Jak to jest z przewozem kosmetyków i płynów w bagażu podręcznym w samolocie? Będę się wybierać WIZZAIREM lub RAYANAIREM do Szwecji i trochę nie ogarniam jak ja mam się spakować.
emptyline,http://www.lot.com/pl/pl/bagaz-podreczny tu jest opisane wszystko dokładnie 😉 Chyba że firma robi różnicę, ale nie wydaje mi się. Chyba w realu są takie fajne małe przezroczyste opakowania, żeby zmieściło się tyle kremów itp. ile można mieć 😉
Libeerte, dobrze rozumiem, że mam do takiej plastikowej torebki wcisnąć podkład, tusz, płyn do demakijażu, perfumy i jeszcze wszystko ma być poniżej 100ml, a łącznie nie może przekroczyć litra?
Pomocy! 🙇 Jak w OpenOffice Writer zmienić nr stron? Pierwsza stronę mam bez numeru jak chciałam, później mam od spisu treści nr 2 i też okej. W aneksie chciałabym, żeby strony były nieponumerowane. Jak to zmienić, żeby nie wyłączyć przy okazji całego numerowania stron z reszty pracy?
Kleik.... też miałam podobny problem przy pracach magisterskich. Wybrnęłam w ten sposób, że drukowałam jakby "na raty", a całosć oddana na cd była ponumerowana jak leci, bo w to i tak nikt nie wnika.
JARA to w takim razie mandat jest już spłacony przez nich czy i tak muszę zapłacić?
Jak nie zapłaciłaś mandatu, to komornik zajmuje Ci zwrot podatku (znaczy się taką część, która pokrywa mandat + koszty). Po prostu płacisz mandat w inny sposób 🙂 Po takim zajęciu sprawa jest zamknięta, a Ty masz czyste konto.
Próbuję napisać CV do pracy jako hostessa, czy roznoszenie ulotek, ale ciężko mi to idzie, bo nigdy nigdzie nie pracowałam. Może ktoś miał podobny problem i podpowie, jak napisać CV dla hostessy żeby się spodobało 😀?
Wytłumaczyłby mi ktoś co oznaczają te ikonki przy wątkach, jakby w drugiej kolumnie, te których nie ma w legendzie? Najczęściej biała kartka, ale trafiłam też na "🙂" i "🙁". edit: o, i na brak tej ikonki.
Sisisa, jeśli chcesz iść na promotorkę/rozdawanie ulotek, to tak jak emptyline pisze - dobre zdjęcie. Nie idziesz do korpo, więc jakieś ładne, gdzie jesteś uśmiechnięta. Jako kolejny załącznik możesz dodać też dodatkowe swoje fajne zdjęcie, gdzie jesteś cała. Jak nie ma możliwości napisania listu motywacyjnego (bo pewnie jak na takie stanowisko to i tak rekruter nie przeczyta) to napisać gdzieś w dwóch zdaniach o tym, że Ci na pracy zależy itd 🙂
Powiem tak, może być z dowodu, ale na nim pewnie wyglądasz poważnie, dlatego dorzuciłabym jakieś takie wyluzowane całej postury 🙂 bo to jest luźna praca 🙂
Freska, chyba najlatwiej u producenta/dystrybutora danej marki.
Chociaz mi Wintec nie byl w stanie powiedziec czy siodlo po zakupie zostalo na mnie przerejestrowane (kupowalam nowe w sklepie). Po numerze seryjnym byli tylko w stanie napisac rocznik produkcji siodla i jaki jest jego rozmiar.