isc do notariusza i on potwierdzil. Zaplacilam ok 15 zl chyba.
Facella, a do czego potrzebujesz?
madmaddie, ale ja mam szkołę w innym mieście i chciałam wysłać pocztą...

opolanka, do szkoły.

Czyli nie ma opcji potwierdzenia tego w urzędzie?
a można pocztą? bo ja z tego co pamiętam składałam kilka podpisów na jakiś papierach uczelnianych 😉
O Jezu, jeszcze jak się okaże, że nie można pocztą, to jestem udupiona  😵

To teraz kolejne pytanie: dokumenty na UM we Wrocku można wysłać pocztą?
Studiowanie to chyba nie dla mnie, skoro z durną rekrutacją sobie nie radzę  😤
zadzwoń do dziekanatu  😁
(mówię serio, po prostu panie w dziekanacie, są jakie są  😜 chociaż na przykład, filologom klasycznym trafiła się fajna, ale to klasyczni  🤔wirek: )
Jak to możliwe, że w nocy jest mi gorąco (temperatury ostatnio były wysokie), zrzucam z siebie kołdrę, co rzadko robię, ale w stopy mi zimno i muszę mieć skarpetki?
wczoraj przy zasypianiu było mi tak ciepło, że rozważałam, czy nie włączyć wiatraka, zdjęłam skarpetki i zasnęłam, obudziłam się zgrzana, ale w stopy było mi zimno i musialam te skarpetki założyć.
gdzie tu logika?  🤔wirek:
Heval, może masz jakieś problemy z krążeniem?

Też mam tak, że stopy muszę mieć przykryte, bo marznę  😵
safie, być może. To jest takie dziwne, bo jak zasypiam, to mogę być bez skarpetek, ale potem już stopy mi okropnie marzną, nawet jak są przykryte :/

Poczytałam teraz i napisali gdzieś tam, że marznące stopy mogą być związane z niedoczynnością tarczycy, więc by się sprawdziło, ale to i tak dziwne, że tylko w nocy.
jakie mogą być przyczyny tego, że płyta w napędzie komputera nie działa (tzn. odtwarza się ale obraz jest nieczytelny, powstają takie zielone kwadraciki, widać trochę ale zdecydowanie do oglądania to się nie nadaje) a na telewizorze wszystko gra?
strzemionko, napęd w kompie już siada? Albo płyta już trochę "przechodzona" a napęd przy tele ma większą tolerancję. Albo... to w ogóle nie kwestia napędu, tylko słabej karty graficznej.
inne płyty chodzą dobrze. A jak sprawdzić czy napęd jest dobry?

a co do płyty, która się nie otwiera - nowa, nieporysana.
strzemionko, to obstawiałabym słabą grafikę a nawet słaby procesor. Płyta może być "wymagająca" np. bardzo 😉 HD.
Sprawdzić napęd? Podłączyć nowy 🙂
Nero ma sporo funkcji testujących.
Ale zasadniczo popatrz na rozdzielczość materiału (filmu?) na płycie. Jeśli napęd w kompie bez problemu odtwarza w niskiej rozdzielczości, a w wysokiej nie - to "winne" są "inne bebechy", nie napęd. Jeśli z niemal każdą płytą problemy - napęd.
Może ustawienia w karcie graficznej trzeba przestawić na wydajność a nie na jakość?
Mógłby mi to ktoś przetłumaczyć? Z google wychodzą niemiecko-angielsko-polskie krzaki...
Zubehör 🤔onnenblende ,Abdeckungen,Tasche,Anleitung,OVP
Rechnung ohne MWST Ausweisung 1Jahr Gewährleistung.Versicherter Versand

Jak to jest z wartościowymi przesyłkami zza granicy? Mam na myśli używaną elektronikę wartą ok. 3-4 tys. zł. Płaci się jakieś cło? Ile ono wynosi? W UE też? A z USA?
czy da radę zrobić aby wiadomości z wp.pl przychodziły mi na gmaila?
Chuda, w gmailu ustawienia -> (u góry) konta i importowanie i tam coś pokombinuj 😉
strzemionko, to obstawiałabym słabą grafikę a nawet słaby procesor. Płyta może być "wymagająca" np. bardzo 😉 HD.
Sprawdzić napęd? Podłączyć nowy 🙂
Nero ma sporo funkcji testujących.
Ale zasadniczo popatrz na rozdzielczość materiału (filmu?) na płycie. Jeśli napęd w kompie bez problemu odtwarza w niskiej rozdzielczości, a w wysokiej nie - to "winne" są "inne bebechy", nie napęd. Jeśli z niemal każdą płytą problemy - napęd.
Może ustawienia w karcie graficznej trzeba przestawić na wydajność a nie na jakość?

na razie techniczne sprawy zostawiam, poczekam na fachowca  😎  bo jeśli chodzi o budowę komputera, te wszystkie techniczne strony to nie wiem nic  😡

teraz tak myślę - na płycie jest 940 minut filmu - a raczej serialu. House, sezon 1. Nowy, oryginalny. Może to przez długość?

A rozdzielczość? Znalazłam coś takiego anamorficzny 16:9 (o to chodzi?) i jest to napisane na pudełku, na płycie nic nie ma.

a no i jak się wkłada płytę to tak się męczy bardzo
Może brak kodeków ?
inne filmy chodzą dobrze, tylko ten nie.

Odtwarzacz jest dobry, kodeki chyba też są (a jak nie to jak sprawdzić?)
strzemionko, sprawdzałaś w różnych playerach? Np. VLC?
Jak założyć wątek na dogomanii? W tym dziale ze zdjęciami swoich psów? Sprawdzałam, szperałam w necie, na forum też... no nie mogę rozgryźć tego. Ktoś, coś? 🙂
strzemionko, sprawdzałaś w różnych playerach? Np. VLC?

zainstalowałam ten program, otworzyłam przez niego film i Odczyt pliku nie powiódł się: VLC nie może odczytać pliku (Bad file descriptor).

ogólnie to ja mam odtwarzacz Media Player Classic, w nim wszystkie filmy działały, a ostatnio tata pobrał mi jakąś aktualizację i wyświetla się on pod nazwą MPC-HC.
Mam też Windows Media Player ale w nim filmów się oglądać nie da, bo jest czarne tło i słychać tylko dźwięk. Służy mi do odtwarzania muzyki.
strzemionko, możliwe, że zabezpieczenia serialu rozrabiają.
Trafiłoby mnie, gdybym nie mogła sobie sezonu serialu obejrzeć 🙂
halo wyobraź sobie co ja przeżywam gdy widzę taki napis po naciśnięciu play: 'Nie możemy wyświetlić tego video w Twoim kraju. Obecni ten film jest dostępny tylko na terenie Polski.'

I co jak co gdy szukam filmu przez pewien czas, znajduje go, chce się zrelaksować i obejrzeć a tu niespodzianka..  aż mam ochotę tych tam monterów udusić  👿
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się