Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

a mogłyby być przyczyną dwa trojany na MP3 ?  🤔wirek: 🤔wirek:
🤣 😕 🤣
To chyba masz przyczynę kłopotu! Gorzej z kuracją!
Czy meżczyzn się kastruje z jakichkolwiek powodów?
Co się dzieje z skórą na brzuchu po ciązy?
[quote author=trupka link=topic=20.msg220707#msg220707 date=1238841344]

Meżczyzn kastruje sie za (chyba) gwałty albo pedofilie
czy kakaowe masło do ciała powoduje brązowienie skóry? na opakowaniu nie ma takiej informacji, a mi się wydaje, że jestem jakby trochę opalona odkąd stosuję  🤔
szepcik  no troszkę przyciemnia  😀
W czasach, kiedy mocna opalenizna była na czasie, masło kakaowe było w powszechnym użyciu - pomagało "słońce łapać".
Skóra na brzuchu stopniowo się "wciąga", nie zawsze do końca. Kurczą się włókna, zmniejszają odległości między komórkami, zanika "uzupełniający" tłuszcz, komórki zmniejszają swoją objętość - prze jakiś czas może być ciemniejsza, bo cząstki pigmentu zbliżają się do siebie.
Mężczyzn kastruje się z powodów zdrowotnych (rak jąder?). W niektórych krajach istnieje "karna" kastracja chemiczna. Możliwe, że w krajach islamu - także mechaniczna.
a co sie stało z moim postem? 🤔 dopiero teraz zauważyłam, to pod spodem nie miało być cytatem
o kurcze, pojęcia nie miałam o tym maśle - fajowo, a do tego tak zabójczo pachnie  😜
Lecę samolotem, który porusza się z prędkością np 800km/h i idę od tyłu samolotu do przodu (w kierunku ruchu), to jaką ja mam prędkość? Czy moja prędkość i prędkość samolotu się sumuje? Czy mimo tego, że w sumie lecę, to mam prędkość taką jak na ziemi? Intryguje mnie to i ciekawi ogromnie 🙂
Dada-ale wzgledem czego? Ziemi? jesli tak to (tak na chlopski rozum) wydaje mi sie, ze masz predkosc=800km/h + predkosc chodu, bo Twoja predkosc w samolocie jest jednak nizsza niz samego samolotu, ale na to pewnie sa jakies zawile wzory fizyczne, wiec moze nie ktos jeszcze sie wypowie 😁

Czy Nikifor byl głuchoniemy? czy mial "tylko" przyrosniety jezyk i przez to niewyraznie mowil? bo co ksiazka/artykul to inna informacja 🙄

edit: jakos glupio napisalam, wyszlo nie to, co chcialam, juz poprawione😉
Lecę samolotem, który porusza się z prędkością np 800km/h i idę od tyłu samolotu do przodu (w kierunku ruchu), to jaką ja mam prędkość? Czy moja prędkość i prędkość samolotu się sumuje? Czy mimo tego, że w sumie lecę, to mam prędkość taką jak na ziemi? Intryguje mnie to i ciekawi ogromnie 🙂

Tak, jeśli idziesz w tę stronę, w którą samolot leci, to Twoja prędkość względem powierzchni Ziemi wynosi 800km/h + prędkość, z którą się poruszasz.
Wszystko zależy od tego, względem czego prędkość rozpatrujemy.
tak, chodziło mi o prędkość wzgledem ziemi. Mądrym głowom dziekuję za odp 🙂
Czy na dzień dzisiejszy można startować w zawodach ujeżdżenia w kolorowych rękawiczkach (np. czerwonych, zielonych)? 👀
myślę, że nie.
Nie byłabym taka pewna - bo FEI wprowadziło kolory! Byle ciemne - i rękawiczek chyba też to dotyczy - ale pewna nie jestem.
Dotychczas rękawiczki miały być białe lub w kolorze skóry.
Ale od kiedy wchodzą u nas nowe przepisy - nie wiem.
Ooo! Chodzi mi właśnie o te ustalone ostatnio przez FEI zmiany...

Ale nigdzie nie mogę tego znaleźć 🤔
Artykuł w ŚK z lutego tego roku:
"Art.424 Wprowadzono zasadnicze zmiany w kolorach, jakie dotyczą nakryć głowy i ubiorów. Zgodnie z nowymi przepisami poszerzyła się paleta kolorów, które mogą być wykorzystane w produkcji materiałów używanych zarówno do produkcji fraków, marynarek, jak i cylindrów, meloników czy toczków oraz butów. [...] rękawiczki białe, innego koloru lub w kolorze fraka/marynarki" Jednak przepisy te obowiązują od 1 stycznia w przepisach międzynarodowych. PZJ może je zaakceptować, ale jeszcze do tego nie doszło. 😉
rewir  :kwiatek:
Co się dzieje z skórą na brzuchu po ciązy?

1) tak - kastruje się
a) w kilku krajach np. za pedofilię itd. jest to tzw. kastracja chemiczna - czyli chyba podawanie leków niż obcięcie "jaj", zanika popęd sexualny itd
b) kastrują sie ludzie (oczywiście NIE sami) którzy zmieniają płeć
c) widziałam kiedyś program o facecie, który kazał sie wykastrować na własne życzenie - nie był pedofilem czy zbokiem, ale nie chciał mieć jąder i mu je usunęli
d) kastracja może nastąpić też w wyniku raka jąder bądź urazów

2) brzuch po ciąży... - co kobieta to inny brzuch
a) wraca do "płaskości przed ciażą" - wchłania się
b) wisi a'la fartuszek
b) pozostakje lekko wypukły i już sie nie wchłania jak przed ciażą
c) często na brzuchu zostają rozstępy
d) od razu po urodzeniu np. 2-3 dni też jest wiele opcji, niektórym wisi, innym od razu sie wchłania i sa płaskie jak decy, jeszcze inne mają galaretowaty ale w miare wklęsły

= co organizm to inna reakcja

Obecnie mocno ograniczone (patrz wpis Dodofon), ale:

Najdłużej, bo ponad 40 lat program eugeniczny był prowadzony w Szwecji. Szwecja była jednym z pierwszych krajów na świecie, w którym powstał instytut poświęcony higienie rasowej (1922), kierowany kolejno przez Hermana Lundborga i Gunnara Dahlberga.

W latach 1936-1976 przymusowo wysterylizowano tam 63 tys. osób "nieprzydatnych" lub "niedostosowanych społecznie".

Polecam cały wpis w Wikipedii, dosyć interesujący:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eugenika

Moja małpia złośliwość nie pozwala mi powstrzymać się przed zacytowaniem jeszcze jednego zdania (ze specjalną dedykacją dla zwolenników wszelkich gwiazd):

Niemal wszystkie zachodnie kraje niekatolickie z wyjątkiem Wielkiej Brytanii przyjęły pewne rozwiązania legislacji eugenicznej.
dziekuje za zaspokojenie ciekawości :kwiatek:

Będąc księdzem lub siostrą zakonną można nagle 'odejść' z zakonu?Jakie są tego konsekwencje?Czy wyżej wymienieni mogli mieć jakąś przeszłość -mężów, żony?
to ja się podepnę pod pytanie - czy od osób idących do zakonu/seminarium wymaga się dziewictwa?
I jak to się sprawdza?
szepcik raczje nie wymaga sie, chodz moze zalezy od zakonu. Moj byl przez 11 lat w roznych zakonach i seminarium, a prawiczkiem nie byl, ba... wyznaje zasade, ze celibat zabrania tylko zycia w zwiazku w przeciwnym razie wszystko dozwolone. Zreszta nie on jeden, bo kazdy seminarzysta...
Dziewictwo nie jest wymogiem, ale to przecież kwestia życia duchowego - jeżeli chce się mieć Chrystusa jako Oblubieńca...
W zakonach najpierw są śluby czasowe - zanim złoży się wieczyste. Ale chyba nawet z wieczystych generał zakonu / papież? może zwolnić. Oczywiście grzech wielki - bo złamanie przysięgi złożonej Bogu.
Co do księży - teoretycznie istnieje możliwość zwolnienia z wykonywania obowiązków, przejścia do życia świeckiego ze ślubem kościelnym włącznie. Ciekawe jest to, że kapłanem być się nie przestaje i w sytuacji emergency podobno sakrament udzielony przez "świeckiego" jest ważny. W praktyce - za czasów JP II znacznie wstrzymano udzielanie zwolnień z posługi (podobno czekają tysiące podań) i nie sądzę, żeby na dziś sytuacja uległa zmianie.
Czy Nikifor byl głuchoniemy? czy mial "tylko" przyrosniety jezyk i przez to niewyraznie mowil? bo co ksiazka/artykul to inna informacja 🙄

naprawde nikt nie wie?
Czy da się w jakikolwiek sposób usunac swoje konto w sklepie internetowym?
to pytanie nalezy zadac adminowi sklepu gdzie masz konto

technicznie sie da
Dlaczego z białek jajowych robi sie biała piana?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się