Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

A co za różnica, czy wyda ją dziś, czy w poniedziałek?  😲
"Nie może wydać" może równie dobrze oznaczać, że listonosz jeszcze z paczką nie wrócił.
Jeśli Ci się nie spieszy z odbiorem, to poczekaj do poniedziałku, bo może się okazać, że na darmo latasz. Chyba, że masz blisko...
Matuzaalem a awizo dostałaś dzisiaj? Listonosz nosi wszystko ze sobą i wraca na pocztę dopiero popołudniu, więc ciężko jest odebrać paczkę w dniu pozostawienia awiza, bo jej fizycznie tam nie ma - chyba że tuż przed zamknięciem poczty.
awizo dostałam wczoraj późnym popołudniem, więc wydawało mi się że dzisiaj na spokojnie mogę już ją odebrać. Na paczce bardzo mi zależy
To widać, że Pani się nie chciało wstać i jej poszukać 🤔
To faktycznie nie ogarniam tekstu "nie mogę wydać"  🙄 Choć podejrzewam, że jednak jakiś powód był tylko pani powinna była to wytłumaczyć  😉
Dzięki  :kwiatek: Pójdę spróbować jeszcze raz przed zamknięciem, może mi się uda.
Skoro awizo wczorajsze, to dzisiaj już paczka powinna być, dziwna sytuacja. Zapytaj o powód, jeśli Ci jeszcze raz odmówi wydania paczki.
myślicie, że taka sukienka będzie ok na poprawiny wesela? https://plus.google.com/photos/116115490699048428075/albums/6014032865734575393/6014032888531082098?pid=6014032888531082098&oid=116115490699048428075
zostałam zaproszona jako osoba towarzysząca i mam bardzo mało czasu na znalezienie czegoś, a w mojej szafie przeważają sukienki czarne/białe. Na wesele mam niebieską, ale ze znalezieniem czegoś na  poprawiny mam  problem 🙁
meithner jak najbardziej  😉 O ile zakładanie czarnej sukienki na ślub jest kwestią dyskusyjną, to poprawiny to już zupełnie inna bajka  😉 Poza tym ta jest biało-czarna, skromna, elegancka, moim zdaniem pasuje. Pokażesz się w niej?
Jak najbardziej jest ok na poprawiny. 😉
Dziękuję za pomoc  :kwiatek: w takim razie ją biorę 🙂
Jak dla mnie sukienka pasuje na poprawiny, większość i tak pewnie nie będzie ubrana tak elegancko jak na samym ślubie 🙂

Co do paczki wyobraźcie sobie że paczkę można już było odebrać wcześniej, poprzedniej pani nie chciało się chyba wstać  😜
jechałam dziś pociągiem, który opóźnił się o 70min. Prosiłam konduktora o wydanie kwitka, co zrobił, ale powiedział, że na zwrot raczej nie mam co liczyć, bo było podawane, że się spóźni i co najwyżej mogę skargę napisać. Przy kupnie biletu przez internet opóźnienie było 20min, dopiero na dworcu okazło się, że jest 60min.
Czy ubieganie się o zwrot (częściowy?) coś da skoro rzeczywiście na stronie była informacja, że będzie spóźniony?
mam pytanie. Ma któraś z was Internet bezprzewodowy z T-Mobile? Dokładnie z routerem ZTE. Tydzień temu podpisałam umowę na neta 16 GB transferu. Nie ściągnęłam żadnego filmu, przesłałam przez Skype kilka zdjęć, nie rozmawiałam na Skype. Poza tym standard. Howrse, NK, Facebook, fora, filmy ale w przegladarkach (tvn player i ipla). Wczoraj przestał działać. Zadzwoniłam do sieci i powiedzieli że transfer zużyty. Jest to możliwe? 16 GB w tydzień przy nie ściąganiu niczego? No jaja jakieś.
mam pytanie. Ma któraś z was Internet bezprzewodowy z T-Mobile? Dokładnie z routerem ZTE. Tydzień temu podpisałam umowę na neta 16 GB transferu. Nie ściągnęłam żadnego filmu, przesłałam przez Skype kilka zdjęć, nie rozmawiałam na Skype. Poza tym standard. Howrse, NK, Facebook, fora, filmy ale w przegladarkach (tvn player i ipla). Wczoraj przestał działać. Zadzwoniłam do sieci i powiedzieli że transfer zużyty. Jest to możliwe? 16 GB w tydzień przy nie ściąganiu niczego? No jaja jakieś.

tvn player i ipla  zjadły Twój transfer  😉
poza tym niestety niektórzy providerzy naliczają transfer na jakichś złodziejskich zasadach. Pamiętam, jak z plusa internet potrafił mi się wyczerpać w ciągu kilku dni na jakichś pierdołach, typu obejrzenie trzech filmików na youtube - teraz mam play i bez spiny oglądam długie filmy w przeglądarkach i na youtube, 16GB jest nie do zdarcia przez miesiąc.
Można gdzieś w "internetach"  😉 znaleźć tabelkę ze wzrostem młodych koni- w sensie np. rasa sp, półroczniak- przeciętnie od.... do... , roczniak od... do... itd.? google nic mi nie pomogło, może ktoś coś mi podpowie?  :kwiatek:
Zgubilam paszport mojego konia. Chce wyrobic duplikat, zadzwonilam do zwiazku i powedzieli, ze mam podac numer identyfikacyjny. No ale numer jest na paszporcie, ktorego nie mam. Skad moge wytrzasnac ten numer?
Zgubilam paszport mojego konia. Chce wyrobic duplikat, zadzwonilam do zwiazku i powedzieli, ze mam podac numer identyfikacyjny. No ale numer jest na paszporcie, ktorego nie mam. Skad moge wytrzasnac ten numer?

Może w książeczce zdrowia? moje konie mają wpisane numery.
.
czy tę liczbę: 299.500,0 mogę zapisać bez kropki? tzn 299 500,0?
A po co ta kropka? Wydaje mi się, że powinno być napisane 299500,00 lub ewentualnie 299 500,00.
też bym chciała wiedzieć 😉 tak jest w przetargu, dokładnie: Przewidywana całkowita praca eksploatacyjna w okresie realizacji umowy na w/w linii wynosi: tabor BN – 299.500,0 wzkm.
inne liczby w tym przetargu są normalnie zapisane. to nie jest jakiś amerykański sposób zapisu? 

o, a jednak dalej też są: Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości 35.000,00  🤔 no nic, napiszę normalnie. to pewnie ma być jakieś zabezpieczenie (żeby dobrze odczytać liczbę?), czy coś w tym rodzaju.
Czy ktoś z was wie jak zablokować ciągle przychodzące irytujące smsy z głupimi konkursami?
zadzownić do operatora i poprosić o blokadę konkretnych numerów, czasem anwet w telefonie jest taka opcja. Jeśli są to smsy od operatora to niestety nie wiem czy da się coś z tym zrobić.
To są te wszystkie smsy z 5 cyfrowych numerów(każdy numer inny), treści najróżniejszej od wygranych kilkuset tysięcy czy samochodów, po gorące Kasie co mi chcą wysłać swoje gołe foty :/
Biczowa, ja też niestety dostaję takie smsy, jak nie z konkursów z gazet, to RMF czy TVP sobie o mnie przypomina. No i wróżki 😁 nie wiem skąd. Moja mama za to dostaje jakieś sms chat i plotki ze świata. Co jakiś czas w tych smsach pojawiają się info o regulaminach, tam się trzeba udać po instrukcję, jak sie tego pozbyć. Czasem wystarczy napisać STOP, w wielu konkursach to zatrzymuje falę smsów.
kasiulkaa25, niestety nie ma tam 🙁
glanek, jest szesc Spart wlkp, ale mojej brak 🙁
Dzieki dziewczyny! :kwiatek:
Moze ktos jeszcze ma jakis pomysl?
Poszukuję takiego hmmm no nie skeczu, sama nie wiem jak to nazwać. Jak jacyś komicy udają jazdę konno "na sucho", chyba w hali, na czworoboku.
To?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się