Jak to jest ze sprzedażą ściętych włosów? Mierzę się z zamiarem ciachnięcia ok. 50cm włosów, więc w sumie byłoby co sprzedać. Tylko jak to? Są jakieś punkty? Mam powiedzieć fryzjerce o tym, żeby mi potem te włosy oddała? Nie mam bladego pojęcia co i jak w tej kwestii.
moja współlokatorka ma Acera Aspire, na i5, Win 7. jaki model dokładnie, nie wiem. w momencie odłączania albo podłączania zasilacza paskudnie pika. jak wyłączyć ten dźwięk? nie są to dźwięki Windowsa, bo wyłączenie ich nic nie daje.
W czym(proszek, płyn) wyprać poduszkę polialergika, aby uniknąć powstania reakcji alergicznej na proszek na twarzy? Proszę od razu o podanie sklepów, w których mogę ten produkt znaleźć, potrzebne na cito. :kwiatek:
Tania może wysyłałaś kiedyś jakiegoś smsa "dla koników" ? ja dostaję co jakiś czas maile z którejś (t)fundacji, usuwam - nie czytam nawet 😵 Ba - niedawno ktoś mnie wrzucił na FB do grupy w stylu "głosujemy na Krakvecie" na którąś z fundacji koszt żaden - trzeba się zalogować i zagłosować, a fundacja która zbierze najwięcej głosów dostaje karmę / paszę dla zwierząt. Po kilku(nastu?) dniach od dodania chciałam zagłosować (co mi zależy) - akurat bowiem znalazłam jakąś wolną chwilę. Tymczasem ktoś z fundacji wprost opierniczył wszystkich w grupie że są niepoważni, że nie głosują, że z takim nastawieniem to mają spadać... 🤔wirek: z grupy się wypisałam, nie zagłosowałam
[quote author=_Gaga link=topic=20.msg1997962#msg1997962 date=1391161083] Tania może wysyłałaś kiedyś jakiegoś smsa "dla koników" ? ja dostaję co jakiś czas maile z którejś (t)fundacji, usuwam - nie czytam nawet 😵 [/quote] Nie wysłałam. Nie, nie i nie. Za to syn dostał z jakiejś firmy farmaceutycznej pismo, że owa firma zakupiła dane lekarzy wet ( nie wiem od kogo) i go informuje, że go będzie spamować. Ups! Nie spamować, tylko informować. 😉 To może i Centaurus sobie kupił, czy co?
[quote author=_Gaga link=topic=20.msg1997973#msg1997973 date=1391161435] Możliwe... :-( Taniu a nie ma Twojego numeru "służbowego" gdzieś w Internecie? Może stąd mają? [/quote] Nie. To prywatny numer. Używam go np. kupując coś w necie, dla kuriera. I pewnie tam jest do kupienia. 👿
[quote author=_Gaga link=topic=20.msg1997962#msg1997962 date=1391161083] Tania może wysyłałaś kiedyś jakiegoś smsa "dla koników" ? ja dostaję co jakiś czas maile z którejś (t)fundacji, usuwam - nie czytam nawet 😵
Nie wysłałam. Nie, nie i nie. Za to syn dostał z jakiejś firmy farmaceutycznej pismo, że owa firma zakupiła dane lekarzy wet ( nie wiem od kogo) i go informuje, że go będzie spamować. Ups! Nie spamować, tylko informować. 😉 To może i Centaurus sobie kupił, czy co? [/quote]
Taniu, dane lekarzy weterynarii mających zakład, gabinet czy klinikę są jawne - na stronie Krajowej Izby = żadna rewelacja, w ciągu pół godziny można sobie skopiować województwami - po co to kupować?
Kiedy powinno przychodzić roczne rozliczenie za energię elektryczną i rachunki na nowy rok? Już koniec stycznia a ja nadal nic nie dostałam.. Kurcze, wydaje mi się, że zawsze przychodziło to wcześniej.
smarcik - PGE chyba zmieniła operatora przesyłek i (podobnie jak w sądach) zrobił się bałagan bo przesyłki nie dochodzą, zadzwoń do elektrowni i zapytaj, jeśli wysłali a Ty nie masz to niech wyślą jeszcze raz.
A jamam pytanie odnośnie PIT-ów gdzie można wypełnić e-deklarację ale żeby nie było z góry wpisanej OPP, chce przekazać 1% dla Met-ki a większość programów ma wstawioną swoją organizację.
TRATATA już zadzwoniłam i oczywiście wielki problem bo nie mam numeru faktury z grudnia (kurcze, nie trzymam starych faktur), później kolejny problem bo rachunki nie są wystawiane na mnie (właścicielka w domu starców) więc pani nie może mi nic powiedzieć. Potem bulwers, że mam płacić w lutym, kwietniu, czerwcu więc nie wiadomo o co się czepiam. Na końcu doprosiłam się informacji, że faktury już dawno zostały do mnie wysłane - pani była bardzo zdziwiona tym, że ich nie mam. Na szczęście udało mi się wynegocjować wysłanie duplikatów 😵
Myślę, że to wina listonosza, oni bez przerwy coś mieszają. Jak mieszkałam z rodzicami to było na porządku dziennym że dostawaliśmy 3 razy tyle listów ile powinniśmy, bo mieszkamy w bloku nr 1 a obok jest jeszcze 1A i 1B - nikt nigdy nie pomyśli, że ta literka może mieć znaczenie 😉 Ale to co się dzieje w moim warszawskim mieszkaniu to już przegięcie - ostatnio pani listonosz dobijała się rano kiedy się kąpałam, pretensje że musi czekać, po czym wręczyła mi list adresowany do bloku nr 5 a ja mieszkam w 8 😁 😵
Jaką moc mają umowy, tak w praktyce. Zaczęło mnie zastanawiać jak naprawdę działa świstek papieru z dwoma podpisami. Przykładowo: zostaje spisana umowa sprzedaży konia z zaznaczeniem, że zwierzak w razie czego ma wrócić do poprzedniego właściciela a nie pójść w świat. Mimo umowy koń zostaje sprzedany dalej albo jeszcze gorzej, trafia na rzeź i w ogóle nie ma szansy na odzyskanie go. Co może zrobić i zyskać pierwszy właściciel mając spisaną wcześniej umowę?
Nie mam żadnej innej przeglądarki, muszę sobie zainstalować 😂 Akurat teraz musiało zdechnąć. Z ciekawości weszłam na najczęściej odwiedzane strony i tyko facebook i kwejk nie działają.
Wykopałam z czarnych czeluści dysku IE i też nie działa, leci skan antywirem, na razie wykryło jedno zagrożenie, czekam na zakończenie... Po cholerę mi antywirus, skoro skanuję już prawie codziennie i prawie zawsze mi wyłażą jakieś syfy?! 😵 PS: Google działa bez zarzutu, restart przeglądarki nic nie dał, kompa zrestartuję po skanie - zobaczy się. edit: FB ruszył, w skanie wyszedł trojan 😵
Facella, nie wiem jakiego masz antywirusa, ale mam wrażenie, że te bezpłatne robia wszystko, zeby tylko kupić lepszą wersje. Mi avast ciągle pokazuje, że mam jakiegoś wirusa, a jak skanuje, to nic nie wyskakuje. Tak samo mcafe (haha, nie wiem jak to się pisze juz) działał było ok, a w ostatni dzień kiedy był darmowy nagle trojan..