Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cały czas na maila na gmailu przychodzi mi spam z Tesco. W życiu w tym sklepie nie kupowałam, jest jakiś magiczny sposób na wstrzymanie ich korespondencji?

na interii można zablokować nadawcę żeby nie przychodziły już więcej wiadomości z danego adresu e-mail, na gmailu też powinna być taka opcja.
infantil, o ile pamiętam, recepta jest ważna miesiąc.
Rozważam kupienie tabletu, jestem w stanie poświęcić na niego do 300zł. Interesuje mnie głównie czytanie na nim ebook'ów, granie w Heroes III i korzystanie z internetu wi-fi. Możecie coś polecić? :kwiatek: Przeglądam allegro, ale nie bardzo się na tym znam i nie wiem czym się kierować :kwiatek:
CzarownicaSa, skąd masz Heroes III na Androida?  😍
CzarownicaSa
Do czytania zdecydowanie bardziej polecam kindla niż tablet, na tablecie czytanie Cię szybko zmęczy  😉
Z jakiego to filmu?
monisiaxp, wydaje mi się, że to "Sztuka dorastania".
emptyline - tak, własnie. dzięki  :kwiatek:
Dlaczego w mediach jeszcze w zeszłym tygodniu mówiło się o Mariuszu Trynkiewiczu, pokazywano jego twarz, a od poniedziałku podaje się "Mariusz T." i jego twarz jest zamazana?  👀
Tak samo jak z Katarzyną Waśniewską, najpierw normalnie mówili jej nazwisko a potem to już Katarzyna W.

+ jeśli to też jest z jakiegoś filmu i ktos wie...
KLIK

Edit: skróciłam link
Wiem, ze tak było, ale... dlaczego?
Nie wiem dlaczego... ale tak jest. Może dlatego, że już jest wolnym człowiekiem??
w każdym razie w moim mieście zapanowała nowa moda wśród dzieci. Na zabawę w Trynkiewicza.
deksterowa, aż się boję zapytać, jak ta zabawa wygląda...
Podbijam - da się zwrócić kupon z grupera?
Co to jest "zabawa w Trynkiewicza"...? 😲

efemeryda a co to jest "kindel"? Da się na tym grać w jakieś lżejsze gry i obsługiwać internet?

Facella jeszcze nie mam, ale pamiętam, że ktoś ze znajomych mi mówił, że jest coś takiego. Tylko przypomnij sobie który... 😵
.
CzarownicaSa, Kindle to ebook reader od Amazona. Swietna sprawa do czytania ksiazek. ma Wlan i 3G (w Kindle Paperwhite), ale na grania sie nie nadaje 😉 net masz wlasciwie tylko do kupowania i sciagania ksiazek z netu.  to nie jest tablet.
Pytanie dentystyczne:
Czy na usuwanie kamienia można iść, kiedy nie wszystkie zęby są wyleczone?
Zabawa w Tr. ma różne swoje odmiany.
Pierwsza z nich wygląda tak, że straszą się w najmniej oczekiwanym momencie a potem boją do domu iść (kończymy jak jest ciemno, a część dzieciaków wraca samodzielnie).
Kiedyś była moda na zabawę w Trudne Sprawy, polegająca na tym, że dzieciaki się umawiały: ty będziesz moim ojczymem, ty mamą, ja będę waszą córeczką, i jak będę wracała ze szkoły to mnie ktoś porwie i wy mnie uratujecie zanim mnie zabije (!!!). I zabawa w Tr. odmiana nr 2 jest bardzo zbliżona. Porywa dziecko pan Tr. i trzeba je uratować. Albo np wychodzi z więzienia i już na niego czekają żeby coś mu zrobić. Nikt nie chce być panem Tr. i jest losowanie.
Oczywiście jest to temat do przerobienia zawsze na bieżąco z dzieciakami, uczulam je, by uważały wracając, by podczepiały się pod jakiegoś rodzica, poprosiły o odprowadzenie. Lepiej, że się boją, niż miałyby się nie bać, bo będą uważać dzięki temu.... powoli taka panika w moim mieście się kończy, ale ktoś kto tu nie mieszka, nie ma do czynienia z dziećmi/rodzinami nie rozumie tego. ..
Dziękuję wam za odpowiedzi  :kwiatek:

CzarownicaSa, szukałam Herosków III w markecie i znalazałam tylko II. Mam i lubię, chociaż na telefonie trudno się gra.
Jakbyś znalazła tę III, to daj znać 😉
CzarownicaSa
kindle nie jest tabletem, ale tak jak mówię jeśli zależy Ci na czytaniu to na tablecie długo nie dasz rady... Kindle ma wyświetlacz e-ink wygląda jak kartka papieru - nie świeci się w przeciwieństwie do tabletu, a co do gier na tablecie to masz je takie same jak na telefonie, bo tablet to nie jest mały komputer, a raczej duży telefon, większość z nich ma androida  :kwiatek:
Hm... no to kindle niby bardziej mi się podoba, ale jednak wolałabym móc normalnie po necie śmigać, bo jednak przydałoby mi się takie coś. No nic, pomyślę jeszcze, dzięki :kwiatek:
Facella, bo T. zastrzegł sobie prawo do nieujawniania jego wizerunku i danych osobowych.
Averis, ale zastrzegł je kiedy? Tuż przed wyjściem? Bo jeśli już daaawno, to nadal nie rozumiem, dlaczego wcześniej mówiło się o nim bez cenzury.
Macie jakiś pomysł za kogo mogę się przebrać na konkurs o Harrym Potterze?  👀
Za Hermionę, wystarczy nastroszyć włosy i się wymądrzać z książkami w ręku  😁 Albo Lunę, bo łatwo jest dostać taką perukę i zgrywać małą dziwaczkę i mimozę.
Żeby nie było, HP przeczytałam, obejrzałam, nie można powiedzieć, że nie lubię  😁
za Jęczącą Martę 😁 albo prof. Umbridge, żeby nie było tak oczywiście jak Hermiona.
Dlaczego dostałam ostrzeżenie za wstawianie zdj, kiedy max rozmiar wynosi 512 KB a moje miały mniej ( np 280)?
O, dzięki dziewczyny  :kwiatek: Koleżanka mi wymyśliła, że mogę się przebrać za Rowene Ravenclaw, teraz tylko muszę zrobić "porządek" w szafie w poszukiwaniu sukienki, a jak nie to Luba albo prosfesor Umbridge  😜
Karino1998, a jakie miały wymiary?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się